ORDRE AAR/79/2009, de 2 de març, per la qual s'aproven les bases i s'obre la convocatòria de beques per a estades de recerca i de perfeccionament professional en els àmbits de política agrària i desenvolupament rural.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/79/2009, de 2 de març, per la qual s'aproven les bases i s'obre la convocatòria de beques per a estades de recerca i de perfeccionament professional en els àmbits de política agrària i desenvolupament rural.

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) vol potenciar la formació especialitzada de professionals, investigadors i estudiants universitaris en els camps de la política agrària i del desenvolupament rural, amb la qual cosa contribueix a l'especialització i perfeccionament de coneixements i tècniques.

Es pretén d'aquesta manera afavorir el reforçament i l'ampliació del coneixement i la formació dels professionals, investigadors i estudiants universitaris en l'àmbit agrari i rural; potenciar l'existència d'un teixit professional en aquest àmbit que pugui traslladar al terreny pràctic els coneixements adquirits i l'experiència assolida, i repercutir positivament en el desenvolupament del sector agrari i del món rural en general.

Per assolir aquest objectiu, el DAR considera idònia la convocatòria de beques per a estades de recerca postdoctoral fora de Catalunya i l'estat espanyol, i per al perfeccionament professional en els àmbits esmentats.

D'acord amb allò establert en l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i a proposta de la Direcció de Serveis, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores d'una beca per a estada de recerca i vint beques de perfeccionament en els camps de la política agrària i el desenvolupament rural que figuren a l'annex.

Article 2

2.1 Convocar les beques per a estades de recerca i de perfeccionament professional en els camps de política agrària i desenvolupament rural d'acord amb les bases reguladores aprovades en l'article 1.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà:

  1. En el cas de la beca per a estada de recerca, de 30 dies hàbils a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria al DOGC.

  2. En el cas de les beques de perfeccionament, de 3 mesos a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria al DOGC.

    2.3 L'import global d'aquestes beques és de 66.000 euros, que aniran a càrrec de la partida pressupostària AG01- D/482000/101/6121 dels pressupostos del DAR per a l'any 2009.

    2.4 L'òrgan instructor dels expedients és el Centre de Formació i Estudis Agrorurals del DAR.

    2.5 L'òrgan competent per dictar la resolució de les sol·licituds és el conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural. A aquest efecte es nomena un comitè de selecció que serà l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds i fer les propostes de resolució, format pel director de Serveis, el director general de Planificació i Relacions Agràries i el director del Centre de Formació i Estudis Agrorurals. Les resolucions seran motivades.

    2.6 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de 3 mesos a comptar des de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

    2.7 Contra la resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant del conseller en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de rebre la notificació o de tres mesos des que es va produir el silenci administratiu, o bé recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona en el termini de dos mesos, de conformitat amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

    2.8 Les beques concedides es faran públiques a la web del DAR.

    Barcelona, 2 de març de 2009

    Joaquim Llena i Cortina

    Conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural

    Annex

    Bases reguladores

    El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural estableix dues categories de beques per contribuir a l'especialització i perfeccionament de professionals en els camps de política agrària i de desenvolupament rural. Aquestes beques són:

  3. Modalitat A: beca per a estada de recerca postdoctoral fora de Catalunya i l'estat espanyol, que té per objecte contribuir a l'especialització de professionals en els àmbits especificats a l'apartat 1 de la modalitat A.

  4. Modalitat B: beques de perfeccionament, que tenen com a finalitat contribuir a la realització d'estudis de perfeccionament professional en els mateixos àmbits.

    Modalitat A

    Beca per a estada de recerca fora de Catalunya i l'estat espanyol

    .1 Objecte

    Una beca, en règim de concurrència competitiva, per estada de recerca en universitats, centres de recerca o empreses de fora de Catalunya i de l'estat espanyol.

    Els camps d'estudi a què es dóna prioritat són aquells relacionats amb la producció agrària, indústria agroalimentària, desenvolupament rural i pesca marítima.

    .2 Persones sol·licitants

    Les persones que vulguin accedir a la beca hauran de reunir els requisits següents:

  5. Estar en possessió del títol de doctorat/ada o llicenciat/ada en enginyeria agrònoma, veterinària, ciències biològiques, ciència i tecnologia dels aliments, econòmiques, enginyeria industrial, telecomunicacions, informàtica, administració i direcció d'empreses o dret.

  6. Coneixement de l'idioma del país, parlat i escrit, on vol desenvolupar el seu projecte de recerca. Subsidiàriament es podrà acreditar el coneixement de l'anglès.

  7. Experiència en el camp de la recerca.

  8. Disposar d'un pla de treball sobre el projecte de recerca que es vol dur a terme, amb especificació de l'objectiu, el camp d'estudi, la metodologia, la universitat, centre de recerca o empresa on es pretén desenvolupar, l'investigador/a que tutelarà l'estada, la durada i les dates en que està previst dur-lo a terme i tenir la carta d'acceptació del centre d'acollida.

  9. Trobar-se al corrent del compliment de les seves obligacions tributàries i davant la Seguretat Social, si escau.

    .3 Quantia de la beca

    L'import de la beca es distribuirà de la manera següent:

    Assignacions bàsiques:

    Import mensual brut de 2.000 a 3.000 euros, en funció del país de destinació.

    ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR