RESOLUCIÓ de 3 de febrer de 2017, per la qual s'aproven les bases reguladores del Premi Protecció de Dades en el Disseny i s'obre la convocatòria per a l'any 2017.

SecciónDisposicions Generals
EmisorAutoritat Catalana de Protecció de Dades
Rango de LeyResolució

El Reglament (UE) 2016/679, del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques en allò que respecta al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades, i pel qual es deroga la Directiva 95/46/CE (Reglament general de protecció de dades), aplicable a partir del 25 de maig de 2018, recull entre d'altres, l'obligació del responsable del tractament d'aplicar mesures que compleixin els principis de protecció de dades des del disseny i per defecte, així com el mandat d'encoratjar els productors dels productes, serveis i aplicacions a que tinguin en compte el dret a la protecció de dades quan desenvolupin i dissenyin aquests productes, serveis i aplicacions, i que se n'assegurin, amb la deguda atenció a l'estat de la tècnica, de que els responsables i els encarregats del tractament estan en condicions de complir les seves obligacions en matèria de protecció de dades (Considerant 78). Per altra banda, el Reglament encarrega a les Autoritats promoure la sensibilització dels responsables i els encarregats del tractament sobre les obligacions que els afecten.

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades des de ja fa uns anys ha vingut treballant per fomentar la incorporació de la protecció de dades en el disseny de productes i serveis a través de jornades, documents i, molt especialment, a través del Premi “Protecció de Dades en el Disseny”. Per això, atesa la bona acollida que ha tingut la convocatòria del Premi “Protecció de Dades en el Disseny” en les edicions anteriors, l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades vol obrir una nova edició, la cinquena, d'aquests Premi.

L'objectiu d'aquest Premi és reconèixer les solucions tecnològiques que, en matèria de protecció de dades de caràcter personal, millorin la implementació de les mesures de seguretat, facilitin el compliment de les obligacions legalment establertes, reforcin el control de les persones sobre la seva pròpia informació i, en general, facilitin la gestió de la privacitat.

Per això, de conformitat amb les funcions que m'han estat atorgades per la Llei 32/2010, de l'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades,

Resolc:

Article 1 Bases reguladores

Mitjançant aquesta resolució s'aprova i es dóna publicitat a les bases que regulen la concessió del Premi “Protecció de dades en el disseny”, que figuren a l'annex 1 d'aquesta Resolució.

Article 2 Convocatòria

Es convoca el Premi “Protecció de dades en el disseny” per a l'any 2017, d'acord amb les bases reguladores que consten a l'annex 1 d'aquesta Resolució.

Article 3 Presentació de sol·licituds

3.1 Les sol·licituds de participació s'han de presentar mitjançant el formulari que figura a l'annex 2 d'aquesta Resolució.

3.2 El termini de presentació de candidatures s'estableix en un mes, a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

3.3 La resolució d'atorgament del Premi l'adoptarà un jurat format per especialistes en protecció de dades i tecnologies de la informació i la comunicació, d'acord amb el que estableixen les bases d'aquesta convocatòria.

Article 4 Recursos

Contra aquesta Resolució que exhaureix la via administrativa es pot interposar, potestativament, recurs de reposició davant la directora de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la seva publicació al DOGC, d'acord amb el que disposen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 77 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya o bé, directament, recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius de Barcelona, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la seva publicació al DOGC, d'acord amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Disposició final

Aquesta Resolució entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el DOGC.

Barcelona, 3 de febrer de 2017

M. Àngels Barbarà Fondevila

Directora

ANNEX 1

BASES REGULADORES

  1. - Objecte i finalitat

    1.1 L'objecte d'aquestes bases és regular l'atorgament del Premi “Protecció de dades en el disseny” de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

    1.2 La finalitat d'aquest Premi és reconèixer les solucions tecnològiques que, en matèria de protecció de dades de caràcter personal, millorin la implementació de les mesures de seguretat, facilitin el compliment de les obligacions legalment establertes, reforcin el control de les persones sobre la seva pròpia informació i, en general, facilitin la gestió de la privacitat.

  2. - Requisits de participació

    2.1 Poden participar en aquest Premi totes les empreses, persones físiques o jurídiques...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR