ORDRE TRE/47/2010, d'1 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'obre la convocatòria de la línia de préstecs en condicions preferents 'Crèdit formació per al treball' per finançar cursos de millora professional per a persones aturades.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRE/47/2010, d'1 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'obre la convocatòria de la línia de préstecs en condicions preferents .Crèdit formació per al treball. per finançar cursos de millora professional per a persones aturades.

El Pla de Govern 2007-2010 estableix com a objectiu del Govern, prioritari durant tota la legislatura, garantir el dret al treball estable i de qualitat com a factor bàsic de competitivitat econòmica i de cohesió social, i manifesta que la reducció de la temporalitat i un impuls més gran en la contractació indefinida són elements clau per aconseguir aquest objectiu. Així mateix, es compromet a impulsar estratègies d'actuació per als col·lectius amb nivells més alts d'incidència de la temporalitat.

El Servei d'Ocupació de Catalunya té com a funcions portar a terme actuacions en matèria de formació, d'informació, orientació i acompanyament en la recerca d'ocupació dels seus usuaris i fomentar el desenvolupament d'itineraris d'inserció que tinguin en compte el conjunt d'actuacions ocupacionals que es presten al mateix usuari o usuària.

L'Institut Català de Finances, adscrit al Departament d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, pot desenvolupar aquelles activitats financeres que li encomani el Govern i pot signar convenis de col·laboració per tal d'instrumentar-los.

Mitjançant Acord de Govern, el 12 de gener de 2010 es va autoritzar al Departament de Treball la realització de la despesa relativa a la disposició de fons per a l'obertura de la línia de préstecs de mediació per finançar cursos de millora professional de persones aturades i la signatura del conveni corresponent entre l'Institut Català de Finances i el Departament de Treball. El conveni esmentat té per objecte l'obertura de la línia de préstecs de mediació, amb condicions preferents, per finançar cursos de millora professional per a persones aturades.

L'orientació professional és un conjunt ampli d'accions que tenen com a finalitat millorar les possibilitats d'inserció dels demandants d'ocupació, per mitjà de les quals es facilita respostes personalitzades i suport als usuaris mitjançant la definició d'itineraris personals d'inserció. Aquest procés d'orientació professional i les eines associades (entrevistes, diagnòstic, derivacions, tutories i altres de similars) han de permetre una millora de l'ocupabilitat dels usuaris, que es concreta en uns objectius laborals més clars, en la incorporació en programes ocupacionals i, finalment, en la inserció en el mercat de treball.

Aquests préstecs han de facilitar la realització d'un curs o d'una acció formativa que es posi de relleu com a necessària per millorar l'ocupabilitat de la persona atesa pels/per les orientadors/ores del Servei d'Ocupació de Catalunya, en funció de les necessitats de l'individu.

Amb els informes previs de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada, i en ús de les facultats que em són conferides,

Ordeno:

Títol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte

1.1 Aprovar les bases reguladores del programa Crèdit formació per al treball per atorgar préstecs a les persones en atur, en condicions preferents, per a la realització de cursos de millora professional.

1.2 Obrir la convocatòria de la línia de préstecs per a l'any 2010.

Article 2

Règim jurídic

2.1 El règim jurídic d'aplicació a l'atorgament dels préstecs que regula aquesta Ordre és:

Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002).

Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003), i Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 176, de 25.7.2006).

Llei 30/1992, de 26 de novembre, del règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 14 de gener.

Ordre TIN/2965/2008, de 14 d'octubre, per la qual es determinen les despeses subvencionables pel Fons Social Europeu durant el període de programació de 2007-2013 (BOE núm. 252, de 18.10.2008).

2.2 Aquests préstecs estan cofinançats pel Fons Social Europeu. El percentatge de cofinançament és del 50%.

La normativa comunitària reguladora aplicable és el Reglament (CE) núm. 1081/2006, del Parlament Europeu i del Consell, de 5 de juliol de 2006, relatiu al Fons Social Europeu (DOUE L210, de 31.7.2006); el Reglament (CE) núm. 1083/2006, del Consell, d'11 de juliol de 2006, pel qual s'estableixen les disposicions generals relatives al FEDER, FSE i al Fons de Cohesió (DOUE L210, de 31.7.2006), i el Reglament (CE) núm. 1828/2006, de la Comissió, de 8 de desembre de 2006, pel qual es fixen normes de desplegament per al Reglament (CE) núm. 1083/2006, del Consell (DOUE L 371/1, de 27.12.2006).

Títol 2

Bases reguladores del programa Crèdit formació per al treball

Article 3

Finalitat del programa

El programa Crèdit formació per al treball té com a finalitat facilitar préstecs, en condicions preferents, a les persones que hagin de completar la seva formació per millorar les seves possibilitats professionals i que compleixin els requisits especificats a l'article 4 d'aquesta Ordre.

Els préstecs s'utilitzaran per finançar el cost de l'acció formativa que ha estat recomanada pel Servei d'Ocupació de Catalunya. Aquest import podrà ser incrementat fins a un 10% del total per cobrir altres despeses relacionades amb l'acció formativa.

Aquest import de fins al 10% té la consideració de cost indirecte imputable a tant alçat, previst a l'article 6.1.b) de l'Ordre TIN/2965/2008, abans esmentada.

L'accés als préstecs per al beneficiari no podrà suposar, en cap cas, una limitació al seu dret d'accés gratuït a la formació per a l'ocupació gestionada pels serveis públics d'ocupació.

Article 4

Persones beneficiàries dels préstecs i requisits

4.1 Podran ser persones beneficiàries dels préstecs regulats per aquesta Ordre les persones majors de 18 anys en atur inscrites al Servei d'Ocupació de Catalunya en el moment de presentar la sol·licitud de préstec, respecte de les quals el personal orientador del Servei d'Ocupació de Catalunya hagi detectat una necessitat formativa que millori la seva ocupabilitat, els n'hagi prescrit la realització prèviament a la data d'inici efectiu del curs i compleixin els requisits següents:

  1. Portar un mínim d'un mes inscrit/a com a demandant d'ocupació no ocupat al Servei d'Ocupació de Catalunya.

  2. Haver treballat un mínim de 4 mesos al llarg dels 2 anys immediatament anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.

  3. Disposar en el moment de registrar la sol·licitud de compte bancari en aquella entitat financera col·laboradora del programa on se sol·licita el crèdit.

  4. Estar al corrent de les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat de Catalunya i les obligacions davant la Seguretat Social.

  5. No trobar-se en cap de les circumstàncies que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003).

  6. No constar en la Relació d'Acceptacions Impagades (RAI).

  7. Complir qualsevol altra obligació legal o reglamentària que els pugui afectar.

4.2 L'import màxim...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR