RESOLUCIÓ MAH/489/2006, de 2 de març, per la qual es fa pública la convocatòria de subvencions destinades a finançar les despeses per noves actuacions d'abastament en alta a ens locals deficitaris en matèria d'aigües.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyResolució

Agència Catalana de l'Aigua

RESOLUCIÓ

MAH/489/2006, de 2 de març, per la qual es fa pública la convocatòria de subvencions destinades a finançar les despeses per noves actuacions d'abastament en alta a ens locals deficitaris en matèria d'aigües.

L'intens episodi d'escassetat de recursos hídrics patit durant l'any 2005 ha posat de manifest l'existència de situacions tant permanents com estacionals de manca d'aigua que posen en perill la satisfacció de les necessitats d'abastament d'aigua en unes condicions sostenibles de dotació i de consum domèstic.

L'adopció d'aquesta iniciativa persegueix una millora general en les prestacions de les xarxes locals d'abastament en alta i, en conseqüència, afavorir una millor gestió dels recursos i un increment en el seu estalvi, la qual cosa respon als objectius proclamats en l'article 19 del Decret legislatiu 3/2003 i a la Directiva 2000/60/CE del Parlament Europeu i del Consell, de 23 d'octubre, per la qual s'estableix un marc comunitari d'actuació en l'àmbit de la política d'aigües.

D'acord amb l'article 3.1.g) del Decret legislatiu 3/2003, de 4 de novembre, pel qual s'aprova el Text refós de la legislació en matèria d'aigües de Catalunya, correspon a la Generalitat, en l'exercici de les seves competències, la promoció de les actuacions necessàries per pal·liar els dèficits i desequilibris hídrics.

Atès que l'article 4.1.h) del mateix cos normatiu disposa que correspon a la Generalitat l'establiment d'auxilis econòmics a favor de les corporacions locals per a la realització dels objectius de la planificació hidrològica;

Atès que l'article 90 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, sotmet la concessió de subvencions als principis de publicitat, concurrència i objectivitat;

Atès que d'acord amb l'article 92.3 en relació amb l'article 93.1.c) del Decret legislatiu 3/2002, el Consell d'Administració de l'Agència Catalana de l'Aigua té atribuïda la competència per aprovar les bases reguladores de les convocatòries de subvencions;

El Consell d'Administració de l'Agència Catalana de l'Aigua, reunit en data 2 de febrer de 2006, va acordar l'aprovació de les bases per a una convocatòria de subvencions i la delegació en el director de l'Agència Catalana de l'Aigua de la facultat de resoldre la concessió de les subvencions sol·licitades,

Resolc:

.1 Fer pública la convocatòria d'una línia de subvencions adreçades a les entitats locals deficitàries en matèria d'aigües per sufragar les despeses derivades de les noves inversions dutes a terme durant el període comprès entre l'1 de gener de 2006 i el 31 de desembre de 2006 per a l'execució d'actuacions d'abastament en alta.

.2 Aquesta convocatòria es finançarà amb càrrec al capítol 7, Transferències de capital, article 76 A, Ens i corporacions locals, dels pressupostos de l'Agència Catalana de l'Aigua corresponents a l'exercici 2006 per un import de deu milions (10.000.000) d'euros.

.3 La convocatòria es regeix per les bases que es publiquen a l'annex d'aquesta Resolució.

.4 Donar amb aquesta Resolució publicitat a la delegació del Consell d'Administració de l'Agència Catalana de la facultat de resoldre l'atorgament de les subvencions a què es refereix aquesta convocatòria en el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, de conformitat amb el que estableixen l'article 93.c) del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i l'article 39 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Disposició final

Aquesta Resolució entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 2 de març de 2006

Jaume Solà Campmany

Director

Annex

Bases

.1 Objecte de subvenció

1.1 Poden ser objecte de subvenció les inversions realitzades pels ens locals derivades de l'execució d'actuacions d'abastament en alta.

Als efectes d'aquesta convocatòria, es defineix com a sistema d'abastament...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR