ORDRE GAP/33/2007, de 16 de febrer, de convocatòria de subvencions a entitats per a programes d'actuacions cíviques, comunitàries i de foment del voluntariat per a l'any 2007, i d'aprovació de les bases.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

GAP/33/2007, de 16 de febrer, de convocatòria de subvencions a entitats per a programes d'actuacions cíviques, comunitàries i de foment del voluntariat per a l'any 2007, i d'aprovació de les bases.

El Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atribueix al Departament de Governació i Administracions Públiques les competències en matèria de sensibilització cívica i social, el suport a les entitats i al voluntariat, i l'acció comunitària i de desenvolupament local.

En el marc d'aquestes competències, el Departament de Governació i Administracions Públiques, mitjançant la Secretaria d'Acció Ciutadana, considera adient aprovar una convocatòria de subvencions a entitats sense ànim de lucre, amb la finalitat de possibilitar a la societat civil l'execució, gestió i implementació de programes, projectes i activitats en relació amb les actuacions comunitàries d'intervenció i inclusió social, de foment del civisme i de promoció de l'acció del voluntariat.

Per tot l'expressat, i d'acord amb el que estableix el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

En ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Obrir la convocatòria per a la concessió de subvencions a entitats per a programes d'actuacions cíviques, comunitàries i de foment del voluntariat per a l'any 2007 i aprovar les bases que han de regir aquesta convocatòria, les quals figuren a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Per atendre les sol·licituds de subvencions s'autoritzen despeses amb càrrec a les partides pressupostàries GO04 D/482000100/323 i GO04 D/481000100/323. La quantia màxima inicial disponible és de 3.350.000 euros.

2.2 Quan s'aprovi la Llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2007, i sempre que hi hagi crèdit pressupostari adequat i suficient, s'incrementarà el crèdit inicial destinat a les subvencions objecte d'aquesta convocatòria, mitjançant Resolució del conseller de Governació i Administracions Públiques, que es publicarà al DOGC.

Article 3

El termini de presentació de sol·licituds és de dos mesos a comptar des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre en el DOGC. En cas que la data de finalització del termini coincideixi en dissabte o en festiu, s'entendrà prorrogat el termini fins el dia hàbil següent.

Article 4

La resolució de la convocatòria correspon al secretari d'Acció Ciutadana.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 16 de febrer de 2007

Joan Puigcercós i Boixassa

Conseller de Governació

i Administracions Públiques

Annex 1

Bases per a la concessió de subvencions a entitats per a programes d'actuacions cíviques, comunitàries i de foment del voluntariat de la Secretaria d'Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques

.1 Objecte

L'objecte d'aquestes subvencions és donar suport al finançament de les actuacions que en matèria d'actuacions cíviques, comunitàries i de foment del voluntariat portin a terme les entitats privades sense ànim de lucre, durant l'any natural de la convocatòria, d'acord amb les característiques i els requisits dels programes que s'estableixen en aquestes bases.

.2 Beneficiaris

2.1 Poden ser beneficiaris dels diferents programes de subvencions:

a) Les entitats privades sense ànim de lucre i les entitats de caràcter cooperatiu que:

Estiguin legalment constituïdes i inscrites en el registre corresponent. En el supòsit que se sol·liciti subvenció per a programes relacionats amb el foment del voluntariat, les entitats hauran d'estar incloses, a més, en el Cens d'Entitats de Voluntariat de Catalunya en el moment de publicació d'aquesta Ordre.

Disposin de seu social o delegació a Catalunya.

b) Les comunitats catalanes de l'exterior, degudament reconegudes d'acord amb el que preveu el Decret 118/1998, de 26 de maig, pel qual s'aprova el Reglament de relacions amb les comunitats catalanes de l'exterior.

.3 Sol·licituds

3.1 Les sol·licituds per concórrer als programes d'aquesta convocatòria s'han de formular en impresos normalitzats que es facilitaran a les dependències esmentades a l'annex 2 d'aquesta Ordre o a través d'Internet a la web del Departament de Governació i Administracions Públiques (www.gencat.net/governacio-ap).

3.2 Les sol·licituds, degudament emplenades en imprès normalitzat, s'han de presentar a les dependències esmentades, sens perjudici del que disposa l'article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, en el termini màxim que determina la convocatòria.

3.3 Sens perjudici del que disposa l'article 35.f) de la Llei 30/1992, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, en relació a la presentació de documentació, juntament al model de sol·licitud s'haurà de presentar la documentació que s'expressa a continuació:

a) Fotocòpia dels estatuts de l'entitat sol·licitant...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR