RESOLUCIÓ EXI/1245/2019, de 7 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions a projectes de cooperació al desenvolupament i d'educació per al desenvolupament.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència
Rango de LeyResolució

L'objecte d'aquestes bases és regular la concessió de subvencions a iniciatives presentades per ONGD catalanes, per a la transformació social, que responguin a un enfocament de gènere i basat en drets humans (EGiBDH) ( http://cooperaciocatalana.gencat.cat/web/.content/continguts/01accd/Ajuts_Subvencions/ 2016/20160304_EGIBDH_2016.pdf ) i s'orientin al compliment de determinades prioritats, valors, i/o finalitats de la Llei 26/2001, de 31 de desembre, de cooperació al desenvolupament, relacionats amb l'esmentat EGiBDH.

Atès el que disposa l'article 29.2.c) de la Llei 26/2001, de 31 de desembre, de cooperació al desenvolupament, el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, especialment la secció sisena del capítol IX d'aquest, els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; l'Acord GOV/85/2016, de 28 de juny, pel qual s'aprova la modificació del model tipus de bases reguladores aprovat per l'Acord GOV/110/2014, de 22 de juliol, pel qual s'aprova el model tipus de bases reguladores dels procediments per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva, tramitats per l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic; l'Acord de Govern de 22 de juliol, on s'aprova la instrucció per a la unificació de criteris en la gestió general de les subvencions tramitades per la Generalitat de Catalunya i pels ens que conformen el seu sector públic, i l'Ordre ECO/172/2015 de 3 de juny, sobre formes de justificació de subvencions;

En virtut de l'aprovació, per part del Consell d'Administració de l'ACCD en la sessió de data 23 de març de 2019, de les línies mestres de les bases reguladores de subvencions adreçades a projectes de cooperació al desenvolupament i d'educació per al desenvolupament;

Atès el que disposa l'article 3.2.a) del Decret 236/2003, de 8 d'octubre, pel qual s'aproven els estatuts de l'ACCD, i en virtut de l'acord 1.a) de l'annex de la Resolució EXI/2024/2018, de 26 de juliol, per la qual es dona publicitat a l'acord del Consell d'Administració de l'ACCD pel qual es deleguen funcions en la Direcció de l'ACCD (DOGC núm. 7699, de 4.9.2018) per a aprovar les bases reguladores de subvencions i fer-ne la convocatòria corresponent, així com resoldre'n la concessió;

En ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent,

Resolc:

- 1 Aprovar les bases reguladores de les subvencions, per a les línies de subvencions següents:

Línia 1. Suport a projectes de cooperació al desenvolupament. Desenvolupades als annexos 1 i 3.

Línia 2. Suport a projectes d'educació per al desenvolupament. Desenvolupades als annexos 2 i 3.

- 2 Es deroga expressament la Resolució EXI/772/2017, de 5 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions a projectes de cooperació al desenvolupament i d'educació per al desenvolupament (DOGC núm. 7351, de 18.4.2017) i la Resolució EXI/1420/2018, de 26 de juny, per la qual es modifiquen les bases reguladores de les subvencions a projectes de cooperació al desenvolupament i d'educació per al desenvolupament, aprovades mitjançant la Resolució EXI/772/2017, de 5 d'abril (DOGC núm. 7653, de 29.6.2018).

- 3 Aquesta resolució entrarà en vigor l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Contra aquesta resolució o les seves bases, que posen fi a la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictada, en un termini no superior a un mes, comptat des de l'endemà de la publicació de la resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o bé, directament, un recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 8.3 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 7 de maig de 2019

Carme Gual Via

Directora de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament

Annex 1

Línia 1. Projectes de cooperació al desenvolupament.

  1. Objecte

    1.1 L'objecte d'aquesta línia de subvencions és donar suport a projectes de cooperació al desenvolupament impulsats per organitzacions no governamentals de desenvolupament amb implantació a Catalunya, que es desenvolupin en països receptors d'ajut oficial al desenvolupament (AOD) a través de contraparts locals, que integrin l'enfocament de gènere i basat en drets humans i que responguin a prioritats, valors i/o finalitats de la Llei 26/2001, de 31 de desembre, de cooperació al desenvolupament.

    1.2. No són objecte de subvenció els projectes i/o agents següents:

    - Activitats que donin suport a partits polítics.

    - Activitats encaminades a recaptar fons.

    - Accions d'adopció i/o apadrinament.

    - Beques individuals tant per a estudis com per a cursos de formació.

    - Brigades i/o estades solidàries.

    - Activitats encaminades a la recollida/compra d'equips i subministraments al nord i el transport/enviament posterior d'aquests a països del sud, excepte situacions degudament justificades perquè no hi hagi disponibilitat de compres locals o regionals.

    - Activitats de dotació d'equips i subministraments a la contrapart o població beneficiària per a les quals no es defineixin els mecanismes de transferència, gestió posterior i compromisos per al manteniment futur.

    - Activitats de dotació d'equips i subministraments per a centres educatius o de salut que no comptin amb el suport i el compromís futur acreditat de les autoritats amb competència en la matèria corresponent o, si no n'hi ha, de qualsevol altra autoritat local.

    - Els projectes presentats per organismes multilaterals.

  2. Requisits dels projectes

    2.1 Cal que els projectes objecte de subvenció:

    1. S'adrecin, com a mínim, a complir amb alguna de les prioritats, valors, i/o finalitats següents, establerts per la Llei 26/2001, de 31 de desembre, de cooperació al desenvolupament:

      1) La defensa de l'equitat entre homes i dones i la promoció dels drets de les dones.

      2) El reconeixement de l'ésser humà en la seva dimensió individual i col·lectiva, com a protagonista i destinatari últim de la política de cooperació pública al desenvolupament.

      3) La promoció i la defensa dels drets humans i les llibertats fonamentals, indivisibles i interdependents, considerant la llibertat, la democràcia i la dignitat de la persona com a fonaments de tot l'esforç en pro del desenvolupament humà.

      4) El reconeixement del dret dels pobles a la defensa i a la promoció de la cultura, la llengua i la identitat pròpies, i també dels valors de la convivència multicultural.

      5) La defensa i la promoció de les persones i els col·lectius més desfavorits o dels que pateixen discriminacions polítiques o econòmiques per raons de sexe, de raça o ètnia, de cultura o de religió.

      6) El reconeixement i la protecció dels drets humans i les llibertats fonamentals individuals i col·lectius reconeguts internacionalment.

      7) L'impuls d'un desenvolupament humà sostenible integrador de les seves dimensions democràtica, econòmica, social i mediambiental.

      8) L'impuls de la igualtat d'oportunitats entre sexes en l'accés efectiu als recursos, als serveis, a l'educació i a la formació i, en especial, la potenciació de la plenitud dels drets humans i les llibertats fonamentals de les dones i dels infants.

    2. Es duguin a terme en un o més dels països receptors d'AOD.

    3. Incloguin actuacions de sensibilització adreçades a titulars (drets i/o responsabilitats i/o obligacions) i/o incidència adreçades als titulars d'obligacions i/o titulars de responsabilitats. Aquestes actuacions hauran de comprendre un mínim del 15% del total del pressupost sol·licitat a l'ACCD.

    4. Es realitzin mitjançant una o més contraparts locals amb seu social als països o territoris on es desenvolupi el projecte, ja sigui institucional o una entitat sense ànim de lucre. S'exceptuarà el requisit conforme la contrapart ha de pertànyer als països o territoris on es desenvolupi el projecte en aquells casos de països en què hi ha prohibició de llibertat d'associació o altres limitacions substantives als drets fonamentals que obliguin les entitats a impulsar les actuacions fora dels països en què té lloc la problemàtica. També s'exceptuarà en el supòsit de xarxes d'entitats en què la seu social no coincideix amb el país en el qual es desenvolupa el projecte, tot i que s'ha de complir el requisit que alguna de les entitats de la xarxa tingui seu al país o països en què s'implementa el projecte.

    5. Que la quantitat sol·licitada de subvencionar a l'ACCD per projecte presentat a títol individual estigui compresa entre un mínim de 60.000 euros i un màxim de 100.000 euros, i que la quantitat sol·licitada de subvencionar a l'ACCD per projecte presentat en agrupació d'entitats estigui compresa entre un mínim de 60.000 euros i un màxim de 140.000 euros.

      2.2 L'incompliment de qualsevol dels requisits d'aquesta base té la consideració de no esmenable i comporta la inadmissió de la sol·licitud, prèvia resolució.

  3. Criteris de valoració

    3.1 L'ACCD valorarà la qualitat i la viabilitat dels projectes objecte de subvenció d'aquesta línia, d'acord amb els criteris de valoració següents, i fins a un màxim de 100 punts:

    Capacitat de les parts (24 punts).

    Criteri 1. Estratègia i compromís institucional de l'entitat sol·licitant envers la igualtat de gènere i els drets humans (fins a 2 punts).

    Criteri 2. Experiència de l'entitat sol·licitant en el sector, àrea geogràfica del/s país/països i amb els i les titulars (fins a 2 punts).

    Criteri 3. Arrelament de l'entitat sol·licitant a Catalunya i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR