RESOLUCIÓ EMO/1945/2013, de 23 de setembre, per la qual s'aproven les bases i s'obre la convocatòria per a la concessió de la 16a promoció de les beques de suport a la promoció turística de la marca Catalunya de l'Agència Catalana de Turisme.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyResolució

Atesa la necessitat de promoure la professionalització mitjançant la formació de personal en promoció turística per tal d'enriquir una cartera de recursos humans del sector turístic;

Atesa la conveniència de fixar els criteris i el procediment per adjudicar les beques que permetin el creixement del personal abans esmentat;

Per tant, per tal de garantir que els ajuts es concedeixin d'acord amb els criteris de publicitat i lliure concurrència i de conformitat amb el que estableixen els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de la Generalitat de Catalunya,

Resolc:

Primer

Convocatòria

Fer pública la convocatòria per a l’atorgament de les beques, en règim de concurrència competitiva, destinades a persones titulades universitàries oficials de grau mitjà o superior (persones diplomades, llicenciades o graduades).

Segon

Bases reguladores

Aprovar les bases que regeixen la concessió de les beques de suport a la promoció turística de la marca Catalunya de l’Agència Catalana de Turisme i que figuren com a annex d’aquesta resolució.

Tercer

Partida pressupostària i import màxim

Destinar a la concessió d’aquestes beques un import de quaranta vuit mil cinc-cents tres euros (48.503€) IVA inclòs, corresponent a l’exercici 2014, a la partida 2. Màrqueting. Promoció. Comunicació i Tecnologies de la Informació TIC/60. Mercats Internacionals/ 02 Beques ACT/ 010 Programa Beques ACT (corresponent a l’aplicació pressupostària 480.0001 del pressupost per classificació econòmica de la Generalitat).

Quart

Termini de presentacions de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds serà des de l'endemà de la publicació d’aquesta Resolució en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i durant els 28 dies naturals posteriors.

Cinquè

Òrgans competents

  1. L’òrgan competent per emetre la resolució sobre la concessió de les beques és la persona titular de la vicepresidència executiva de l’Agència Catalana de Turisme.

    El termini màxim per dictar la resolució serà de sis mesos comptats a partir de la data d’entrada de la sol·licitud. Transcorregut aquest termini sense que s’hagi notificat la resolució expressa pertinent, s’entendrà desestimada la sol·licitud de la beca.

  2. Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, les persones interessades podran interposar recurs d'alçada davant la persona titular del departament competent en matèria de turisme, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb l'article 114 de la Llei de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, en la redacció que en fa la Llei 4/1999, de 13 de gener i l’article 76 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

    Disposició final

    Aquesta Resolució entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació.

    Barcelona, 23 de setembre de 2013

    Marian Muro i Ollé

    Vicepresidenta executiva

    Annex

    Bases que regiran el procés de selecció per a la concessió de beques en matèria de promoció turística de la marca Catalunya a l'estranger 2014.

    --1 Objecte

    L'objecte d'aquesta convocatòria és la concessió de beques de suport a la promoció turística de la marca Catalunya per tal de formar persones qualificades en aquest àmbit mitjançant la realització de pràctiques als Centres de Promoció Turística de l’Agència Catalana de Turisme i Punts d’Informació Turística de Catalunya, d'acord amb les directrius del programa establert per l’Agència Catalana de Turisme.

    --2 Requisits de les persones beneficiàries

    Podran demanar les beques per les activitats de promoció turística esmentades, les persones que reuneixin els requisits següents:

    1. Tenir la nacionalitat d'un estat membre de la Unió Europea.

    2. Posseir titulació universitària oficial de grau mitjà o superior (diplomatura, llicenciatura o grau) obtinguda en una universitat de qualsevol dels estats membres de la Unió Europea o estar en condicions d'obtenir-la mentre duri el període de lliurament de sol·licituds. En el cas de tenir una titulació d'universitats de països no membres de la Unió Europea, cal l'homologació oficial del Ministeri d'Educació i Ciència.

    3. Tenir l’empadronament a Catalunya amb una antiguitat superior a un any, en el moment de la publicació de la convocatòria.

    4. Tenir el certificat de nivell de suficiència de català (nivell C) o titulació equivalent.

    5. No estar separat/ada mitjançant resolució ferma dictada en expedient disciplinari del servei de cap de les administracions públiques.

    6. No tenir més de 30 anys el dia de la publicació de la present Resolució de convocatòria.

    7. Tenir coneixement del castellà i de l’idioma/es oficial/s del país de destinació o bé del que habitualment s'utilitzi en les relacions professionals.

      Es valoraran els coneixements d'altres idiomes.

      --3 Incompatibilitats

      El gaudiment de les beques no podrà ser simultani amb altres beques o ajuts ni amb qualsevol altre tipus d'activitat remunerada.

      La concessió d'aquestes beques no implica cap vinculació laboral entre la persona interessada i l’Agència Catalana de Turisme.

      L’Agència Catalana de Turisme podrà comprovar, mitjançant els mecanismes d'inspecció i control que consideri adients, les activitats que realitzin les persones seleccionades.

      --4 Durada i residència

      La durada de la beca serà des del 7 de gener fins el 31 de desembre del 2014. L’Agència Catalana de Turisme podrà concedir una pròrroga pel mateix període de temps, com a màxim, sempre que hi hagi disponibilitat pressupostària.

      La persona becada tindrà dret a absentar-se del centre on estigui prestant els seus serveis, durant una setmana en el període de Nadal, en el cas que s’hagi prorrogat la beca.

      Durant el període de vigència de la beca, la persona becada ha de residir a la ciutat on hagi estat assignada o la seva rodalia.

      No obstant això, si les activitats programades per l’Agència Catalana de Turisme ho requereixen, o l'incompliment de les seves obligacions per part de la persona becada així ho aconsellen, aquesta podrà ser traslladada de ciutat temporalment o definitivament.

      L’horari vindrà donat per cada centre de promoció turística o punt d’informació turística i la legislació vigent al respecte al país de destinació.

      --5 Canvis i incidències

      Quan les circumstàncies del cas així ho aconsellin i estiguin degudament motivades, l’òrgan que concedeix la beca podrà autoritzar, a petició de la persona beneficiària, alguna variació en el període o ciutat de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR