ORDRE BEF/11/2003, de 10 de gener, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases per a la concessió dels ajuts del Programa per a la formació de les famílies que tenen al seu càrrec una persona amb disminució.

SecciónDisposicions Generals
EmisorPresidència de la Generalitat
Rango de LeyOrdre

ORDRE BEF/11/2003, de 10 de gener, per la qual s'obre la convocatÚria i s'aproven les bases per a la concessiÛ dels ajuts del Programa per a la formaciÛ de les famÌlies que tenen al seu c‡rrec una persona amb disminuciÛ.

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha establert com a un dels eixos de la seva acciÛ polÌtica el suport a les famÌlies. L'acciÛ decidida en la promociÛ de la formaciÛ de les unitats familiars Ès un dels principals actius per aconseguir la cohesiÛ social i el benestar integral de les persones.

Per aquest motiu es va crear el Programa d'ajuts per a la formaciÛ de les famÌlies que tenen al seu c‡rrec una persona amb disminuciÛ, que tÈ per finalitat contribuir a la despesa que generen les activitats de formaciÛ que ocasiona l'aprenentatge de tËcniques per atendre una persona amb disminuciÛ, d'acord amb les especificitats que s'hi detallen.

AtËs el Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, pel qual s'aprova la refosa de les lleis 12/1983, de 14 de juliol, 26/1985, de 27 de desembre, i 4/1994, de 20 d'abril, en matËria d'assistËncia i serveis socials; el Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulaciÛ del Sistema Catal‡ de Serveis Socials, modificat pel Decret 176/2000, de 15 de maig, i el Pla d'ActuaciÛ Social vigent, aprovat per l'Acord del Govern de 29 d'abril de 1997;

Atesa l'Ordre de 4 de desembre de 1995, per la qual es regula el procediment d'accÈs als serveis socials i programes d'atenciÛ a la gent gran, gestionats per l'Institut Catal‡ d'AssistËncia i Serveis Socials, modificada per l'Ordre de 13 de desembre de 1996 i l'Ordre de 3 de desembre de 1997;

AtËs el Decret 192/1993, de 27 de juliol, de reestructuraciÛ del Departament de Benestar Social; el Decret 402/2000, de 27 de desembre, de reestructuraciÛ de l'Institut Catal‡ d'AssistËncia i Serveis Socials, i el Decret 409/2000, de 27 de desembre, de l'estructura territorial del Departament de Benestar Social; la Llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2003, i el Text refÛs de la Llei de finances p˙bliques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre;

Vist l'informe del Consell General de Serveis Socials i en ˙s de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

ConvocatÚria i bases reguladores

S'obre la convocatÚria per a la concessiÛ dels ajuts econÚmics del Programa d'ajuts a la formaciÛ de les famÌlies amb una persona amb disminuciÛ a c‡rrec, establerts al capÌtol 1 de l'Ordre BES/248/2002, de 3 de juliol, i s'aproven les bases que han de regir aquesta convocatÚria, les quals figuren als annexos 1, 2 i 3 d'aquesta Ordre.

Article 2

Partida pressupost‡ria i quantia

2.1††La partida del pressupost de l'any 2003 amb c‡rrec a la qual s'imputen els ajuts corresponents a aquesta convocatÚria Ès la 5001 D/480.0021.00/3161.

2.2††La quantia m‡xima inicialment disponible Ès de 400.000 euros.

2.3††El crËdit inicial disponible indicat es podr‡ modificar amb subjecciÛ a la normativa vigent.

Article 3

Sol∑licituds i terminis de presentaciÛ

3.1††Les sol∑licituds per concÛrrer al Programa d'aquesta convocatÚria s'han de formular en impresos normalitzats, que es facilitaran a les dependËncies esmentades a l'annex 3 d'aquesta Ordre o a travÈs d'Internet al web del Departament de Benestar i FamÌlia (www.gencat.net/benestar).

3.2††A les sol∑licituds, degudament emplenades, s'hi han d'adjuntar els documents que s'indiquen en els impresos per acreditar el compliment dels requisits, i s'han de presentar a les dependËncies del Departament de Benestar i FamÌlia recollides a l'annex 3 d'aquesta Ordre, sens perjudici del que disposa l'article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de rËgim jurÌdic de les administracions p˙bliques i del procediment administratiu com˙.

La convocatÚria resta oberta tot l'any 2003.

3.3††Tanmateix, l'acreditaciÛ de les condicions exigides no ser‡ necess‡ria per a les persones sol∑licitants que l'hagin feta anteriorment a qualsevol Úrgan o dependËncia del Departament de Benestar i FamÌlia, sempre que no hagin transcorregut mÈs de cinc anys des de la presentaciÛ i les dades no hagin experimentat cap modificaciÛ. En aquest cas, l'aportaciÛ de l'acreditaciÛ podr‡ ser substituÔda per una declaraciÛ de la persona sol∑licitant amb la qual s'acrediti que no s'han produÔt modificacions en les dades que consten en la documentaciÛ presentada, especificant l'expedient per al qual es va aportar la documentaciÛ esmentada.

3.4††En aplicaciÛ del que estableix l'article 5.2 de la Llei 15/1999, de 13 de desembre, de protecciÛ de dades de car‡cter personal, cal informar que les dades de car‡cter personal que s'han de facilitar per a l'obtenciÛ de les ajudes s'inclouen en els sistemes de tractament de dades que tenen com a finalitat la valoraciÛ de l'accÈs a les prestacions i els seus ˙nics destinataris sÛn els Úrgans gestors d'aquestes ajudes.

Article 4

TramitaciÛ i resoluciÛ

4.1††La tramitaciÛ i la resoluciÛ dels expedients derivats de les sol∑licituds presentades correspon als serveis d'AtenciÛ a les Persones de la delegaciÛ territorial del Departament de Benestar i FamÌlia on es trobi el domicili de la persona sol∑licitant de la subvenciÛ.

4.2††El termini m‡xim per emetre i notificar la resoluciÛ Ès de sis mesos a partir de la data en quË la sol∑licitud hagi tingut entrada a qualsevol dels registres del Departament de Benestar i FamÌlia.

4.3††Transcorregut el termini establert a l'apartat anterior sense que s'hagi notificat cap resoluciÛ expressa, les persones...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR