ORDRE CMC/533/2009, de 23 de novembre, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a l'execució d'obres de restauració i conservació d'immobles de notable valor cultural.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura i Mitjans de Comunicacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

CMC/533/2009, de 23 de novembre, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a l'execució d'obres de restauració i conservació d'immobles de notable valor cultural.

Vist l'article 55 de la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català;

Vistos els articles 87 i següents dels Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a l'execució d'obres de restauració i conservació d'immobles de notable valor cultural, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre CMC/44/2008, d'1 de febrer, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a l'execució d'obres de restauració i conservació d'immobles de notable valor cultural, sens perjudici del que preveu la disposició transitòria.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 23 de novembre de 2009

Joan Manuel Tresserras i Gaju

Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

Annex

Bases

.1 Objecte

1.1 Aquestes bases tenen com a objecte la concessió de subvencions per tal de contribuir econòmicament durant un període biennal a l'execució d'obres de consolidació o restauració (projectes inclosos) en immobles situats a Catalunya protegits en qualitat de béns culturals d'interès nacional (BCIN) o béns culturals d'interès local (BCIL), entenent com a BCIL els que han estat declarats d'acord amb l'article 17 de la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català, i els que ho són per la disposició addicional 1.1 de l'esmentada Llei 9/1993.

1.2 Queden exclosos els immobles que rebin suport econòmic a través de l'u per cent cultural o d'inversions programades per la Direcció General del Patrimoni Cultural durant el bienni objecte de la convocatòria corresponent.

1.3 Aquestes subvencions són compatibles amb l'obtenció d'altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, procedents de qualsevol administració o ens públic o privat, nacional, de la Unió Europea o d'organismes internacionals.

.2 Destinataris/àries

Poden optar a aquestes subvencions els ens locals i els ens que en depenen i les seves entitats participades, les persones físiques, les fundacions i les altres entitats privades sense finalitat de lucre, les agrupacions de persones físiques o d'entitats privades esmentades sense personalitat jurídica, així com les comunitats de béns o qualssevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat que, tot i no tenir personalitat jurídica, puguin portar a terme les actuacions de la base 1 i no tinguin finalitat de lucre.

.3 Requisits

Per poder optar a les subvencions s'han de complir els requisits següents:

  1. L'execució de les obres esmentades s'ha de realitzar durant el bienni objecte de la convocatòria, i, en tot cas, han d'acabar abans del 30 de novembre del segon any.

  2. Si el cost de l'actuació supera la quantitat de 30.000,00 euros, cal demanar un mínim de tres ofertes de diferents empreses, llevat que per les característiques especials de l'obra no hi hagi en el mercat un nombre suficient d'empreses que la realitzin. L'elecció entre les ofertes presentades s'ha de fer d'acord amb criteris d'eficiència i economia i s'ha de justificar expressament en una memòria l'elecció quan no recaigui en la proposta econòmica més avantatjosa.

    Queden exclosos del compliment d'aquest requisit:

    Les entitats públiques perquè es regeixen per la legislació de contractes del sector públic.

    Els sol·licitants que hagin iniciat les obres amb anterioritat a la presentació de la sol·licitud.

  3. Estar al corrent del compliment de les obligacions tributàries amb la Generalitat de Catalunya i amb l'Estat així com de les obligacions amb la Seguretat Social.

  4. No incórrer en cap dels supòsits de prohibició d'obtenir subvencions d'acord amb l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    .4 Quantia de les subvencions

    4.1 La quantia de la subvenció és d'un mínim de 10.000,00 euros i en cap cas no pot ser superior al 60% del cost total de les obres.

    4.2 La quantia de les subvencions es fixarà en funció de les disponibilitats pressupostàries i de la puntuació obtinguda d'acord amb els criteris de valoració establerts a la base 8.

    .5 Documentació

    Les sol·licituds han d'anar acompanyades de la documentació següent:

    5.1 Documentació general

  5. Còpia compulsada del document d'identitat i número d'identificació fiscal de la persona sol·licitant. En cas de persones físiques, no cal aportar el document d'identitat ni el NIF si s'autoritza l'òrgan gestor per consultar les dades d'identitat. Aquesta autorització ha de constar en el formulari de sol·licitud normalitzat.

  6. En cas que sigui una persona jurídica i no es tracti d'un ens local territorial, una còpia compulsada de la documentació que acrediti la personalitat jurídica de l'entitat, inscrita al registre corresponent.

  7. Quan s'actuï en nom d'altri:

    c.1) Còpia compulsada del document d'identitat de la persona signant de la sol·licitud. No cal aportar aquest document si s'autoritza l'òrgan gestor per consultar les dades d'identitat. Aquesta autorització ha de constar en el formulari de sol·licitud normalitzat.

    c.2) Còpia compulsada de la documentació acreditativa de la representació amb què actua, degudament inscrita al registre corresponent, si s'escau.

  8. Declaració responsable d'estar al corrent del compliment de les obligacions tributàries amb la Generalitat de Catalunya i amb l'Estat així com de les obligacions amb la Seguretat Social, inclosa en el formulari de sol·licitud normalitzat.

    Si la persona sol·licitant no té la seva residència fiscal en territori espanyol, cal presentar una declaració responsable on ho faci constar. Aquesta declaració s'inclou en el formulari de sol·licitud normalitzat.

  9. Declaració responsable de no estar sotmès a cap dels supòsits de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR