RESOLUCIÓ EDC/3712/2005, de 22 de desembre, per la qual es convoquen els concursos de mèrits per tal de proveir amb caràcter definitiu llocs de treball docents vacants del cos de mestres i el cos de professors d'ensenyament secundari als centres de recursos pedagògics, els equips d'assessorament i orientació psicopedagògica i els centres de...

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

EDC/3712/2005, de 22 de desembre, per la qual es convoquen els concursos de mèrits per tal de proveir amb caràcter definitiu llocs de treball docents vacants del cos de mestres i el cos de professors d'ensenyament secundari als centres de recursos pedagògics, els equips d'assessorament i orientació psicopedagògica i els centres de recursos educatius per a deficients auditius.

El Decret 155/1994, de 28 de juny (DOGC núm. 1918, de 8.7.1994), pel qual es regulen els serveis educatius, modificat pel Decret 180/2005, de 30 d'agost (DOGC núm. 4460, d'1.9.2005), defineix els serveis educatius com a òrgans de suport permanent a la tasca docent dels mestres, dels professors i dels centres docents, i n'estableix els tipus, la composició i les funcions.

Els centres de recursos pedagògics (CRP) són serveis educatius que, en un àmbit territorial definit, donen suport a l'activitat pedagògica dels centres i a la tasca docent dels mestres i dels professors, i estan integrats per funcionaris docents dels cossos de mestres i de professors d'ensenyament secundari.

Els equips d'assessorament i orientació psicopedagògica (EAP) són serveis educatius de composició multidisciplinar que, en un àmbit territorial definit, donen suport psicopedagògic als centres docents, i estan integrats per funcionaris del cos de professors d'ensenyament secundari que reuneixin els requisits exigibles legalment per cobrir places de l'especialitat de psicologia i pedagogia.

Els centres de recursos educatius per a deficients auditius (CREDA) són serveis educatius que proporcionen suport a l'activitat dels professionals de l'ensenyament per contribuir a l'adequació de la seva tasca a les necessitats educatives especials dels alumnes amb disminucions auditives greus i permanents i dels alumnes amb trastorns del llenguatge. Estan integrats per funcionaris del cos de mestres amb titulació o diploma d'especialista en audició i llenguatge reconegut oficialment i per funcionaris del cos de professors d'ensenyament secundari que reuneixin els requisits exigibles legalment per cobrir places de l'especialitat de psicologia i pedagogia.

El Decret 155/1994, de 28 de juny, pel qual es regulen els serveis educatius, estableix també que els llocs de treball dels serveis educatius esmentats són de caràcter singular, excepte els llocs de treball corresponents al cos de diplomats de l'Administració de la Generalitat, i que la seva provisió es farà mitjançant concurs de mèrits entre el personal pertanyent als cossos docents corresponents.

En conseqüència, s'anuncia la convocatòria dels concursos de mèrits per tal de proveir, amb caràcter definitiu, llocs de treball docents de caràcter singular vacants i possibles resultes als centres de recursos pedagògics, als equips d'assessorament i orientació psicopedagògica i als centres de recursos educatius per a deficients auditius. En aquesta convocatòria són aplicables el Decret 155/1994, de 28 de juny, pel qual es regulen els serveis educatius, modificat pel Decret 180/2005, de 30 d'agost, el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un Text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, i el Decret 123/1997, de 13 de maig, pel qual s'aprova el Reglament general de provisió de llocs de treball de l'Administració de la Generalitat.

Amb la finalitat que els participants puguin prendre part en els tres concursos en un sol acte, manifestaran la seva prioritat en l'ordre d'obtenció de destinació i aquesta serà única.

A proposta de la Direcció General de Personal Docent,

Resolc:

.1 Anunciar la convocatòria de concursos de mèrits per tal de proveir amb caràcter definitiu llocs de treball docents vacants, i les possibles resultes que es produeixin en els mateixos concursos, en els serveis educatius següents:

a) Centres de recursos pedagògics (CRP).

b) Llocs de psicologia i pedagogia (PSI) als equips d'assessorament i orientació psicopedagògica (EAP) i als centres de recursos educatius per a deficients auditius (CREDA).

c) Llocs d'audició i llenguatge (ALL) als centres de recursos educatius per a deficients auditius (CREDA)

.2 Aquests concursos es regiran per les bases que s'inclouen als annexos I (llocs als CRP), II (llocs PSI als EAP/CREDA) i III (llocs ALL als CREDA), d'aquesta Resolució.

.3 Els qui participin en aquesta convocatòria i sol·licitin destinació en dos o tres concursos, obtindran, si s'escau, una única destinació. A aquest efecte, manifestaran, en el termini previst per presentar reclamacions i desistiments a la resolució provisional, la seva prioritat entre concursos per a l'obtenció de destinació dins el mateix cos de participació. Cas que no manifestin la seva opció, es considerarà prioritària la destinació segons l'ordre indicat a l'article 1 d'aquesta Resolució.

Els qui hi participin des del cos de mestres i des del cos de professors d'ensenyament secundari hauran de presentar dues sol·licituds, una per cada cos.

.4 Als efectes d'aquesta Resolució, s'entendrà per funcionaris dependents del Departament d'Educació el personal funcionari que estigui en alguna de les següents circumstàncies:

a) Els qui, sigui quina sigui la seva situació administrativa, mai no hagin tingut una destinació definitiva després d'ingressar al cos de funcionaris corresponent mitjançant un procediment selectiu convocat pel Departament d'Educació.

b) Els qui, sigui quina sigui la seva situació administrativa, en l'actualitat tinguin una destinació definitiva en un centre de l'àmbit de gestió del Departament d'Educació

c) Els qui van passar a una situació administrativa diferent de la de servei actiu tenint destinació definitiva, o havent-la perdut prèviament, en un centre de l'àmbit de gestió del Departament d'Educació, tant si estan en aquella situació administrativa com si han reingressat amb destinació provisional al servei actiu.

d) Els qui, tot i estar en situació administrativa de servei actiu en un cos docent, hagin perdut la destinació definitiva que tenien en un centre de l'àmbit de gestió del Departament d'Educació, pel motiu que sigui.

Els funcionaris en situació administrativa d'excedència voluntària o de suspensió de funcions només hi podran participar si l'1 de setembre de 2006 compleixen els requisits per reingressar al servei actiu.

Els funcionaris en situació administrativa de servei actiu amb una destinació definitiva podran participar en aquest concurs si en acabar el curs 2005-2006 han transcorregut dos anys des de la presa de possessió de la darrera destinació definitiva.

.5 Delegar la competència de resoldre aquesta convocatòria en la directora general de Personal Docent.

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant la consellera d'Educació, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 22 de desembre de 2005

Marta Cid i Pañella

Consellera d'Educació

Annex I

Concurs de mèrits per tal de proveir, amb caràcter definitiu, llocs de treball docents vacants als centres de recursos pedagògics (llocs als CRP), i les possibles resultes que es produeixin en el mateix concurs.

I.a) Bases del concurs

Segons estableix el Decret 155/1994, els centres de recursos pedagògics (CRP) són serveis educatius que donen suport a l'activitat pedagògica dels centres i a la tasca docent dels mestres i professors en un àmbit territorial definit.

Les funcions que els corresponen, d'acord amb l'esmentada normativa, són l'oferta de recursos, d'infrastructura i de serveis als mestres i professors dels centres docents, la catalogació dels recursos educatius del medi local i comarcal, el suport a les activitats docents i a l'intercanvi d'experiències educatives, i la coordinació i organització de l'execució i del seguiment de les activitats de formació permanent.

.1 Requisits dels participants

1.1 Cos i situació administrativa.

Poden prendre part en aquest concurs els funcionaris de carrera i els funcionaris en pràctiques del cos de mestres i del cos de professors d'ensenyament secundari dependents del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, sigui quina sigui la seva situació administrativa.

En relació amb aquest requisit s'aplicarà el que preveu l'article 4 de la Resolució de convocatòria.

1.2 Coneixement de la llengua catalana.

Els funcionaris que participin en aquest concurs hauran d'acreditar que posseeixen el certificat de nivell de suficiència (C) o el certificat de nivell superior (D) de català, o qualsevol dels títols, diplomes i certificats considerats equivalents als esmentats certificats de català. També es considerarà que posseeixen el requisit de coneixement de la llengua catalana els qui hagin obtingut la idoneïtat especial per impartir l'ensenyament en llengua catalana, per resolució de la Direcció General d'Ordenació i Innovació Educativa o per haver superat el concurs oposició d'accés al cos de mestres o el concurs oposició d'accés a cossos docents d'ensenyaments secundaris a partir de 1991. Igualment hauran d'acreditar el nivell adequat oral i escrit de la llengua aranesa per ocupar els llocs de treball a Era Val d'Aran.

En cas que no tinguin registrada cap d'aquestes capacitacions al registre informàtic de personal del Departament d'Educació hauran d'adjuntar a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR