RESOLUCIÓ ENS/906/2014, de 23 d'abril, per la qual es determinen els centres educatius i els llocs de treball docents que tenen la consideració de dificultat especial.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyResolució

D’acord amb les disposicions addicionals primera i segona del Decret 39/2014, de 25 de març, pel qual es regulen els procediments per definir el perfil i la provisió dels llocs de treball docents (DOGC núm. 6591, de 27.3.2014), el Departament d’Ensenyament ha de revisar l’actual classificació dels centres educatius públics en aplicació de criteris objectius i mesurables referits a les característiques socioeconòmiques de la zona on s’ubica cada centre: nivell socioeconòmic de les famílies dels alumnes, nombre d’alumnes amb necessitats educatives específiques i alumnat nouvingut segons l’àrea geogràfica de procedència i ha de determinar els centres educatius públics d’especial dificultat, per estar ubicats en entorns socials i econòmics desfavorits. Tots els llocs de treball de les plantilles docents d’aquests centres tenen la consideració d’especial dificultat als efectes previstos als articles16.1.a), 17.4, 26.3 i 27.1.

En aquest sentit, a l’article 16.1.a) del Decret esmentat s’estableix que en els concursos de mèrits de provisió de llocs de treball docents, es valorarà d’una forma preferent el treball desenvolupat en llocs de treball de dificultat especial. Així mateix, l’article 17.4 preveu una modalitat de participació col·lectiva de provisió especial de llocs docents en centres educatius públics de nova o recent creació, així com en els centres educatius públics de dificultat especial, ubicats en entorns socials i econòmics desfavorits.

D’altra banda, en els articles 26.3 i 27.1 del mateix Decret, en regular la provisió de llocs de treball docents amb caràcter provisional, es preveu la possibilitat de propostes específiques de la direcció dels centres educatius per proveir llocs de treball ordinaris dels centres de dificultat especial per estar ubicats en entorns socials i econòmics desfavorits.

El Reial decret 1364/2010, de 29 d’octubre, que regula el concurs de trasllats d’àmbit estatal dels funcionaris del cossos docents, a l’apartat 1.1.3 de l’annex I, estableix que en el barem de mèrits s’afegirà una puntuació especifica per a l’exercici de la docència en llocs de treball o centres que tinguin la qualificació d’especial dificultat.

A l’empara del Reial decret 895/1989, de 14 de juliol, pel qual es regula la provisió de llocs de treball en centres públics de preescolar, d’educació bàsica i educació especial, (BOE núm. 172, de 20.7.1989), la Resolució de 29 de desembre de 1997 (DOGC núm. 2557, de 15.1.1998) va aprovar la classificació com d’especial dificultat de determinats llocs de treball del cos de mestres en centres públics de Catalunya. Mitjançant, successives resolucions s’han recollit variacions en aquesta classificació inicial.

En virtut d’això, i amb el tràmit...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR