RESOLUCIÓ EMC/2176/2018, de 25 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats a universitats, centres de recerca i fundacions hospitalàries per contractar personal investigador novell (FI).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Empresa i Coneixement
Rango de LeyResolució

La Llei 7/2001, de 31 de maig (DOGC núm. 3407, de 12.6.2001), crea l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) com a entitat de dret públic que ajusta la seva actuació al dret privat, amb personalitat jurídica pròpia, plena capacitat d'obrar i patrimoni propi per a l'acompliment de les seves funcions.

Correspon a l'AGAUR l'execució de programes de beques, de préstecs, de subvencions i d'altres activitats de foment de l'estudi universitari, de la recerca científica i tècnica i de la innovació tecnològica a Catalunya.

L'AGAUR, mitjançant la Secretaria d'Universitats i Recerca, està adscrita al Departament d'Empresa i Coneixement, d'acord amb el que preveu el Decret 316/2016, de 8 de novembre, de reestructuració del Departament d'Empresa i Coneixement.

És aplicable el que disposen el capítol ix del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, en relació amb el règim jurídic de les subvencions i les transferències de la Generalitat de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

És aplicable l'Ordre ECO/172/2015, de 3 de juny, sobre les formes de justificació de subvencions.

És aplicable el Reglament (UE) núm. 1303/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre, pel qual s'estableixen disposicions comunes relatives al Fons Europeu de Desenvolupament Regional, al Fons Social Europeu, al Fons de Cohesió, al Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural i al Fons Europeu Marítim i de la Pesca, i pel qual s'estableixen disposicions generals relatives al Fons Europeu de Desenvolupament Regional, al Fons Social Europeu, al Fons de Cohesió i al Fons Europeu Marítim i de la Pesca, i es deroga el Reglament (CE) núm. 1083/2006 del Consell.

És aplicable el Reglament (UE) núm. 1304/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013, relatiu al Fons Social Europeu i pel qual es deroga el Reglament (CE) núm. 1081/2006 del Consell.

L'article 11 dels Estatuts de l'AGAUR, aprovats pel Govern de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Decret 168/2002, d'11 de juny, disposa que correspon al Consell de Direcció aprovar les convocatòries de beques i subvencions, així com resoldre-les. Aquestes facultats s'han delegat, en data 5 de desembre de 2002, en el president o presidenta de la Comissió Executiva d'Ajuts de Recerca (CEAR).

Per tot això,

Resolc:

Article únic

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a universitats, centres de recerca i fundacions hospitalàries per contractar personal investigador novell, les condicions de les quals figuren a l'annex d'aquesta Resolució.

Disposició transitòria

Les subvencions atorgades d'acord amb la Resolució EMC/2199/2017, de 14 de setembre, es continuaran regint per les bases reguladores a l'empara de les quals es van atorgar.

Disposició derogatòria

Queda derogada la Resolució EMC/2138/2017, de 6 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats a universitats, centres de recerca i fundacions hospitalàries per contractar personal investigador novell (FI).

Disposició final

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es poden interposar els recursos següents: un recurs potestatiu de reposició davant el president o presidenta de la CEAR en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació de la Resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), d'acord amb el que preveuen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques; o bé directament un recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius de Barcelona, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveuen els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 25 de setembre de 2018

P. d. (Resolució UNI/73/2003, de 14 de gener, DOGC núm. 3808, de 27.1.2003)

Joan Gómez Pallarès

President de la Comissió Executiva d'Ajuts de Recerca

ANNEX

  1. Noves concessions

    —1 Objecte

    Aquestes bases tenen per objecte regular les subvencions a les universitats, els centres de recerca i les fundacions hospitalàries per contractar personal investigador novell i promoure la qualitat en la recerca tot incorporant-lo en grups de recerca i en projectes competitius de recerca i desenvolupament.

    —2 Entitats beneficiàries

    Es poden beneficiar d'aquests ajuts les universitats del sistema universitari de Catalunya, els centres de recerca i les fundacions hospitalàries amb establiment operatiu a Catalunya.

    Les entitats beneficiàries han de complir els requisits previstos per les disposicions comunes d'aquestes bases.

    —3 Requisits de les persones sol·licitants i dels directors i directores de tesi

    3.1 Poden sol·licitar l'ajut les persones físiques que compleixin els requisits següents:

    1. Complir un dels requisits d'accés al doctorat que preveu l'article 6 del Reial decret 99/2011, de 28 de gener, pel qual es regulen els ensenyaments oficials de doctorat amb les precisions que disposa la convocatòria corresponent.

    2. Estar matriculades de la tutela acadèmica d'un programa de doctorat d'una universitat del sistema universitari de Catalunya en el moment d'incorporar-se a l'entitat d'adscripció del curs acadèmic que estableixi la convocatòria corresponent.

    3. No estar en possessió del títol de doctorat.

    4. La nota mitjana mínima d'expedient acadèmic per als estudis de llicenciatura, enginyeria, arquitectura, grau, diplomatura, enginyeria tècnica i arquitectura tècnica ha de ser igual o superior a 6,50 (escala de 0 a 10), calculada d'acord amb els criteris que especifica el Reial decret 1125/2003, de 5 de setembre, pel qual s'estableix el sistema europeu de crèdits i el sistema de qualificacions en les titulacions universitàries de caràcter oficial i validesa en tot el territori nacional.

      En cas que la qualificació de l'expedient acadèmic utilitzi l'escala de 0 a 4, la nota mitjana es calcularà de la manera següent:

      A B C D
      QUALIFICACIÓ 0-4 EQUIV. 0-10 NRE. DE CRÈDITS (B × C)
      Aprovat: 1 5,75
      Notable: 2 7,75
      Excel·lent: 3 9,25
      Matrícula d'honor: 4 10
      TOTAL DE LA SUMA DE CRÈDITS
      TOTAL DE LA SUMA (B × C)

      Nota mitjana = total de la suma (B × C) / total de la suma de crèdits.

      Mitjançant la pàgina web de l'AGAUR, les persones interessades poden accedir a una aplicació per fer el càlcul corresponent.

      En el cas d'estudis cursats a l'estranger, la nota mitjana de l'expedient acadèmic s'ha de calcular d'acord amb el que disposen les resolucions de 20 de juny i de 21 de juliol de 2016 de la Direcció General de Política Universitària del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport ().

      En tot cas, les persones candidates sol·licitants són les responsables de fer el càlcul de les notes mitjanes, d'acord amb els procediments que preveuen aquestes bases.

    5. La tesi doctoral de les persones candidates ha de formar part d'un projecte de recerca competitiu o bé d'un conveni o un contracte de recerca o de transferència de coneixement amb entitats públiques o empreses privades. En el cas dels convenis o els contractes de recerca o de transferència de coneixement, han de tenir un valor mínim de 24.000,00 (vint-i-quatre mil) euros.

      Els projectes competitius, convenis i contractes de recerca esmentats han d'estar en actiu en el moment de presentar la sol·licitud i en el moment de la incorporació de la persona candidata a l'entitat d'adscripció. Els projectes concedits però encara no vigents es tindran en compte sempre que estiguin degudament acreditats.

      No es consideren projectes competitius, convenis o contractes de recerca els ajuts de suport als grups de recerca reconeguts per la Generalitat de Catalunya (SGR).

    6. La persona candidata no pot haver gaudit de cap altre ajut de naturalesa anàloga d'una durada superior a 12 mesos quan finalitzi el termini de presentació de sol·licituds.

    7. La persona candidata no pot haver gaudit d'aquest ajut, ni totalment ni parcialment, en convocatòries anteriors.

      3.2 Els directors o directores de tesi de les persones candidates que consten a les sol·licituds han de complir els requisits següents:

    8. Formar part del personal funcionari o vinculat, segons els estatuts o mitjançant un contracte, de l'entitat a la qual s'adscrigui l'ajut. En tots els casos, aquesta vinculació ha de garantir suficientment la supervisió i el seguiment de la tesi doctoral de la persona candidata.

    9. Formar part d'un grup de recerca reconegut per la Generalitat de Catalunya (SGR) vigent durant el període de contractació de la persona candidata.

    10. Estar vinculats al projecte de recerca, al conveni o al contracte al qual es vinculi la tesi doctoral de la persona candidata.

    11. Cada director o directora de tesi només pot constar com a tal en una sol·licitud.

      3.3 Correspon a les entitats d'adscripció i a l'AGAUR comprovar els requisits anteriors que han de reunir les persones beneficiàries i els directors i directores de tesi.

      —4 Període d'execució

      4.1 Els ajuts concedits tenen una durada d'un any i es poden renovar un màxim de dues anualitats d'acord amb el que preveuen aquestes bases i les convocatòries corresponents.

      4.2 Les situacions d'incapacitat temporal, risc durant l'embaràs, maternitat, adopció o acolliment, risc durant la lactància i paternitat suspendran el còmput de la durada del contracte. En aquests casos, el personal investigador contractat pot sol·licitar la recuperació del període de suspensió en el termini màxim de dos mesos abans de la finalització dels tres anys de contracte. Excepcionalment, si durant els darrers dos mesos de contracte el personal investigador està de baixa, pot sol·licitar la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR