ORDRE BEF/270/2005, de 10 de juny, per la qual s'obre convocatòria i s'aproven les bases per a la concessió de subvencions a ajuntaments de menys de 20.000 habitants en matèria d'atenció a la infància i l'adolescència per a l'any 2005.

SecciónDisposicions Generals
EmisorPresidència de la Generalitat
Rango de LeyOrdre

ORDRE BEF/270/2005, de 10 de juny, per la qual s'obre convocatòria i s'aproven les bases per a la concessió de subvencions a ajuntaments de menys de 20.000 habitants en matèria d'atenció a la infància i l'adolescència per a l'any 2005.

El capítol 2 del títol 2 del Decret legislatiu 17/1994, de 16 de novembre, pel qual s'aprova el Text refós de les lleis 12/1983, de 14 de juliol, 26/1985, de 27 de desembre, i 4/1994, de 20 d'abril, en matèria d'assistència i serveis socials, i el capítol 8 el Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del sistema català dels serveis socials, preveuen els mecanismes de coordinació, col·laboració i cooperació amb entitats que prestin serveis socials, ja siguin ens locals, comarcals o bé entitats privades. Entre aquests mecanismes es preveu la convocatòria anual de subvencions i convenis.

Atesa la Llei 11/2004, de 27 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2005, i el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya;

Atès l'informe del Consell General de Serveis Socials i en ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 S'obre la convocatòria pública següent per a l'exercici del 2005:

Convocatòria pública per tal que els ajuntaments de menys de 20.000 habitants puguin presentar sol·licituds de subvencions al departament de Benestar i Família per al manteniment del Programa de serveis socials de centres oberts i altres programes diürns de serveis socials d'atenció a la infància i a l'adolescència.

1.2 S'aproven les bases que regeixen aquesta convocatòria, les quals figuren a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

Aplicació pressupostària i quantia

2.1 Per atendre les sol·licituds de subvencions de la convocatòria que indica l'article anterior, s'autoritza la despesa amb càrrec a la partida del pressupost per a l'any 2005 que es detallen a continuació:

Convocatòria per a ajuntaments de menys de 20.000 habitants.

Partida pressupostària BE06 D/460.000100/3136.

La quantia màxima inicialment disponible és de 338.320,97 euros.

2.2 El crèdit màxim inicialment disponible que s'indica es podrà modificar amb subjecció a la normativa vigent, i amb la publicitat que estableix el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya.

Article 3

Sol·licitud i terminis de presentació

3.1 El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes a comptar des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre.

3.2 Qualsevol sol·licitud presentada fora del termini que indica l'apartat anterior no es podrà admetre a tràmit per extemporània.

Article 4

Tramitació i resolució

4.1 La tramitació dels expedients correspon al servei de gestió administrativa de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, i la seva resolució correspon a la persona titular de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència.

4.2 Transcorreguts sis mesos comptats a partir de l'endemà de la finalització del termini de presentació de les sol·licituds sense resolució expressa, s'entendran desestimades les sol·licituds presentades.

Article 5

Notificació

La resolució es notificarà als interessats per correu certificat. Contra aquesta resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada en el termini d'un mes davant l'òrgan que ha dictat l'acte o davant la consellera de Benestar i Família, en els termes que estableixen els articles 114 i següents de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Disposició addicional

Al final de l'exercici es donarà publicitat de les subvencions atorgades exposant-les als taulers d'anuncis de la seu central del Departament de Benestar i Família i dels seus serveis territorials, d'acord amb el que preveu l'article 94.6 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya. Quan es tracti de subvencions per un import superior a 6.000 euros, s'hauran de publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, tot indicant-ne el beneficiari, la quantitat concedida, les finalitats de la subvenció i el crèdit pressupostari al qual s'han imputat.

Disposicions finals

.1 Es faculta a la persona titular de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència perquè adopti les mesures necessàries per a l'aplicació d'aquesta disposició.

.2 Aquesta Ordre entre en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 10 de juny de 2005

Anna Simó i Castelló

Consellera de Benestar i Família

Annex 1

Bases

Capítol 1

Disposicions generals

.1 Convocatòria

La finalitat d'aquesta convocatòria és la coordinació, la col·laboració i la cooperació amb els ajuntaments de menys de 20.000 habitants per a l'exercici 2005, en la prestació de serveis socials d'atenció a la infància i l'adolescència, d'acord amb els requisits dels programes que estableixen aquestes bases.

Les actuacions subvencionables s'agrupen en els programes següents:

Programa de serveis socials de centres oberts.

Altres programes diürns:

  1. Programa de serveis adreçats a joves de més de 16 anys amb risc i/o dificultat social.

  2. Programes d'intervenció i prevenció de maltractaments.

  3. Programes que incorporin noves metodologies d'intervenció adreçades a infants i joves.

  4. Altres programes diürns.

    .2 Requisits dels beneficiaris

    2.1 Els ajuntaments de menys de 20.000 habitants poden presentar sol·licituds de subvencions del Departament de Benestar i Família per al manteniment del Programa de serveis socials de centres oberts i altres programes diürns de serveis socials d'atenció a la infància i adolescència.

    2.2 Requisits:

  5. Els ajuntaments, en compliment del que estableixen el Decret 284/1996, de 23 de juliol, de regulació del sistema català de serveis socials, modificat pel Decret 176/2000, de 15 de maig, i el Decret 27/2003, de 21 de gener, de l'atenció social primària, si s'escau, han de tenir inscrits al Registre d'entitats, serveis i establiments socials els serveis per als quals es demana la subvenció, o haver-ho sol·licitat.

  6. Seguir les pautes del IV Pla d'actuació social 2003-2006.

    Serà condició que aquestes activitats siguin dutes a terme en el decurs de l'any 2005.

    .3 Presentació de sol·licituds

    3.1 Les sol·licituds per concórrer a la convocatòria s'han de formular mitjançant impresos normalitzats que es facilitaran a les dependències del Departament de Benestar i Família que figuren a l'annex 2 o es podran obtenir de la pàgina d'Internet http://www.gencat.net/benestar.

    3.2 Les sol·licituds degudament emplenades han d'anar acompanyades de la documentació que indica l'annex 3 d'aquesta Ordre de convocatòria per acreditar les condicions exigides i/o segons els models adjunts a la mateixa sol·licitud, d'acord amb les característiques i el termini establert.

    3.3 Els sol·licitants hauran d'aportar també les dades i la documentació que se'ls demani, a l'efecte de planificació, d'acord amb el IV Pla d'actuació social 2003-2006.

    3.4 Les sol·licituds, conjuntament amb tota la documentació requerida, s'han de presentar a qualsevol de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR