RESOLUCIÓ ARP/1214/2019, de 7 de maig, per la qual es deixa sense efecte la declaració de refugi de fauna salvatge de la finca anomenada Viladases, situada als termes municipals de Casserres i Gironella, efectuada mitjançant l'Ordre de 24 de febrer de 1997.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyResolució

Antecedents de fet

Mitjançant l'Ordre de 24 de febrer de 1997, es va declarar el refugi de fauna salvatge de la finca anomenada Viladases, als termes municipals de Casserres i Gironella, a instàncies dels propietaris de la finca.

En data 27 de juliol de 2018, els propietaris de la finca rústica Viladases sol·liciten la baixa com a refugi de fauna salvatge de l'esmentada finca.

Fonaments de dret

Primer .- L'article 31 del Decret legislatiu 2/2008, de 15 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals, preveu la declaració, d'ofici o a instància de les persones propietàries del terreny, de refugis de fauna salvatge com a àrees limitades per preservar la fauna, en les quals està prohibida la caça. En el cas que ens ocupa, la declaració de refugi es deixa sense efectes a instància de part, atesa la sol·licitud de 27 de juliol de 2018, presentada pels propietaris dels terrenys que formen el refugi de fauna salvatge. Això comporta que els terrenys passen a tenir la consideració de terrenys cinegètics d'aprofitament comú.

Segon.- L'expedient s'ha tramitat seguint el procediment previst a la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i a la Circular 1/2003, sobre declaració de refugis de fauna salvatge.

El Consell Territorial de Caça de Barcelona i Catalunya Central, en sessió de 24 de gener de 2019, ha informat favorablement sobre l'anul·lació d'aquest refugi de fauna salvatge.

La Secció d'Activitats Cinegètiques i Pesca Continental dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha emès informe favorable sobre l'expedient.

Tercer.- L'expedient s'ha sotmès a audiència dels titulars de les àrees privades de caça (APC) veïnes, i s'ha realitzat tràmit d'exposició pública als Ajuntaments amb terrenys inclosos dins el refugi de fauna salvatge, sense que s'hagin presentat al·legacions.

Per tot això, a proposta de la directora general d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, i d'acord amb l'article 31 del Decret legislatiu 2/2008, de 15 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals,

Resolc:

  1. Deixar sense efectes la declaració de refugi de fauna salvatge de la finca anomenada Viladases, situada als termes municipals de Casserres i Gironella, efectuada mitjançant l'Ordre de 24 de febrer de 1997 (publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya núm...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR