RESOLUCIÓ EMC/795/2017, d'11 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per als estudiants matriculats en una universitat catalana que hagin començat per primera vegada els estudis universitaris de grau a partir del curs 2014-2015, per promoure la formació i l'acreditació de les terceres llengües.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Empresa i Coneixement
Rango de LeyResolució

La Llei 7/2001, de 31 de maig (DOGC núm. 3407, de 12.6.2001), crea l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) com a entitat de dret públic que ajusta la seva actuació al dret privat, amb personalitat jurídica pròpia, plena capacitat d'obrar i patrimoni propi per al compliment de les seves funcions.

Correspon a l'AGAUR l'execució de programes de beques, de préstecs, de subvencions i d'altres activitats de foment de l'estudi universitari, de la recerca científica i tècnica i de la innovació tecnològica a Catalunya.

L'AGAUR, mitjançant la Secretaria d'Universitats i Recerca, està adscrita al Departament d'Empresa i Coneixement, d'acord amb el que preveu el Decret 316/2016, de 8 de novembre, de reestructuració del Departament d'Empresa i Coneixement.

És aplicable el que disposen el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, en relació amb el règim jurídic de les subvencions i les transferències de la Generalitat de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

L'article 11 dels Estatuts de l'AGAUR, aprovats pel Govern de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Decret 168/2002, d'11 de juny, disposa que correspon al Consell de Direcció aprovar les convocatòries de beques i subvencions, així com resoldre-les. Aquestes facultats s'han delegat en el president o presidenta de la Comissió Executiva d'Ajuts Universitaris (CEAU) en data de 5 de desembre de 2002.

Per tot això,

Resolc:

Article únic

Aprovar les bases reguladores dels ajuts per als estudiants matriculats en una universitat catalana que hagin iniciat per primera vegada els estudis universitaris de grau a partir del curs 2014-2015, per promoure la formació i l'acreditació de les terceres llengües, les condicions dels quals figuren a l'annex d'aquesta Resolució.

Disposició final

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es poden interposar els recursos següents: un recurs potestatiu de reposició davant el president o presidenta de la CEAU en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació de la Resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), d'acord amb el que preveuen els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques; o bé directament un recurs contenciós administratiu davant dels jutjats contenciosos administratius de Barcelona, en el termini de dos mesos, comptadors des de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveuen els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 11 d'abril de 2017

P. d. (Resolució UNI/73/2003, de 14 de gener, DOGC núm. 3808, de 27.1.2003)

Josep Pallarès Marzal

President de la Comissió Executiva d'Ajuts Universitaris

Annex

Preàmbul

El coneixement d'una de les terceres llengües establertes en el sistema educatiu de Catalunya (anglès, francès, alemany i italià) és un element cabdal en la formació dels estudiants. A fi de fomentar la millora del nivell de llengües dels graduats i graduades universitaris, cada universitat, amb el suport de la Secretaria d'Universitats i Recerca (SUR), posarà a la disposició dels estudiants de nou accés als graus de les universitats catalanes una oferta formativa que els permeti assolir el nivell B2 quan acabin els seus estudis.

En aquest sentit, la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya, en la sessió que va tenir lloc el dia 25 de setembre de 2014, va aprovar el Programa 2014-2015 de diagnòstic, promoció i incentivació de terceres llengües per assolir uns nivells més alts de coneixement d'una tercera llengua. Aquest pla ha tingut continuïtat en els cursos següents.

El Programa preveu ajuts als estudiants que hagin començat per primera vegada els estudis universitaris de grau a partir del curs 2014-2015, en aquelles mesures i actuacions adreçades a la consecució de l'objectiu d'augmentar els coneixements de llengües estrangeres dels futurs graduats i graduades del sistema universitari de Catalunya i afavorir-ne la formació i, en conseqüència, incidir en la millora de la seva ocupabilitat.

Les llengües que es poden acreditar i cursar com a oferta formativa són les del sistema educatiu de Catalunya, les quals són objecte de les proves per a l'accés a la universitat (anglès, francès, alemany i italià).

Aquestes bases regulen el procediment per a la concessió de diferents modalitats d'ajuts per promoure la formació i l'acreditació de les terceres llengües en l'àmbit universitari, que consten, respectivament, en l'annex d'aquesta Resolució, i que són les següents:

—Modalitat A: ajuts per sufragar les despeses de la matrícula per a la prova d'acreditació a aquells estudiants que hagin començat per primera vegada els estudis universitaris de grau a partir del curs 2014-2015, s'hagin presentat a la prova comuna d'acreditació de terceres llengües de les universitats catalanes (CLUC), les proves pròpies d'idiomes de les universitats catalanes acreditades per l'ACLES o les proves per a l'obtenció dels certificats de les escoles oficials d'idiomes de Catalunya durant el curs que prevegi la convocatòria, i les hagin superat amb un nivell de coneixements de B2, d'acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR).

—Modalitat B: ajuts per fer cursos de terceres llengües del sistema educatiu català i haver assolit el nivell A2 o B1 o els subnivells B2.1 o B2.2 del MECR, durant el curs que prevegi la convocatòria, certificats per les universitats catalanes, les escoles oficials d'idiomes (EOI) o l'Institut Obert de Catalunya (IOC), per a aquells estudiants que hagin començat per primera vegada els estudis universitaris de grau a partir del curs 2014-2015 i no tinguin acreditat el nivell B2 (entès com a B2.2).

—Modalitat C: ajuts per fer cursos de terceres llengües del sistema educatiu català durant el curs que prevegi la convocatòria, que permetin assolir els nivells A2 o B1 o els subnivells B2.1 o B2.2 del MECR, certificats per les universitats catalanes, les EOI o l'IOC, a aquells estudiants que hagin començat per primera vegada els estudis universitaris de grau a partir del curs 2014-2015 i no tinguin acreditat el nivell B2 (entès com a B2.2), i que tinguin concedida una beca general o Equitat dels cursos que prevegi la convocatòria.

Bases reguladores

  1. Modalitat A

    —1 Objecte

    Concedir ajuts per sufragar les despeses de la matrícula per a la prova d'acreditació als estudiants que hagin començat per primera vegada els estudis universitaris de grau a partir del curs 2014-2015, que hagin fet la prova comuna de llengües que duen a terme les universitats catalanes (CLUC), les proves pròpies d'idiomes de les universitats catalanes acreditades per l'ACLES o les proves per a l'obtenció dels certificats de les escoles oficials d'idiomes de Catalunya durant el curs que prevegi la convocatòria i que acreditin, per mitjà d'aquestes proves, l'obtenció del nivell B2 en el coneixement d'una tercera llengua del sistema educatiu de Catalunya (anglès, francès, alemany o italià), d'acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR).

    —2 Persones beneficiàries

    2.1 Poden ser-ne beneficiàries les persones que compleixin els requisits següents:

    1. Haver començat per primera vegada estudis de grau en una universitat catalana o haver començat estudis de grau en una universitat de fora de Catalunya i, posteriorment, haver obtingut un trasllat de l'expedient a una universitat catalana i haver prosseguit els estudis de grau en aquesta universitat, a partir del curs 2014-2015.

    2. Estar matriculat en una universitat catalana en estudis de grau per al curs que prevegi la convocatòria.

    3. No haver rebut en les convocatòries anteriors l'ajut corresponent a aquesta modalitat o per a un curs de nivell B2.2 de les modalitats B o C.

    4. Acreditar la superació de la prova d'acreditació de terceres llengües de les universitats catalanes (CLUC), de les proves pròpies d'idiomes de les universitats catalanes acreditades per l'ACLES o de les proves per a l'obtenció dels certificats de les escoles oficials d'idiomes de Catalunya, amb un nivell B2 del MECR, en una de les llengües del sistema universitari català (anglès, francès, alemany o italià). Aquesta prova d'acreditació cal que s'hagi fet en el període indicat en la base 3.

    5. Tenir la ciutadania de qualsevol estat membre de la Unió Europea. En el cas de l'alumnat no comunitari, és aplicable el que disposa la Llei orgànica 2/2009, d'11 de desembre, de reforma de la Llei orgànica 4/2000, d'11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social, i, per tant, es requereix que l'estudiantat més gran de 18 anys estigui en situació de residència.

      2.2 A més, les persones beneficiàries, si s'escau, han de complir les obligacions següents:

    6. Estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'Estat i amb la Generalitat de Catalunya, així com de les obligacions amb la Seguretat Social.

    7. No estar en cap de les circumstàncies que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    8. Presentar una declaració en què consti si s'han demanat o si s'han obtingut altres ajuts públics o privats per a la mateixa activitat, fent-hi constar la relació detallada amb l'entitat atorgadora i la quantitat sol·licitada o obtinguda.

    9. Complir la normativa sobre propietat intel·lectual.

    10. Complir la finalitat de la subvenció portant a terme l'activitat subvencionada en el termini que determinen aquestes bases.

    11. Declaració responsable de donar compliment de les regles de conducta i dels principis ètics de l'article 55.2 de la Llei 19/2014, de 29 de desembre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR