RESOLUCIÓ CLT/1206/2013, de 31 de maig, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions del sector de l'audiovisual.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyResolució

Atès l’Acord del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals adoptat en sessió de 21 de novembre de 2012, pel qual s’aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions del sector de l’audiovisual,

Resolc:

—1 Que es publiqui íntegrament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l’Acord del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals de 21 de novembre de 2012, pel qual s’aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions del sector de l’audiovisual.

—2 Contra aquest Acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d’alçada davant la persona titular del Departament de Cultura en el termini d’un mes a comptar de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 31 de maig de 2013

La presidenta del Consell d’Administració

P. D. (Resolució CLT/211/2013, de 4 de febrer, DOGC núm. 6316, de 15.2.2013):

Jordi Sellas i Ferrés

Director general de Creació i Empreses Culturals

Acord

de 21 de novembre de 2012, del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s’aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions del sector de l’audiovisual.

Vista la Resolució CLT/2933/2012, de 13 de desembre, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals pel qual s'aproven les bases generals reguladores de la concessió dels ajuts de l’Institut Català de les Empreses Culturals;

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions així com les disposicions relatives a subvencions de la Llei 20/2010, del 7 de juliol, del cinema;

D’acord amb l’article 7.2.i) dels Estatuts de l’Institut Català de les Empreses Culturals, aprovats pel Decret 100/2001, de 3 d’abril, el Consell d’Administració acorda:

—1 Aprovar les bases específiques següents que han de regir la concessió de subvencions del sector de l'audiovisual, que consten als annexos d’aquest Acord:

- Annex 1: bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a la realització de documentals destinats a ser emesos per televisió.

- Annex 2: bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a la realització de llargmetratges i minisèries de ficció destinats a ser emesos per televisió.

- Annex 3: bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a la producció de sèries i llargmetratges d’animació destinats a ser emesos per televisió.

- Annex 4: bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a la producció de curtmetratges cinematogràfics.

- Annex 5: bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a la producció de llargmetratges cinematogràfics de ficció, d’animació i documentals.

- Annex 6: bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per al desenvolupament de projectes audiovisuals.

- Annex 7: bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a l’organització a Catalunya de festivals, mostres i cicles audiovisuals, així com la seva promoció i difusió.

- Annex 8: bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a projectes de formació i recerca de continguts audiovisuals.

Aquestes bases específiques complementen tot el que estableix la Resolució CLT/2933/2012, de 13 de desembre (DOGC núm. 6287, de 7.1.2013), per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals pel qual s'aproven les bases generals reguladores de la concessió dels ajuts de l'Institut Català de les Empreses Culturals.

—2 Derogar les bases que s’enumeren a continuació:

- Bases publicades mitjançant la Resolució CLT/1103/2012, de 14 de febrer, per la qual es dóna publicitat a l’Acord del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals pel qual s’aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a empreses de producció independents per a la realització de documentals destinats a ser emesos per televisió.

- Bases publicades mitjançant la Resolució CLT/1678/2012, de 30 de juliol, per la qual es dóna publicitat a l’Acord de 7 de juny de 2012 del Consell d'Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s’aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a empreses de producció independents per a la realització de llargmetratges televisius de ficció destinats a ser emesos per televisió.

- Bases publicades mitjançant la Resolució CLT/1098/2012, de 22 de febrer, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la producció de sèries i llargmetratges d'animació destinats a ser emesos per televisió.

- Bases publicades mitjançant la Resolució CMC/3181/2010, de 30 d’agost, per la qual es dóna publicitat a l’Acord del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Indústries Culturals de 22 de juliol de 2010, pel qual s’aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la millora de projectes audiovisuals en fase de desenvolupament.

- Bases publicades mitjançant la Resolució CLT/752/2012, de 12 d’abril, per la qual es dóna publicitat a l’Acord del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals pel qual s’aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a l’organització a Catalunya de festivals, mostres i cicles audiovisuals, així com la seva promoció i difusió.

- Bases publicades mitjançant la Resolució CLT/1800/2012, de 30 d'agost, per la qual es dóna publicitat a l'Acord pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a projectes de formació i recerca de continguts audiovisuals.

Annex 1

Bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a la realització de documentals destinats a ser emesos per televisió

—1 Objecte

  1. L’objecte d’aquestes bases és subvencionar la realització de documentals televisius, per tal que es creïn productes d’alta qualitat destinats als mercats nacionals i internacionals.

  2. No són subvencionables les sèries documentals, ni com a conjunt ni cadascun dels seus capítols per separat.

  3. No es poden subvencionar els projectes de naturalesa acadèmica produïts per empreses amb vinculació directa amb centres de formació en l’audiovisual que rebin qualsevol tipus d’ajut de l’Institut Català de les Empreses Culturals. Als efectes d’aquestes bases s’entén per vinculació directa el fet que l’empresa gestora del centre formatiu tingui una participació directa o indirecta en el capital social de l’empresa productora i que pugui designar més de la meitat dels membres dels seus òrgans d’administració o direcció.

    —2 Destinataris

  4. Poden optar a les subvencions les empreses de producció audiovisual independents que estiguin inscrites al Registre d’empreses audiovisuals de Catalunya o domiciliades en un estat membre de la Unió Europea o associat a l’Espai Econòmic Europeu i amb establiment permanent a Catalunya.

  5. S’entén per empresa de producció audiovisual independent aquella persona física o jurídica que compleix les condicions següents: que tingui una personalitat jurídica diferent de la d’una empresa prestadora de serveis de comunicació audiovisual; que no participi de manera directa o indirecta en més del 15% del capital social d’una o diverses empreses prestadores de serveis de comunicació audiovisual; que el seu capital social no tingui una participació directa o indirecta superior al 15% per part d’una o diverses empreses prestadores de serveis de comunicació audiovisual; ique , en els darrers tres exercicis fiscals, no hagi facturat més del 90% del seu volum de facturació a una mateixa empresa prestadora de serveis de comunicació audiovisual.

  6. Als efectes d’aquestes bases, s’entén per empresa prestadora de serveis de comunicació audiovisual la persona física o jurídica que assumeix la responsabilitat editorial de ràdio o de televisió, o dels continguts audiovisuals de què es tracti, i els transmet o els fa transmetre per un tercer.

  7. No poden ser destinatàries de les subvencions previstes en aquestes bases les empreses productores audiovisuals la participació de les quals en el documental sigui financera.

    —3 Requisits i condicions

    Per poder optar a les subvencions s’han de complir, a banda dels requisits establerts a la base general 3, els requisits i condicions següents:

    1. Els documentals televisius han d’acabar-se entre l’1 de gener de l’any anterior al de concessió de la subvenció i l’últim dia hàbil del mes de novembre de l’any posterior al de concessió de la subvenció.

    2. En cas que el documental televisiu no hagi iniciat el rodatge en el moment de presentació de la sol·licitud, l’empresa productora ha de comunicar a l’Institut Català de les Empreses Culturals la data d’inici de rodatge en un termini no inferior als quinze dies previs. Així mateix l’empresa productora ha de comunicar a l’Institut Català de les Empreses Culturals la data de fi de rodatge en un termini no superior als trenta dies posteriors.

    3. La durada dels documentals ha de ser com a mínim de 52 minuts.

    4. Tenir garantit el finançament complet del projecte i acreditar-ho. Pel que fa a documentals televisius no finalitzats en el moment de presentació de la sol·licitud, almenys el 65% del cost del documental ha d’estar garantit mitjançant contractes o acords amb empreses de televisió públiques o privades, altres finestres d’explotació, o resolucions de concessió de subvencions provinents d’administracions públiques, exclòs l’ajut de l’ICEC, així com mitjançant finançament privat, exclosos recursos propis. En tots els casos...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR