DECRET 218/2002, de 23 de juliol, dels pèrits i les pèrites d'assegurances, dels comissaris i les comissàries d'avaries i dels liquidadors i les liquidadores d'avaries.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

DECRET

218/2002, de 23 de juliol, dels pèrits i les pèrites d'assegurances, dels comissaris i les comissàries d'avaries i dels liquidadors i les liquidadores d'avaries.

L'article 10.1.4 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya atribueix a la Generalitat el desenvolupament legislatiu i l'execució en matèria d'ordenació del crèdit, banca i assegurances, en el marc de la legislació bàsica de l'Estat i, si escau, en els termes que aquesta legislació estableix.

L'article 149.1.11 de la Constitució espanyola reserva a l'Estat les matèries de sistema monetari: canvi i convertibilitat, bases de l'ordenació del crèdit, banca i assegurances.

La Llei estatal 30/1995, de 8 de novembre, d'ordenació i supervisió de les assegurances privades, té per objecte establir l'ordenació i la supervisió de l'assegurança privada, amb la finalitat de tutelar els drets de les persones assegurades, facilitar la transparència i el desenvolupament del mercat d'assegurances i fomentar l'activitat asseguradora privada. Les lletres a) i b) del número 2 de l'article 69 de la Llei esmentada estableixen que a les comunitats autònomes els estatuts d'autonomia de les quals hagin assumit competències en l'ordenació de les assegurances els correspon el desenvolupament legislatiu de les bases d'ordenació i supervisió de les assegurances privades i, pel que fa a competències d'execució, els corresponen les d'ordenació i supervisió de les assegurances privades, que la Llei esmentada atorga a l'Administració general de l'Estat, i que s'han d'entendre fetes a l'òrgan autonòmic competent. La disposició final primera de la Llei 30/1995 determina les bases de l'ordenació d'assegurances i les competències exclusives de l'Estat.

Així, el número 1 de la disposició addicional cinquena de la Llei 30/1995 classifica, entre d'altres, com a col·laboradors en l'activitat asseguradora els pèrits i les pèrites d'assegurances, els comissaris i les comissàries d'avaries i els liquidadors i les liquidadores d'avaries.

Per tant, en el marc de les lleis i disposicions actuals de l'Estat, i mentre el Parlament de Catalunya no legisli sobre la matèria, tal com preveu la disposició transitòria 2 de l'Estatut;

D'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller d'Economia i Finances i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Competència de la Generalitat en l'àmbit de les persones col·laboradores en l'activitat asseguradora

La competència de la Generalitat de Catalunya pel que fa a pèrits i pèrites d'assegurances, comissaris i comissàries d'avaries i liquidadors i liquidadores d'avaries, s'entén circumscrita, d'acord amb el que estableix l'article 69 de la Llei 30/1995, de 8 de novembre, d'ordenació i supervisió de les assegurances privades, a aquelles persones que tenen el domicili professional a Catalunya.

Article 2

Objecte

Constitueix l'objecte d'aquest Decret establir les condicions per a la incorporació i l'exercici, com a pèrits i pèrites d'assegurances, comissaris i comissàries d'avaries i liquidadors i liquidadores d'avaries, d'aquells i aquelles professionals que amb caràcter habitual o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR