ORDRE EDU/490/2007, de 17 de desembre, per la qual es dóna publicitat del marc general que regirà en les convocatòries descentralitzades del Programa d'Aprenentatge Permanent de la Unió Europea, per al període 2007-2013, i s'obre la convocatòria corresponent al període 2008-2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/490/2007, de 17 de desembre, per la qual es dóna publicitat del marc general que regirà en les convocatòries descentralitzades del Programa d'Aprenentatge Permanent de la Unió Europea, per al període 2007-2013, i s'obre la convocatòria corresponent al període 2008-2010.

El Programa d'Aprenentatge Permanent (PAP), aprovat per la Decisió 1720/2006/CE del Parlament Europeu i del Consell, de 15 de novembre de 2006 (Diari Oficial de la Unió Europea número 327, de 24 de novembre), és un dels programes de la Unió Europea en l'àmbit de la formació al llarg de tota la vida.

El Programa d'Aprenentatge Permanent (PAP) es proposa contribuir, per mitjà de l'aprenentatge continuat, al desenvolupament de la Unió Europea com a societat del coneixement avançada, amb un creixement econòmic sostenible, més i millors llocs de treball i una major cohesió social, garantint al mateix temps una bona protecció del medi ambient en benefici de les generacions futures. En particular, pretén estimular l'intercanvi i la cooperació de manera que es converteixi en una referència de qualitat mundial.

El PAP té una durada de set anys (2007-2013) i està estructurat en els quatre subprogrames sectorials següents:

Comenius: adreçat a l'ensenyament escolar.

Erasmus: adreçat a l'educació superior

Leonardo da Vinci: adreçat a la formació professional.

Grundvig: adreçat a l'educació de persones adultes.

Així mateix, inclou dos programes més: un programa transversal referit a les activitats que superen els límits del programes sectorials, i que compren quatre activitats clau en l'àmbit de l'aprenentatge permanent (la cooperació i la innovació polítiques, el foment de l'aprenentatge de les llengües, el desenvolupament de TIC innovadores i la difusió i l'aprofitament dels resultats); i el programa Jean Monnet, per donar suport a l'ensenyament, la investigació i la reflexió sobre la integració europea i sobre institucions europees clau.

D'acord amb la Decisió europea esmentada, la realització eficaç i eficient de les accions comunitàries previstes al Programa d'Aprenentatge Permanent, correspon a la Comissió en col·laboració amb els estats membres, mitjançant les agències nacionals respectives que aquests crein a l'efecte. En aquest sentit, el Reial decret 903/2007, de 6 de juliol, ha creat l'Organisme Autònom Programes Educatius Europeus (OAPEE), per gestionar en l'àmbit de l'Estat espanyol els programes indicats (BOE núm. 162, de 7.7.2007).

D'altra banda, l'Ordre ECI/665/2007, de 27 de febrer (BOE núm. 69, de 21.3.2007), estableix les normes generals de la gestió de les accions descentralitzades del PAP que s'han de seguir a l'Estat espanyol, per a una gestió eficient de les accions d'aquest programa europeu.

Per últim, la Unió Europea ha donat publicitat en el DOUE C230/4 (ES), de 2.10.2007 (DG EAC/30/07), de la convocatòria de presentació de propostes per a l'any 2008.

Atesa la complexitat del Programa d'Aprenentatge Permanent, amb la finalitat d'afavorir el desenvolupament de les accions descentralitzades, el Departament d'Educació ha considerat convenient donar publicitat dels aspectes que integren el marc general de les diferents convocatòries previstes per al període 2007-2013, així com obrir la convocatòria marc corresponent al període 2008-2010.

Per això, d'acord amb la Decisió 1720/2006/CE, de 15 de novembre, l'Ordre ECI/665/2007, de 27 de febrer, la convocatòria de propostes i la Guia del Candidat, i dintre del marc normatiu estatal consensuat amb les Comunitats Autònomes, i a proposta de la Direcció General d'Innovació,

Ordeno:

Article 1

S'aprova el marc general que consta a l'annex d'aquesta Ordre, que regirà en les convocatòries descentralitzades del Programa d'Aprenentatge Permanent de la Unió Europea, durant el període 2007-2013.

Article 2

S'obre la convocatòria marc corresponent al període 2008-2010.

Anualment es concretaran les dates de presentació de sol·licituds per a l'any corresponent.

Article 3

Per a l'any 2008, els sol·licitants poden presentar les seves sol·licituds des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR