DECRET 100/1990, de 20 de març, pel qual es fixen els requisits tècnics mínims dels apartaments turístics.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

El Decret 193/1989, de 17 de juliol, ordena i classifica els apartaments, i el Decret 194/1989, de 17 de juliol, regula les empreses dedicades al lloguer d'aquest tipus d'apartaments. Ara, és imprescindible fixar les condicions i els requisits mínims que han de reunir aquests tipus d'allotjaments turístics, amb el propòsit d'ordenar i actualitzar els serveis turístics que s'ofereixen al mercat a l'àmbit de Catalunya.

A proposta del conseller de Comerç, Consum i Turisme i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

D'acord amb el que estableix l'article 1.1 del Decret 193/1989, de 17 de juliol, restaran subjectes al règim d'ordenació i classificació dels apartaments turístics aquells apartaments o similars que, en l'àmbit de Catalunya, es destinin empresarialment a allotjament turístic de forma habitual mitjançant preu. Es considera que es destinen empresarialment a allotjament turístic els apartaments, els bungalows o les vil·les, quan s'ofereixen en lloguer per a la seva ocupació en condicions d'immediata disponibilitat, per motius de vacances i turístics.

Article 2

Els apartaments turístics i similars a què es refereix l'article anterior hauran d'oferir-se al mercat a través d'empreses legalitzades a l'efecte, de conformitat amb el que estableix el Decret 194/1989, de 17 de juliol, pel qual es regulen les empreses dedicades al lloguer d'apartaments turístics.

Article 3

Els requisits tècnics mínims de les unitats d'allotjament turístic i els serveis i les instal·lacions comunes dels apartaments turístics de totes les modalitats s'inclouen en l'annex 1 del present Decret.

Article 4

Les normes tècniques per a la senyalització adequada i la identificació dels apartaments turístics, a l'efecte d'informació als usuaris, s'estableixen a l'annex 2 del present Decret.

Article 5

En l'àmbit del que estableix la Llei 1/1990, de 8 de gener, sobre la disciplina del mercat i de defensa dels consumidors i dels usuaris es consideren infraccions al que disposa el present Decret, les següents:

  1. Falta d'inscripció al registre corresponent de les empreses o dels apartaments turístics oferts.

  2. Incompliment dels requisits que estableix el Decret 194/1989, de 17 de juliol, relatius a l'exercici de les empreses dedicades al lloguer dels apartaments turístics.

  3. Oferir o llogar apartaments turístics que incompleixin les degudes condicions de neteja, higiene, bon estat i funcionament correcte.

  4. Incompliment de les normes legalment establertes per a la contractació d'apartaments turístics.

  5. Manca de les dades d'identificació que figurin al registre exigibles en tota publicitat relativa als apartaments oferts.

  6. Manca d'informació en tota publicitat relativa a la modalitat i categoria dels apartaments oferts.

  7. Manca de lliurament de la factura o de la seva extensió sense que reuneixi els requisits exigibles.

  8. Manca de la identificació corresponent a l'entrada dels establiments.

  9. Oferir o llogar apartaments que no disposin d'algun dels serveis mínims següents: Subministrament d'aigua corrent potable calenta i freda. Subministrament d'energia elèctrica, energia per a la cuina i, si s'escau, per a la calefacció de l'allotjament. Recollida d'escombraries. Mobiliari, instal·lacions i equip, que s'hauran d'adir amb la categoria de l'allotjament. Atenció a l'usuari durant la seva estada per a totes les qüestions relacionades amb els serveis contractats o de possible contractació.

  10. Incompliment en l'oferta o lloguer d'apartaments turístics dels requisits que estableixen els annexos 1 i 2 d'aquest Decret.

Article 6

Qualificació de les infraccions 6.1 Les infraccions es qualificaran com a lleus: Quan es tracti de simples irregularitats en el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR