RESOLUCIÓ TES/141/2020, de 23 de gener, per la qual s'emet la declaració ambiental estratègica de la Modificació del Pla d'ordenació urbanística municipal a l'àmbit de Casa Mata (PA-15), al terme municipal de Puigcerdà (exp. OTAAGI20140218).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyResolució

Fets

En data 4 de març de 2015 es va emetre el document d'abast (DA) de l'estudi ambiental estratègic de la Modificació del Pla d'ordenació urbanística municipal a l'àmbit de Casa Mata (PA-15), prèvia sol·licitud presentada per l'Ajuntament de Puigcerdà el 10 de desembre de 2014, completada el 12 de gener de 2015 i un cop efectuades les consultes que estableix la normativa d'avaluació ambiental.

El Ple de l'Ajuntament va acordar l'aprovació inicial de la Modificació en sessió de 8 d'agost de 2016.

Mitjançant l'anunci publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya núm. 7199, de 6 de setembre de 2016, al diari Regió 7, de 6 de setembre de 2016, i al lloc web municipal, la Modificació i l'estudi ambiental estratègic (EAE) s'han sotmès a informació pública per un termini de 45 dies.

En data 1 d'agost de 2018 l'Ajuntament de Puigcerdà va presentar la sol·licitud d'emissió de la declaració ambiental estratègica adjuntant la versió de la Modificació que serà objecte del següent acord d'aprovació, l'EAE i un document resum que descriu la integració en la proposta de la Modificació dels aspectes ambientals i de les consultes realitzades.

El 4 de setembre de 2018 es va requerir a l'Ajuntament de Puigcerdà la presentació d'un nou informe de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE). Finalment, el 13 de gener de 2019 es van rebre de l'Ajuntament de Puigcerdà els nous informes dels dos organismes esmentats.

  1. Descripció de la Modificació

    L'objecte de la Modificació és l'ampliació de l'àmbit del polígon d'actuació urbanística en sòl urbà residencial PA-15 “Casa Mata” situat a l'extrem est del terme municipal, a tocar del riu Reür, que en aquest tram esdevé frontera amb l'Estat francès.

    La superfície actual del sòl urbà, 0,19 ha, s'amplia fins a 0,92 ha per incloure les edificacions existents i permetre'n una de nova a l'extrem sud-oest del polígon. Aquesta ampliació s'efectua amb terrenys de sòl no urbanitzable qualificats de zona 16 “Masos i edificacions en el medi rural”.

    La resta de terrenys situats entre el polígon i el riu Reür, que sumen unes 1,25 ha i que es troben dins la zona 16 “Masos i edificacions en el medi rural” i la zona 13, “Sòl lliure permanent, protecció de lleres públiques” es canvien a una única zona 13. S'inclou una superfície de 0,76 ha destinada a serveis tècnics: depuradora. Els espais lliures se situen en una franja de 16 m d'amplada confrontant amb l'avinguda de França.

    La Modificació comportarà augmentar el potencial residencial de 12 a 17 habitatges dels quals 10 s'ubicaran a les edificacions existents i la resta en edificis de nova planta.

  2. Exposició pública i consultes

    El resultat de les consultes a les administracions públiques afectades identificades en el DA ha estat el següent:

    L'ACA ha emès diversos informes durant el procediment d'avaluació. El primer, en la fase de determinació de l'abast de l'EAE, va fixar els continguts necessaris per a l'avaluació dels aspectes relacionats amb el cicle de l'aigua. Malgrat aquesta determinació, el 9 de novembre de 2016, emet un segon informe sobre la versió de la Modificació aprovada inicialment concloent que la documentació aprovada és insuficient. El 16 d'octubre de 2017 emet un tercer informe de caràcter favorable...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR