ORDRE EDU/65/2008, de 14 de febrer, per la qual es regula la convocatòria de les proves d'escola oficial d'idiomes per al curs 2007-2008 per a l'obtenció del certificat de nivell intermedi.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/65/2008, de 14 de febrer, per la qual es regula la convocatòria de les proves d'escola oficial d'idiomes per al curs 2007-2008 per a l'obtenció del certificat de nivell intermedi.

El Reial decret 1629/2006, de 29 de desembre, pel qual es fixen els aspectes bàsics del currículum dels ensenyaments d'idiomes de règim especial, regulats per la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, estableix en el seu article 4, que les administracions educatives han de convocar anualment proves per atorgar el certificat de nivell intermedi.

D'altra banda, d'acord amb el calendari d'aplicació del Reial decret 1629/2006, cal convocar les proves esmentades per al curs 2007-2008.

Les proves que regula aquesta ordre permeten tant l'obtenció de la certificació en règim lliure, com en règim oficial.

Per tot això, a proposta de la Direcció General d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats,

Ordeno:

Article 1

Finalitat

Es regula la convocatòria de les proves corresponents al curs 2007-2008 per a l'obtenció del certificat del nivell intermedi dels idiomes que s'especifiquen a l'annex d'aquesta Ordre, en els terminis i llocs que s'hi preveuen, i amb el calendari i els centres examinadors que s'hi estableixen.

Les proves s'adrecen tant a l'alumnat de règim lliure com a l'alumnat de règim oficial.

Article 2

Requisits d'accés

Per poder presentar-se a les proves, per a l'obtenció del certificat de nivell intermedi d'escola oficial d'idiomes, tant en règim oficial com en règim lliure, serà requisit tenir setze anys complerts l'any 2008. També s'hi poden presentar, els majors de catorze anys, per a seguir ensenyaments d'un idioma diferent del cursat a l'educació secundària obligatòria.

Article 3

Inscripció de l'alumnat oficial

L'alumnat en règim oficial de tercer curs, tant de la modalitat presencial com de la modalitat a distància, queda inscrit automàticament a les proves per a l'obtenció del certificat de nivell intermedi en la mateixa escola oficial d'idiomes on cursa els ensenyaments.

Article 4

Inscripció de l'alumnat lliure

4.1 Amb caràcter general, l'alumnat de règim lliure haurà de formalitzar la inscripció en l'escola oficial d'idiomes i per a l'idioma que pertoqui, d'acord amb el que preveu l'annex d'aquesta Ordre.

4.2 Per formalitzar la inscripció l'alumnat lliure ha de presentar abans del dia de la prova i en el termini establert, fotocòpia del Document Nacional d'Identitat, del passaport o del NIE.

4.3 Per poder realitzar les proves, l'alumnat lliure ha de presentar-se amb el Document Nacional d'Identitat, el passaport o NIE original.

4.4 L'alumnat que en el moment de la realització de la prova no hagi aportat al centre examinador la documentació prevista en l'apartat anterior quedarà exclòs de la prova.

Article 5

Elaboració de les proves

Les proves s'elaboraran d'acord amb les prescripcions de la Direcció General d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats.

Article 6

Contingut de les proves

Objectius de les proves del certificat de nivell intermedi

Les proves tenen com a referència els objectius i continguts descrits en el Reial Decret 1629/2006, de 29 de desembre.

Article 7

Components i puntuació de les proves

7.1 Les proves estaran constituïdes per tasques de comprensió oral, comprensió escrita, ús de la llengua, expressió escrita i expressió oral.

7.2 Les proves corresponents a la comprensió oral, comprensió escrita i ús de la llengua tindran una ponderació del 60 % sobre el total de la puntuació de la prova, i les de l'expressió oral i escrita del 20% cadascuna.

7.3 El Departament d'Educació farà pública per internet, a la pàgina web www.gencat.net/educacio, la descripció de les proves de certificació de nivell intermedi per tal de garantir-ne la seva difusió entre els possibles candidats.

Article 8

Pautes d'administració de les proves

8.1 El/La director/a de cada centre vetllarà pel procés d'administració i correcció de les proves.

8.2 Els exàmens de certificació d'EOI seran administrats i corregits pel professorat de cada departament, que actuarà com a examinador. Tots els examinadors i examinadores hauran de seguir sessions d'unificació de criteris per a l'administració i correcció de les proves de comprensió oral, comprensió escrita i ús de la llengua, i per a l'administració i avaluació de les proves d'expressió escrita i expressió oral. Les sessions d'unificació de criteris per als professors responsables dels certificats de cada centre seran fixades per la Direcció General d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats.

8.3 Les proves d'expressió oral es duran a terme davant de dos examinadors o examinadores. Les proves d'expressió escrita les corregiran dos examinadors o examinadores.

8.4 Finalitzada l'administració dels exàmens, s'efectuarà la correcció, l'estudi de resultats i l'avaluació de tots els candidats.

8.5 Al final d'aquest procés de correcció i avaluació dels candidats, les qualificacions es publicaran en la data fixada, indicant el procediment de reclamació. La presentació de les reclamacions i la seva resolució es farà d'acord amb l'establert a l'article 14 d'aquesta Ordre.

8.6 En qualsevol moment el professorat responsable de l'administració de les proves podrà verificar la identitat de l'alumnat.

Article 9

Pautes de qualificació de les proves

La puntuació global per a obtenir el certificat del nivell intermedi ha de ser igual o superior al 65% de la puntuació total possible.

Per tenir dret a l'obtenció de la qualificació global final cal haver dut a terme totes les parts de la prova.

Article 10

Actes de qualificació

10.1 A les actes de qualificació hi constarà, per a cada candidat/a, el nom i dos cognoms, la puntuació numèrica de cada part i la puntuació global final. En tot cas, la qualificació final de l'examen serà global i s'hi posarà .apte/a. o .no apte/a., segons correspongui.

10.2 En cas que no s'hagi dut a terme alguna part de la prova es posarà .no...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR