RESOLUCIÓ CLT/1803/2019, de 2 de juliol, per la qual es dona publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a la producció de sèries i minisèries audiovisuals de ficció.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyResolució

Atès l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, adoptat en la sessió del 26 de juny del 2019, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a la producció de sèries i minisèries audiovisuals de ficció,

Resolc:

—1 Que es publiqui íntegrament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, de 26 de juny de 2019, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a la producció de sèries i minisèries audiovisuals de ficció.

—2 Contra aquest Acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant la persona titular del Departament de Cultura en el termini d'un mes a comptar de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 2 de juliol de 2019

Francesc Vilaró i Casalinas

President del Consell d'Administració

Acord

del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, de 26 de juny de 2019, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a la producció de sèries i minisèries audiovisuals de ficció.

Vista la Resolució CLT/2818/2015, de 26 de novembre, per la qual es dona publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s'aproven les bases generals reguladores dels procediments per a la concessió d'ajuts en règim de concurrència, que s'han modificat per l'Acord publicat mitjançant la Resolució CLT/1816/2016, de 21 de juliol; per l'Acord publicat mitjançant la Resolució CLT/2143/2017, de 4 de setembre, i per l'Acord publicat mitjançant la Resolució CLT/138/2018, de 2 de febrer;

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i les disposicions relatives a subvencions de la Llei 20/2010, de 7 de juliol, del cinema;

D'acord amb l'article 7.2.i) dels Estatuts de l'Institut Català de les Empreses Culturals, aprovats pel Decret 100/2001, de 3 d'abril, el Consell d'Administració acorda:

  1. Aprovar les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a la producció de sèries i minisèries audiovisuals de ficció, que consten en els annexos d'aquest Acord:

    -Annex 1. Bases específiques.

    -Annex 2. Relació de festivals i premis per valorar.

  2. Derogar les bases publicades mitjançant la Resolució CLT/2334/2017, de 6 d'octubre, per la qual es dona publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions per a la producció de sèries audiovisuals de ficció.

    Annex

    —1 Objecte

  3. L'objecte d'aquestes bases és subvencionar la producció de sèries i minisèries audiovisuals de ficció, enteses com l'obra audiovisual de ficció seriada, que emprin i posin en relleu els valors creatius, artístics i tècnics, amb una clara voluntat innovadora, tant des de la perspectiva formal com tècnica, ateses les tipologies següents:

    1. Minisèries de ficció. Les minisèries han de contenir un mínim de 2 capítols i un màxim de 4, i han de tenir una durada mínima de 100 minuts i màxima de 200 minuts.

    2. Sèries audiovisuals de ficció. Les sèries han de contenir un mínim de 5 capítols i un màxim de 10 i una durada global mínima de 250 minuts i màxima de 500 minuts.

    Únicament pot ser objecte d'aquestes bases la primera temporada de la sèrie audiovisual de ficció.

  4. Les subvencions que preveuen aquestes bases s'adeqüen al Reglament (UE) núm. 651/2014 de la Comissió, de 17 de juny de 2014, pel qual es declaren determinades categories d'ajuts compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat.

    —2 Destinataris

  5. Poden optar a les subvencions les empreses de producció audiovisual independents, incloses les agrupacions d'interès econòmic (AIE), que estiguin inscrites en el Registre d'Empreses Audiovisuals de Catalunya o en el Registre Administratiu d'Empreses Cinematogràfiques i Audiovisuals gestionat per l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA) o les d'un estat membre de la Unió Europea o associat a l'Espai Econòmic Europeu i amb establiment operatiu a l'Estat espanyol.

  6. S'entén per empresa de producció audiovisual independent la persona física o jurídica que compleix les condicions següents: té una personalitat jurídica diferent de la d'una empresa prestadora de serveis de comunicació audiovisual; no participa de manera directa o indirecta en més del 15% del capital social d'una o de diverses empreses prestadores de serveis de comunicació audiovisual; el seu capital social no té una participació directa o indirecta superior al 15% per part d'una o de diverses empreses prestadores de serveis de comunicació audiovisual, i, en els darrers tres exercicis fiscals, no ha facturat més del 90% del seu volum de facturació a una mateixa empresa prestadora de serveis de comunicació audiovisual.

  7. Als efectes d'aquestes bases, s'entén per empresa prestadora de serveis de comunicació audiovisual la persona física o jurídica que assumeixi la responsabilitat editorial de ràdio o de televisió, o dels continguts audiovisuals de què es tracti, i els transmet o els fa transmetre per un tercer.

    —3 Requisits, condicions i incompatibilitats

  8. Per poder optar a les subvencions s'han de complir, a banda dels requisits que estableix la base general 3, els requisits i les condicions següents:

    1. L'empresa o el conjunt d'empreses coproductores independents han de tenir una participació mínima, tant econòmica com en els drets d'explotació, del 20% del pressupost total del projecte. L'empresa sol·licitant no pot tenir una participació únicament financera.

    2. Incorporar al rodatge, en règim de pràctiques per a alguna de les especialitats de guió, producció, direcció, fotografia o muntatge, com a mínim dos alumnes o graduats de centres d'estudis d'ensenyament audiovisual.

    3. Disposar, en el moment de presentar la sol·licitud, d'un contracte definitiu o, quan no se'n tingui, d'una carta de compromís amb una plataforma de vídeo a la carta ( on demand ) de pagament per subscripció accessible des del territori espanyol o una empresa titular de l'explotació d'un canal de televisió d'àmplia difusió al territori de Catalunya. En tots els casos, els contractes o les cartes de compromís han d'indicar clarament l'import de les aportacions econòmiques respectives i el percentatge de participació en concepte de titularitat de drets sobre el projecte, el qual no podrà ser, en cap cas, superior al 60% per part d'una sola de les fonts esmentades.

    4. Tenir garantit un mínim del 40% del finançament del projecte i acreditar-ho en el moment de presentar la sol·licitud. Aquest finançament ha de procedir d'acords, cartes de compromís o contractes amb empreses titulars de l'explotació de canals de televisió públiques o privades, o empreses distribuïdores d'altres finestres d'explotació, plataformes online, coproductors independents (nacionals o internacionals, financeres o no financeres), fonts de finançament privades, resolucions de subvencions públiques, incloent-hi les atorgades per l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i excloent l'ajut de l'ICEC que preveuen aquestes bases, o préstecs bancaris concedits que tinguin per objecte la producció del projecte, així com recursos propis de l'empresa productora amb un límit màxim del 15% del pressupost total del projecte. En tots els casos, els contractes o els acords presentats han d'indicar clarament l'import de les aportacions econòmiques respectives, destinades al finançament del projecte.

    5. Tenir garantit el 60% del finançament del projecte i acreditar-ho com a màxim el 15 de novembre de l'any posterior al de la concessió de la subvenció, excloent-ne l'ajut de l'ICEC que preveuen aquestes bases.

    6. L'obra audiovisual ha d'estar finalitzada com a màxim el 15 de novembre del tercer any posterior al de la concessió de la subvenció.

    7. L'obra audiovisual per a la qual se sol·licita subvenció ha de tenir un pressupost igual o inferior...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR