RESOLUCIÓ ECO/1186/2013, de 3 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'obre la convocatòria d'ajuts per a la incorporació, amb caràcter temporal, de personal investigador doctor júnior a les universitats públiques del sistema universitari català (PDJ 2013).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyResolució

La Llei 11/2011, del 29 de desembre, de reestructuració del sector públic per a agilitar l’activitat administrativa, a l’article 102, incorpora una disposició addicional, la tretzena, a la Llei 1/2003, d’universitats de Catalunya, la qual estableix que per millorar el desplegament de l’espai europeu d’educació superior cada universitat ha d’establir la manera com el personal acadèmic i els investigadors en formació poden participar en les activitats acadèmiques dirigides de suport al professorat.

És aplicable el que disposa el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, en relació amb el règim jurídic de les subvencions i transferències de la Generalitat de Catalunya, així com tots els preceptes de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, que la desplega, que constitueixen normativa bàsica.

L’Ordre del Departament d’Economia i Finances d’1 d’octubre de 1997 regula la tramitació, la justificació i el control d’ajuts i subvencions (DOGC núm. 2500, de 21.10.1997).

És aplicable la Resolució UNI/962/2005, d’1 de febrer, per la qual s’aproven les bases generals que han de regir la concessió de beques i ajuts convocats per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

El Decret 56/2009, de 7 d’abril, per a l’impuls i el desenvolupament dels mitjans electrònics a l’Administració de la Generalitat, estableix, en la disposició addicional sisena, que les subvencions i els ajuts econòmics es poden tramitar electrònicament, d’acord amb el que disposa el Decret esmentat, quan així ho prevegi la resolució de la convocatòria.

L’article 11 dels Estatuts de l’AGAUR, aprovat pel Decret 168/2002, d’11 de juny, del Govern de la Generalitat de Catalunya, disposa que correspon al Consell de Direcció aprovar les convocatòries de beques i subvencions, així com resoldre-les. Aquestes facultats s’han delegat en el president o presidenta de la Comissió Executiva d’Ajuts Universitaris (CEAU), amb data 5 de desembre de 2002.

Ateses les consideracions anteriors,

Resolc:

Article 1

Aprovar les bases reguladores i obrir la convocatòria d’ajuts per a la incorporació, amb caràcter temporal, de personal investigador doctor júnior en universitats públiques del sistema universitari català, les condicions de les quals figuren a l’annex 2 d’aquesta Resolució.

Article 2

2.1 Aquesta convocatòria està finançada amb els recursos provinents de l’augment dels ingressos recaptats per les universitats públiques a conseqüència de l’increment dels preus de matrícula del curs 2012-2013 que la Direcció General d’Universitats ha transferit a l’AGAUR. L’import global màxim és de 535.000 euros, que aniran a càrrec de la partida pressupostària 449.0001 del pressupost de l’AGAUR per a l’any 2013.

En cas de no esgotar-se l’import previst, el restant es destinarà, si escau, i amb la realització prèvia dels tràmits pertinents, a polítiques de suport a la millora acadèmica conjuntes de la Secretaria d’Universitats i Recerca i de les universitats públiques del sistema universitari català.

2.2 Aquesta convocatòria es complementa amb les actuacions que, amb la mateixa finalitat, duen a terme algunes universitats públiques de Catalunya durant el curs 2012-2013, també finançades gràcies a l’augment dels ingressos recaptats addicionalment per aquestes universitats amb l’increment de preus de matrícula del curs 2012-2013. Aquesta situació determina que alguna universitat participi d’aquesta convocatòria amb un nombre menor de contractes dels que li correspondrien, i que d’altres no hi participin, atès que porten a terme convocatòries pròpies amb la mateixa finalitat.

2.3 La concessió dels ajuts quedarà sotmesa a la condició suspensiva d’existència de crèdit adequat i suficient per finançar les obligacions derivades de les concessions d’ajuts en l’exercici pressupostari corresponent.

2.4 Aquesta dotació màxima es pot ampliar en funció de les dotacions pressupostàries que es puguin aportar abans de la resolució d’adjudicació dels ajuts, sense necessitat de publicar una nova convocatòria.

2.5 La dotació pressupostària de la contractació per cobrir la plaça vinculada al Consorci Escola Industrial de Barcelona (CEIB) estarà finançada amb recursos del mateix Consorci.

Disposició final

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es poden interposar els recursos següents: recurs potestatiu de reposició davant el Consell de Direcció de l’AGAUR en el termini d’un mes comptat des de la publicació de la Resolució al DOGC, o bé recurs contenciós administratiu interposat directament davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona, en el termini de dos mesos comptats des de la seva publicació al DOGC, d’acord amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, i els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 3 de juny de 2013

P. d. (Resolució UNI/73/2003, de 14 de gener, DOGC de 27.1.2003)

Lluís Jofre i Roca

President de la Comissió Executiva d’Ajuts Universitaris

Annex 1

–1 Objecte

1.1 L’objecte d’aquesta convocatòria és contribuir a la creació i la transferència del saber en el conjunt dels àmbits d’actuació de les universitats: recerca, docència i transferència de coneixement al teixit socioeconòmic, mitjançant l’atorgament d’ajuts per a la contractació de personal investigador doctor júnior per desenvolupar activitats acadèmiques i de recerca en el marc d’una universitat pública del sistema universitari català.

1.2 Les tasques que calgui desenvolupar s’hauran d’acordar amb el grup de recerca en què s’integri la persona candidata i amb l’entitat que l’acull. Les tasques inclouran la preparació i el seguiment de projectes de recerca, preparació de publicacions i material acadèmic, activitats de transferència de coneixement i suport a activitats de docència, entre d’altres.

1.3 La distribució dels ajuts a les entitats que participen en aquesta convocatòria es recull a l’annex 2.

–2 Entitats beneficiàries

Es poden beneficiar d’aquesta convocatòria les universitats públiques del sistema universitari català que figuren a l’annex 2.

–3 Persones candidates

Poden ser candidates d’aquests ajuts les persones que compleixin els requisits següents:

  1. Haver obtingut el títol de doctor a partir de l’1 de gener de 2010 i abans del termini de presentació de sol·licituds. S’entendrà l’obtenció del títol de doctor el dia que el candidat o candidata va llegir i defensar la seva tesi doctoral.

  2. Complir els requisits especificats a l’annex 2 per a l’ajut al qual s’opta.

    –4 Període i durada

    4.1 Aquests ajuts tenen una durada d’un any i s’han de destinar a subvencionar la despesa contractual generada durant aquest període. Les entitats beneficiàries dels ajuts han de formalitzar el contracte corresponent amb la persona candidata seleccionada i comunicar-ho a l’AGAUR en el termini de dos mesos a partir de la finalització del període de presentació del document d’acceptació.

    4.2 Aquests ajuts es podran renovar per un any més, amb l’informe favorable previ del professor/investigador o professora/investigadora del grup de recerca receptor, amb les condicions i els requisits que s’estableixin a la convocatòria corresponent, que restarà condicionada a les disponibilitats pressupostàries.

    –5 Quantia

    5.1 L’import de cada ajut és de 34.000 euros. Aquesta quantitat, destinada íntegrament a la contractació del personal postdoctoral, finança el cost anual de cada contracte i inclou la retribució que ha de percebre el personal investigador i la quota patronal de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR