ORDRE de 28 de setembre de 2001, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les mesures extraordinàries d'ajut per pal·liar els danys catastròfics produïts per adversitats climàtiques o incendis.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 28 de setembre de 2001, per la qual s’estableixen les bases reguladores de les mesures extraordinàries d’ajut per pal·liar els danys catastròfics produïts per adversitats climàtiques o incendis.

El territori de Catalunya està sotmès a una climatologia molt variada en el seu conjunt. Tot i l’existència de molts i diversos microclimes, la climatologia mediterrània és la que domina i això implica unes condicions molt variables segons els anys, amb sequeres intenses, fenòmens atmosfèrics de molta intensitat, com poden ser els aiguats i les pedregades, i altres conseqüències produïdes per una combinació de diferents condicions adverses, com poden ser els incendis.

Per tal de pal·liar els greus danys que produeixen les adversitats climàtiques i els incendis en el sector agrari, cal establir les bases reguladores dels ajuts que seran convocats quan es produeixin les esmentades circumstàncies.

Per tot això,

Ordeno:

Article únic

Aprovar les bases reguladores de les mesures extraordinàries d’ajut a les explotacions agràries, les cooperatives agràries i les societats agràries de transformació afectades per danys catastròfics produïts per adversitats climàtiques o incendis, les quals es publiquen a l’annex d’aquesta Ordre.

Disposició addicional

Els afectats per les gelades dels dies 21 i 22 d’abril de 2001, per les pedregades del 14 de juliol de 2001, i per la sequera del primer semestre de 2001, es podran acollir a la convocatòria corresponent d’ajut que es regirà per les bases reguladores aprovades en aquesta Ordre, sempre i quan no hagin rebut cap altre ajut pel mateix concepte.

Barcelona, 28 de setembre de 2001

Josep Grau i Seris

Conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca

Annex

—1 Règim jurídic

El règim jurídic aplicable als ajuts que regulen aquestes bases l’integren el Decret 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 1849, de 21.1.1994); l’Ordre d’1 d’octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i controls d’ajuts i de subvencions (DOGC núm. 2500, de 21.10.1997); la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, i la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, així com el que disposin les corresponents lleis de pressupostos de la Generalitat de Catalunya.

—2 Objecte dels ajuts

2.1 S’estableix una línia d’ajut amb l’objecte de pal·liar els danys catastròfics produïts a les explotacions agràries, les cooperatives agràries i les societats agràries de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR