RESOLUCIÓ CLT/1316/2018, de 18 de juny, per la qual es dona publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, de modificació de les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a la producció de llargmetratges cinematogràfics.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyResolució

Atès l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, adoptat en sessió de 30 de maig de 2018, de modificació de les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a la producció de llargmetratges cinematogràfics.

Resolc:

—1 Que es publiqui íntegrament en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, de 30 de maig de 2018, de modificació de les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a la producció de llargmetratges cinematogràfics.

—2 Contra aquest Acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el conseller de Cultura en el termini d'un mes a comptar des de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 18 de juny de 2018

Maria Dolors Portús i Vinyeta

Presidenta del Consell d'Administració

Acord

del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, de 30 de maig de 2018, de modificació de les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a la producció de llargmetratges cinematogràfics.

Per l'Acord de 19 de juliol de 2017, el Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals va aprovar les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a la producció de llargmetratges cinematogràfics (Resolució CLT/2089/2017, de 28 d'agost, DOGC núm. 7446, d'1.9.2017);

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i les disposicions relatives a subvencions de la Llei 20/2010, de 7 de juliol, del cinema;

D'acord amb l'article 7.2.i) dels Estatuts de l'Institut Català de les Empreses Culturals, aprovats pel Decret 100/2001, de 3 d'abril, el Consell d'Administració acorda:

  1. Modificar l'annex 1 de l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, de 19 de juliol de 2017, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a la producció de llargmetratges cinematogràfics, publicades mitjançant la Resolució CLT/2089/2017, de 28 d'agost, en els termes següents:

    1.1 Es modifiquen les lletres i) i l) de la base 3.1, que passen a tenir la redacció següent:

    “i) Fer exhibicions, com a mínim, en el nombre següent de sales comercials d'exhibició cinematogràfica, depenent de les modalitats que estableix la base 1.1:

    i.1) Per a la modalitat que estableix la base 1.1.a) (projectes d'autor i òperes primes o segons llargmetratges d'un nou realitzador), en tres sales comercials d'exhibició cinematogràfica a Catalunya dins del període que fixa l'apartat g).

    i.2) Per a la modalitat que estableix la base 1.1.b) (projectes d'autor amb vocació de mercat), en deu sales comercials d'exhibició cinematogràfica a Catalunya dins del període que fixa l'apartat g). En cas que es tracti de coproduccions, aquesta exhibició ha de tenir lloc, com a mínim, en cinc sales comercials d'exhibició cinematogràfica a Catalunya.

    i.3) Per a la modalitat que estableix la base 1.1.c) (projectes amb alta capacitat d'internacionalització), en vint sales comercials d'exhibició cinematogràfica a Catalunya dins del període que fixa l'apartat g). En cas que es tracti de coproduccions en què l'Estat del qual és nacional l'empresa productora sol·licitant tingui un percentatge minoritari de titularitat sobre el projecte, aquesta exhibició ha de tenir lloc, com a mínim, en deu sales comercials d'exhibició cinematogràfica a Catalunya.”

    “l) Les persones sol·licitants poden demanar subvenció per a un llargmetratge per convocatòria o bé per a un màxim de dos llargmetratges per convocatòria, sempre que sigui per modalitats diferents i que, com a mínim, un estigui fet en règim de coproducció amb altres empreses productores nacionals o internacionals.”

    1.2 Se suprimeix l'apartat 2 de la base 5.

    1.3 Es modifica la base 6, que passa a tenir la redacció següent:

    “—6 Documentació que cal presentar amb la sol·licitud

  2. En el moment de presentar la sol·licitud, cal aportar, juntament amb la documentació que disposa la base general 7, la documentació següent:

    1. Guió del projecte proposat.

    2. Proposta formal que reflecteixi la posada en escena i els referents visuals del projecte signada pel/per la director/a.

  3. Respecte del projecte d'activitat, segons el model de l'ICEC, aquest ha d'incloure el següent:

    1. Memòria artística del projecte, segons el model de l'ICEC, que ha d'incloure:

    a.1) Dades identificadores del projecte, en què s'especifiqui la versió original, íntegra i definitiva del projecte, i la data d'inici de rodatge i del final complet de la producció.

    a.2) Sinopsi argumental, exposada en un màxim d'un full.

    a.3) Historial de:

  4. Director/a o directors/res del projecte.

  5. Guionista/tes.

  6. Compositor/a de la banda sonora o músics.

  7. Director/a de fotografia.

  8. Director/a artístic/a.

  9. Cap de so en rodatge.

  10. Muntador/a.

  11. Cap d'efectes especials

  12. Actors/actrius protagonistes, principals i secundaris/àries.

  13. Empreses de serveis.

    a.4) Historial de l'empresa productora o, en cas d'empresa de nova creació, del productor executiu o de la productora executiva.

    a.5) En cas de coproduccions nacionals o internacionals amb altres empreses productores nacionals o internacionals, historial que reculli la trajectòria d'aquestes empreses. Si es tracta d'empreses de nova creació, historial del productor executiu o de la productora executiva

    a.6) En el cas de les modalitats que estableix la base 1.1.a) (projectes d'autor i òperes primes o segons llargmetratges d'un nou realitzador) i 1.1.b) (projectes d'autor amb vocació de mercat), pla de llançament del llargmetratge cinematogràfic en sales d'exhibició i anàlisis, previsió d'ingressos i rendibilitat esperada en les vendes nacionals i internacionals a empreses titulars de l'explotació d'un canal de difusió i a empreses de distribució.

    a.7) En el cas de la modalitat que estableix la base 1.1.c) (projectes amb alta capacitat d'internacionalització), el pla de màrqueting i de llançament del llargmetratge d'acord amb la base 3.2.2. En aquest cas, s'ha d'argumentar la coherència entre el projecte proposat i el pla de llançament presentat, amb relació a aspectes com ara l'exhibició en sales o el públic objectiu.

    a.8) En el cas dels projectes de la modalitat que estableix la base 1.1.a) (projectes d'autor i òperes primes o segons llargmetratges d'un nou realitzador), i en el cas de projectes de la modalitat que estableix la base 1.1.b) (projectes d'autor amb vocació de mercat), referents culturals, socials i històrics catalans.

    a.9) Relació dels festivals de cinema i televisió, en cas que es tingui previst que el llargmetratge formi part de la seva programació.

    1. Si escau, altres acords o cartes d'interès amb empreses titulars de l'explotació d'un canal de televisió, d'empreses distribuïdores d'altres finestres d'explotació, resolucions de subvencions provinents d'altres administracions públiques destinades a la producció de l'obra, i altres acords o cartes de compromís que acreditin altres fons que es facin servir per finançar el projecte (aportacions econòmiques de caràcter reintegrable com préstecs, fons d'inversió, entre d'altres), que incloguin el percentatge...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR