ORDRE AAM/266/2013, de 18 d'octubre, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts per al foment de l'ús de les assegurances agràries aprovades per l'Ordre AAM/181/2013, d'11 de juliol, i es fa pública la convocatòria dels ajuts a les línies del Pla d'assegurances agràries 2013 no coberts per l'Ordre esmentada i els ajuts a les assegurances d'hivernacles corresponents a la campanya 2013-2014.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) té com a objectiu, entre d’altres, l’impuls i el foment de les assegurances agràries per tal de salvaguardar les produccions agràries i ramaderes.

Per aquest motiu es duen a terme, regularment, diferents activitats de foment per tal de fer extensives aquestes assegurances a tot el sector de la producció agrària, entre les quals destaquen les convocatòries d’ajuts consistents en una subvenció directa sobre el cost de contractació de l’assegurança agrària de què es tracti.

Els resultats obtinguts per aquestes convocatòries d’ajuts aconsellen continuar amb la subvenció de les assegurances agràries.

El 2 d’agost d’enguany es va publicar l’Ordre AAM/181/2013, d’11 de juliol, per la qual s’aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de l’ús de les assegurances agràries, i es fa pública la convocatòria de les corresponents a l’any 2013. En aquesta Ordre s’aprovava, per una banda, la convocatòria dels ajuts corresponents a les pòlisses del Pla d’assegurances agràries 2013 incloses al seu annex 3, i que en general correspon a les pòlisses que es contracten abans del 30 de setembre d’aquest 2013, i per altra banda, la convocatòria d’ajuts a la contractació d’assegurances per a les estructures, cobertes i instal·lacions d’hivernacles.

Amb aquesta disposició es convoquen els ajuts corresponents a les pòlisses del Pla d’assegurances agràries 2013 que no s’han pogut acollir a la convocatòria establerta a l’Ordre AAM/181/2013, d’11 de juliol, i els ajuts a la contractació d'assegurances per a les estructures, cobertes i instal·lacions d’hivernacles contractats entre l’1 d’octubre de 2013 i el 30 de setembre de 2014.

Així, d’una banda, es fa pública la convocatòria dels ajuts a les assegurances agràries que estableix el Pla d’assegurances agràries combinades per a l’exercici 2013 que tenen naturalesa d’ajut d’Estat, d’acord amb la Decisió de la Comissió de 30 de gener de 2002, per la qual es declara compatible amb el mercat comú aquest règim que té assignat el número N 744/2001, i de l’altra, es convoquen els ajuts a les pòlisses subscrites en la modalitat d’assegurances per a les estructures, cobertes i instal·lacions d’hivernacles, umbracles i túnels, independents de les pòlisses subscrites per a l’assegurament de la producció que protegeixen, que s’acullen al règim de minimis que preveu el Reglament CE 1535/2007 de la Comissió, de 20 de desembre, relatiu a l’aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat CE als ajuts de minimis en el sector de la producció de productes agrícoles.

Consegüentment, valorada la conveniència de continuar fomentant l’ús de les assegurances agràries; d’acord amb l’article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General de Desenvolupament Rural, i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

1.1 Convocar per a l’any 2013 els ajuts per al foment de l’ús de les assegurances agràries d’acord amb la distribució de línies de l’annex d’aquesta Ordre corresponents a:

  1. Les línies esmentades a l’annex 1 d’aquesta Ordre que no s’hagin beneficiat dels ajuts convocats a l’Ordre AAM/181/2013, d’11 de juliol, d’acord amb el que estableix el punt 2.a) de les bases reguladores aprovades per l’Ordre AAM/181/2013.

  2. La contractació d’assegurances per a les estructures, cobertes i instal·lacions d’hivernacles, umbracles i túnels, independents de les pòlisses subscrites per a l’assegurament de la producció que protegeixen, contractades entre l’1 d’octubre de 2013 i el 30 de setembre de 2014, inclosos, d’acord amb el que estableix el punt 2.b) de les bases reguladores aprovades per l’Ordre AAM/181/2013.

    1.2 La tramitació d’aquesta ajuts es realitzarà d’acord amb les bases reguladores contingudes a l’annex 1 de l’Ordre AAM/181/2013, d’11 de juliol (DOGC núm. 6431, de 2.8.2013).

    1.3 Els terminis per presentar la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR