DECRET 243/1994, de 13 de setembre, pel qual s'estableixen els requisits que han de complir els centres de recollida d'animals de companyia abandonats.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

Els centres de recollida d'animals de companyia abandonats realitzen una important funció social i l'increment de l'activitat que desenvolupen fa necessari establir una regulació per tal d'assegurar-ne el correcte funcionament des del punt de vista higiènico-sanitari pel que fa a l'acollida, manteniment i control dels animals de companyia abandonats.

D'altra banda la incidència de leishmaniosi canina a Catalunya ha sofert un notable augment que es manifesta especialment en els centres de recollida d'animals, els quals actuen com a possibles focus de transmissió d'aquesta malaltia, amb el consegüent perill per a la població humana i canina.

Atès el que estableixen els articles 10.3 i 13.2 de la Llei 3/1988, de 4 de març, de protecció dels animals;

D'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora;

En ús de les competències que em són conferides,

Decreto:

Article 1

Queda definit com a centre de recollida d'animals de companyia abandonats qualsevol centre que estigui declarat com a nucli zoològic pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i que disposi del personal i instal·lacions adequades per a la recollida, el manteniment i el control temporal o transitori dels animals de companyia abandonats.

Article 2

2.1 Els centres de recollida d'animals de companyia abandonats hauran de disposar d'instal·lacions en correctes condicions higiènico-sanitàries i de seguretat, d'acord amb l'espècie, la mida i el sexe dels animals allotjats i de la capacitat d'acollida del centre, per tal d'assegurar-ne el bon funcionament. 2.2 Els esmentats centres, a més de complir els requisits que estableix l'Ordre de 28 de novembre de 1988, de creació del Registre de nuclis zoològics de Catalunya (DOGC núm. 1087), comptaran amb un veterinari i disposaran d'una sala de tractaments, llatzeret o zona de quarantena, subministrament d'aigua i corrent elèctric, fossa sèptica de cadàvers o incinerador, cuina i sistema de disposició del rebuig, que haurà de complir la normativa mediambiental. 2.3 Un cop al mes, els centres de recollida d'animals de companyia abandonats, que siguin entitats col·laboradores del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, comunicaran al Centre de Protecció dels Animals el nombre d'animals que hi són presents, així com les altes i les baixes produïdes ja siguin per cessió en adopció o per sacrifici, especificant el número...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR