ORDRE PTO/248/2008, de 21 de maig, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a actuacions sobre la xarxa veïnal i rural de camins a les comarques de muntanya, i d'aprovació de les bases reguladores.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/248/2008, de 21 de maig, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a actuacions sobre la xarxa veïnal i rural de camins a les comarques de muntanya, i d'aprovació de les bases reguladores.

La Llei 2/1983, de 9 de març, d'alta muntanya, l'article 2, defineix les comarques de muntanya i declara com a tals, als efectes de la Llei, les comarques de l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça, el Ripollès, la Vall d'Aran, el Berguedà, el Solsonès i la Garrotxa. Les comarques del Solsonès i de la Val d'Aran seran objecte de sengles programes pilot per portar a terme els plans de camins comarcals corresponents. Pel que fa a la resta de comarques compreses en l'àmbit de la Llei 2/1983, cal, tanmateix, donar continuïtat a la política d'ajuts per a actuacions sobre la xarxa veïnal i rural de camins seguida en anys anteriors.

El Decret 566/1983, de 7 de desembre, sobre el desplegament reglamentari de la Llei 2/1983, d'alta muntanya, especifica que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques té la competència en matèria de política general de muntanya.

Així mateix, l'article 11 de la Llei 2/1983, d'alta muntanya esmentada, permet l'establiment d'una política de subvencions en relació amb les comarques de muntanya, d'acord amb les previsions pressupostàries de cada any, tendents a compensar els desequilibris econòmics i socials entre les comarques de muntanya i la resta del territori.

Per tot això exposat, d'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; amb la normativa bàsica estatal de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i del seu Reglament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i amb la resta de normativa aplicable,

Ordeno:

.1 Fer pública la convocatòria de l'any 2008 per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, als consells comarcals per a la realització d'actuacions sobre la xarxa veïnal i rural de camins els titulars dels quals siguin municipis inclosos dins alguna de les comarques de muntanya que figuren a l'annex 2 d'aquesta Ordre.

.2 Aprovar les bases reguladores per a l'atorgament de les subvencions, que consten a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

.3 Aquesta convocatòria es finançarà amb un import màxim de 3.455.000,00 euros, distribuïts en les anualitats següents:

Any 2008, import màxim de 100.000,00 euros, amb càrrec a la posició pressupostària D/760000100/5420 del centre gestor PO08 del pressupost vigent de la Generalitat.

Any 2009, import màxim de 3.355.000,00 euros, amb càrrec a la partida pressupostària corresponent del pressupost de la Generalitat per a 2009.

La dotació màxima prevista es pot modificar d'acord amb la normativa vigent.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 21 de maig de 2008

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial i Obres Públiques

Annex 1

Bases reguladores

.1 Objecte i actuacions subvencionables

1.1 Aquestes subvencions tenen per objecte donar suport a l'execució d'actuacions destinades a l'arranjament i/o la pavimentació de la xarxa veïnal i rural de camins els titulars dels quals siguin municipis inclosos en alguna de les comarques de muntanya que figuren a l'annex 2.

1.2 Les actuacions d'arranjament i/o pavimentació de la xarxa veïnal i rural de camins a les quals es refereix l'apartat anterior poden comprendre:

  1. Actuacions per millorar els accessos als nuclis, als habitatges disseminats i a les explotacions agràries.

  2. Actuacions per facilitar l'accés a punts d'interès turístic o paisatgístic.

  3. Actuacions per a la creació i la senyalització d'itineraris turístics.

  4. Actuacions d'urgència i manteniment per a la conservació de la qualitat dels camins.

    1.3 Les actuacions esmentades s'han de realitzar sempre en camins de titularitat pública situats en sòl no urbanitzable.

    .2 Beneficiaris

    2.1 Poden sol·licitar aquestes subvencions els consells comarcals de les comarques a les quals pertanyen els municipis titulars de la xarxa veïna o rural de camins per als quals se sol·licita la subvenció.

    2.2 Els beneficiaris no poden incórrer en cap dels supòsits previstos a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    2.3 Les actuacions han de ser contractades pel consell comarcal beneficiari directe de la subvenció. Excepcionalment, les obres podran ser contractades pels ajuntaments, sempre que la supervisió i el control vagin a càrrec del consell comarcal. En...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR