RESOLUCIÓ EMC/1554/2020, de 26 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores d'ajuts per a estudiants universitaris de les comarques de l'Alt Pirineu, la Vall d'Aran i el Solsonès (APA).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Empresa i Coneixement
Rango de LeyResolució

La Llei 7/2001, de 31 de maig (DOGC núm. 3407, de 12.6.2001), crea l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) com a entitat de dret públic que ajusta la seva actuació al dret privat, amb personalitat jurídica pròpia, plena capacitat d'obrar i patrimoni propi per al compliment de les seves funcions.

Correspon a l'AGAUR executar programes de beques, de préstecs, de subvencions i altres activitats de foment de l'estudi universitari, de la recerca científica i tècnica i de la innovació tecnològica a Catalunya.

L'AGAUR, mitjançant la Secretaria d'Universitats i Recerca, està adscrita al Departament d'Empresa i Coneixement, d'acord amb el que preveu el Decret 61/2020, de 2 de juny, de reestructuració del Departament d'Empresa i Coneixement.

És aplicable el que disposen el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, en relació amb el règim jurídic de les subvencions i les transferències de la Generalitat de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

L'article 11 dels Estatuts de l'AGAUR, aprovats pel Govern de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Decret 168/2002, d'11 de juny, disposa que correspon al Consell de Direcció aprovar les convocatòries de beques i subvencions, així com resoldre-les. Aquestes facultats s'han delegat, en data de 5 de desembre de 2002, en el president o la presidenta de la Comissió Executiva d'Ajuts Universitaris (CEAU).

Per tot això,

Resolc:

Article únic

Aprovar les bases reguladores d'ajuts a estudiants universitaris de les comarques de l'Alt Pirineu, la Vall d'Aran i el Solsonès (APA), les condicions de les quals figuren a l'annex d'aquesta resolució.

Disposició derogatòria

Queda derogada la Resolució EMC/1394/2019, de 21 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores d'ajuts per a estudiants universitaris de les comarques de l'Alt Pirineu, la Vall d'Aran i el Solsonès (APA), la qual mantindrà, però, els seus efectes mentre no finalitzi la tramitació dels ajuts concedits en el marc de la convocatòria corresponent, oberta mitjançant la Resolució EMC/1553/2019, de 31 de maig.

Disposició final

Aquesta resolució exhaureix la via administrativa i les persones interessades poden interposar, amb caràcter potestatiu, un recurs de reposició davant el president o la presidenta de la CEAU en el termini d'un mes, a comptar de l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), d'acord amb el que preveuen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques; o bé poden interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona, en el termini de dos mesos des de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 26 de juny de 2020

P. d. (Resolució UNI/73/2003, de 14 de gener, DOGC núm. 3808, de 27.1.2003)

M. Victòria Girona Brumós

Presidenta de la Comissió Executiva d'Ajuts Universitaris

ANNEX

  1. Normes generals

    —1 Objecte

    Concedir ajuts per a la mobilitat comarcal a les famílies residents a les comarques de l'Alt Pirineu, la Vall d'Aran i el Solsonès (APA), en què algun dels membres estigui matriculat en una universitat del sistema universitari de Catalunya en el curs acadèmic per al qual se sol·licita l'ajut. La mobilitat s'entén com a desplaçament i allotjament fora de la comarca on es té la residència familiar. Les famílies susceptibles de rebre els ajuts han de residir en una de les comarques següents:

    L'Alt Urgell

    L'Alta Ribagorça

    La Cerdanya

    El Pallars Jussà

    El Pallars Sobirà

    El Solsonès

    La Vall d'Aran

    —2 Persones beneficiàries

    Pot beneficiar-se d'aquesta beca l'alumnat que compleixi els requisits següents:

    2.1 Requisits generals

    2.1.1 Tenir la ciutadania de qualsevol estat membre de la Unió Europea. En el cas de l'alumnat no comunitari, és aplicable el que disposa la Llei orgànica 2/2009, d'11 de desembre, de reforma de la Llei orgànica 4/2000, d'11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social, i, per tant, es requereix que l'alumnat més gran de 18 anys estigui en situació de residència.

    2.1.2 Residir en una de les set comarques esmentades a la base 1 en les dates que prevegi la convocatòria corresponent. Per acreditar aquesta circumstància, cal presentar un certificat municipal de convivència en el qual consti la data d'alta al padró de la persona sol·licitant en un municipi de les comarques esmentades. Excepcionalment, en cas d'haver-se empadronat en una data posterior a la que preveu la convocatòria, la persona sol·licitant es pot beneficiar d'aquests ajuts sempre que acrediti fefaentment la residència en una de les set comarques esmentades a la base 1 en el moment de presentar la sol·licitud. Per demostrar aquest darrer fet i aplicar l'excepcionalitat, cal presentar, a més del certificat municipal de convivència, la documentació acreditativa del centre docent de les comarques de l'Alt Pirineu, la Vall d'Aran i el Solsonès on la persona sol·licitant va estudiar el curs immediatament anterior al curs per al qual se sol·licita l'ajut o qualsevol altra documentació acreditativa d'aquesta circumstància.

    2.2 Requisits acadèmics

    2.2.1 Estar matriculat o matriculada en una universitat del sistema universitari català, el curs que prevegi la convocatòria, en uns estudis que s'imparteixin de manera presencial encaminats a obtenir un títol oficial de grau.

    2.2.2 Estar matriculat o matriculada en el curs actual de 60 crèdits, en el cas de la matrícula per al curs complet, o de 30 crèdits, en el cas de matrícula semestral, per cada semestre. En cas de matricular-se d'un nombre inferior de crèdits, s'ha d'aportar una acreditació del centre que justifiqui que s'ha matriculat del nombre màxim de crèdits d'acord amb l'organització administrativa del centre. No es pot acollir a aquest supòsit l'alumnat que, per raó del seu rendiment acadèmic en els cursos anteriors, no s'hagi pogut matricular del nombre de crèdits previstos.

    2.2.3 Haver superat el 80 % dels crèdits matriculats el curs anterior o l'últim curs realitzat en els estudis de les branques de coneixement d'arts i humanitats, ciències, ciències de la salut i ciències socials i jurídiques, i el 60 % en el cas dels estudis de les branques de coneixement d'enginyeria i arquitectura, únicament en el cas de les persones sol·licitants que no iniciïn per primer cop estudis universitaris. Els crèdits mínims matriculats el curs anterior o l'últim curs seguit han de ser els que s'especifiquen en el punt 2.2.2.

    2.2.4 Les persones beneficiàries han de complir les obligacions següents:

    1. Estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'Estat i amb la Generalitat de Catalunya, i també de les obligacions amb la Seguretat Social.

    2. No trobar-se en cap de les circumstàncies que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    3. Presentar una declaració sobre si s'han demanat o s'han obtingut altres ajuts públics o privats per a la mateixa activitat, en la qual es faci constar la relació detallada amb l'entitat concedent i la quantitat sol·licitada o obtinguda.

    4. Complir amb la finalitat de la subvenció duent a terme l'activitat subvencionada en el termini que determinen aquestes bases reguladores.

    5. Presentar una declaració responsable de complir amb les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR