ORDRE INT/375/2006, de 21 de juliol, per la qual s'obre convocatòria per a la concessió de subvencions adreçades a ens locals per a l'adquisició d'equipament per a la creació d'infraestructures bàsiques de protecció civil, per a l'elaboració, actualització i implantació de plans de protecció civil i per a formació en matèria de protecció civil,...

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

INT/375/2006, de 21 de juliol, per la qual s'obre convocatòria per a la concessió de subvencions adreçades a ens locals per a l'adquisició d'equipament per a la creació d'infraestructures bàsiques de protecció civil, per a l'elaboració, actualització i implantació de plans de protecció civil i per a formació en matèria de protecció civil, i se n'aproven les bases.

La Llei 4/1997, de 20 de maig, de protecció civil de Catalunya, a l'article 58, estableix un gravamen sobre els elements patrimonials afectes a les activitats de les quals pugui derivar l'activació de plans de protecció civil i que estiguin situats en el territori de Catalunya, el producte de la recaptació del qual s'ha de destinar íntegrament a finançar les activitats de previsió, prevenció, planificació, informació i formació en matèria de protecció civil, i s'ha d'adjudicar a les administracions que, segons aquesta Llei, són competents en la matèria, d'acord amb un pla aprovat pel Govern.

Per tot això, vista la llei 20/2005, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per l'any 2006, i d'acord amb el que preveuen capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; les normes bàsiques de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i la resta de normativa vigent d'aplicació,

Ordeno:

Article 1

S'obre la convocatòria per a la concessió de subvencions adreçades als ens locals i destinades a l'adquisició d'equipament per a la creació d'infrastructures bàsiques de protecció civil, per a l'elaboració, actualització i implantació de plans de protecció civil i per a formació en matèria de protecció civil.

Article 2

S'aproven les bases que hauran de regir aquesta convocatòria, les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

Aquesta convocatòria es fa amb càrrec a la partida IT03/D460000100/2230 del pressupost de despeses de la Generalitat de Catalunya per a l'exercici de 2006, per una quantitat màxima de 516.000 euros.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 21 de juliol de 2006

Montserrat Tura i Camafreita

Consellera d'Interior

Annex

Bases per a l'elaboració, actualització i implantació de plans de protecció civil i per a formació en matèria de protecció civil

.1 Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és la concessió d'ajuts econòmics als ens locals per tal de subvencionar les dotacions i les inversions destinades a l'atenció d'emergències i a la seguretat civil, per a l'elaboració, actualització i implantació de plans de protecció civil i per a formació en matèria de protecció civil, que es concreten en:

Elaboració, actualització o revisió de plans de protecció civil.

Pales llevaneu, per municipis obligats o recomanats d'elaborar el pla d'actuació municipal per nevades segons el Pla Especial d'Emergències per a Nevades a Catalunya (NEUCAT).

Màscares d'autoprotecció, per a accidents en instal·lacions amb risc d'accidents greus segons el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (PLASEQCAT).

Grups electrògens per a l'alimentació del centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL), en especial per municipis obligats o recomanats d'elaborar el pla bàsic d'emergència municipal.

Màquines trituradores de restes de poda, per municipis obligats o recomanats d'elaborar el pla d'actuació municipal per incendis forestals segons el Pla Especial d'Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT).

Eines per a la sensibilització de la població sobre el risc i l'autoprotecció, en especial pel risc d'inundacions, en coordinació amb la Direcció General d'Emergències i Seguretat Civil.

Formació finançada per l'ajuntament i adreçada als membres d'associacions de voluntaris de protecció civil inscrites en el Registre d'associacions de protecció civil de Catalunya i reconegudes pels ens locals beneficiaris de la subvenció.

.2 Destinataris de les subvencions

Poden concórrer a la convocatòria els ens locals que disposin d'un pla de protecció civil, aprovat, homologat, vigent i implantat; que tinguin en plantilla la figura de tècnic o responsable de protecció civil i que no tinguin pendent d'execució cap altra obra o instal·lació objecte de subvenció la convocatòria de la qual s'hagi fet en exercicis anteriors. En el cas dels ens locals que no disposin de pla de protecció civil es podrà sol·licitar una subvenció per a l'elaboració d'aquest.

Els ens locals que hagin obtingut una subvenció, ajut o finançament per a les dotacions i inversions previstes a l'apartat anterior, no podran concórrer en aquesta convocatòria amb al mateixa finalitat.

És requisit per optar a les subvencions regulades en aquesta convocatòria haver complert amb l'obligació de justificació dins de termini de les subvencions adjudicades en convocatòries anteriors.

.3 Presentació de sol·licituds

3.1 Termini: el termini per presentar les sol·licituds de subvenció és de trenta dies naturals a comptar de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

3.2 Per participar en aquesta convocatòria caldrà emplenar el model oficial de sol·licitud que estarà disponible en la pàgina web del Departament d'Interior.

3.3 Lloc i manera: les sol·licituds es poden presentar al Registre del Departament d'Interior (Via Laietana, 69, 08003 Barcelona), de la Direcció General d'Emergències i Seguretat Civil (ctra. de la Universitat Autònoma s/n, 08290 Cerdanyola del Vallès) o de les delegacions territorials del Govern de la Generalitat a Barcelona (Via Laietana, 14, 08003 Barcelona), a Girona (av. Jaume I, 9, 17001 Girona), a Lleida (pg. Lluís Companys, 1, 25003 Lleida), a Tarragona (c. Sant Francesc, 3, 43071 Tarragona), a les Terres de l'Ebre (c. Doctor Ferran, 6-8, 43500 Tortosa), a la Catalunya Central (Via Laietana, 14, 08003 Barcelona) i a l'Alt Pirineu i Aran (ctra. C-13, km 90,2, 25630 Talarn), o en qualsevol dels llocs i per qualsevol dels mitjans que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR