RESOLUCIÓ EDC/3365/2005, de 21 de novembre, de convocatòria de concurs específic de mèrits per tal de proveir llocs de treball docent de caràcter singular en centres públics d'ensenyaments no universitaris que tenen autoritzat un pla estratègic.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

EDC/3365/2005, de 21 de novembre, de convocatòria de concurs específic de mèrits per tal de proveir llocs de treball docent de caràcter singular en centres públics d'ensenyaments no universitaris que tenen autoritzat un pla estratègic.

El Decret 132/2001, de 29 de maig, regula els plans estratègics dels centres docents sostinguts amb fons públics (DOGC núm. 3401, d'1.6.2001). A l'article 7 del seu capítol 2, determina que el Departament d'Educació pot definir com a llocs de caràcter singular determinats llocs de treball vacants de la plantilla pressupostada dels centres docents públics amb la finalitat de permetre realitzar les activitats docents i assolir els objectius que prevegi el pla estratègic del centre. Aquests llocs de treball s'han de cobrir d'acord amb el procediment que estableix l'article 9 de la norma esmentada.

La disposició addicional del Decret 132/2001 preveu que els seus preceptes siguin d'aplicació als centres sostinguts amb fons públics als quals el Departament d'Educació hagi autoritzat plans estratègics amb anterioritat a l'entrada en vigor del Decret.

En conseqüència, escau anunciar una nova convocatòria de concurs específic de mèrits per tal de proveir els llocs de treball docent de caràcter singular per dur a terme les activitats docents que permetin assolir els objectius previstos en els centres que tenen autoritzat un pla estratègic.

A proposta de la Direcció General de Personal Docent,

Resolc:

.1 Anunciar la convocatòria del concurs específic de mèrits per proveir els llocs de treball docent de caràcter singular en centres públics d'ensenyaments no universitaris que tenen autoritzat un pla estratègic, que es regirà per les bases que s'inclouen a l'annex 1 d'aquesta Resolució.

.2 Els llocs de treball docent es defineixen com de caràcter singular i, d'acord amb l'article 7.1 del Decret 132/2001, figuraran en les plantilles de personal docent dels centres corresponents que s'aprovin per al curs acadèmic 2006-2007.

.3 D'acord amb l'article 10 del Decret 132/2001, el personal que se seleccioni segons el procediment que estableix aquesta Resolució ocuparà el lloc de treball amb caràcter provisional durant els dos primers cursos de l'aplicació del pla estratègic corresponent: en comissió de serveis, si té una destinació amb caràcter definitiu, i en cas de no tenir destinació definitiva, amb adscripció provisional.

Un cop transcorreguts els dos primers cursos de l'aplicació del pla estratègic per a cada lloc de treball obtingut per la resolució del concurs específic, es farà l'avaluació del compliment dels objectius que preveu el pla estratègic esmentat. Aquesta avaluació s'iniciarà amb l'informe de la direcció, avalat pel consell escolar del centre, i la completarà la Inspecció d'Educació, que emetrà l'informe corresponent. El/La director/a dels serveis territorials elevarà la proposta d'avaluació a la directora general de Personal Docent, que emetrà la resolució que correspongui.

El personal que hagi superat l'avaluació que preveu el paràgraf anterior podrà optar entre romandre amb caràcter definitiu al mateix lloc de treball o continuar ocupant el lloc de treball amb caràcter provisional. La durada de l'ocupació d'un lloc de treball de caràcter singular serà, com a mínim, la mateixa que la durada del pla estratègic, llevat del cas del personal que no superi l'avaluació esmentada al paràgraf anterior.

El professorat que, superada l'avaluació, opti per romandre amb caràcter definitiu en el lloc obtingut i no acrediti dos anys en la seva darrera destinació definitiva haurà de mantenir-la el temps suficient fins a assolir els dos anys necessaris per canviar de destinació, d'acord amb l'apartat sisè de la disposició addicional 15 de la Llei 30/1984, de 2 d'agost (BOE núm. 185, de 3.8.1984), de mesures per a la reforma de la funció pública.

La situació d'adscripció provisional a un lloc de treball de caràcter singular no eximeix l'interessat de la seva obligació de participar als concursos generals de trasllats que es convoquin mentre es mantingui aquesta situació, en el cas que per la convocatòria d'aquests i atesa la seva situació administrativa sigui considerat participant forçós.

El personal que no superi l'avaluació a què s'ha fet esment cessarà del lloc de treball adjudicat i, en conseqüència, haurà d'incorporar-se al lloc de treball que tingui amb caràcter definitiu, o bé haurà de participar en el procediment d'assignació de destinacions provisionals per al curs següent.

.4 El desenvolupament de l'activitat docent d'aquests llocs de treball singulars ha de permetre assolir els objectius i dur a terme les activitats establertes en el pla estratègic per a aquest lloc de treball.

Les destinacions adjudicades en aquest concurs de mèrits seran irrenunciables.

.5 Els llocs de treball que, un cop resolt aquest concurs, restin vacants podran ser coberts provisionalment per al curs acadèmic 2006-2007 pel personal funcionari que reuneixi les condicions i els requisits exigits per ocupar-los, en els termes que preveu el Decret 132/2001, de 29 de maig, pel qual es regulen els plans estratègics dels centres docents sostinguts amb fons públics.

Aquests funcionaris es destinaran en comissió de serveis o amb adscripció provisional atesa la urgència i la necessitat de proveir els esmentats llocs mentre no es convoqui un altre concurs específic.

.6 Delegar la competència de resoldre aquest concurs en la directora general de Personal Docent.

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, abans del recurs contenciós administratiu, davant la consellera d'Educació en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 21 de novembre de 2005

Marta Cid i Pañella

Consellera d'Educació

Annex 1

Bases

Concurs específic de mèrits per tal de proveir llocs de treball docent de caràcter singular en centres públics d'ensenyaments no universitaris que tenen autoritzat un pla estratègic

.1 Els llocs de treball docent de caràcter singular són els que s'esmenten a l'annex 2.

.2 Poden prendre part en aquest concurs de mèrits els funcionaris de carrera dels cossos de: mestres, professors d'ensenyaments secundaris i professors tècnics de formació professional dependents del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya que es trobin en qualsevol situació administrativa.

Als efectes d'aquesta resolució, s'entendrà per funcionaris dependents del Departament d'Educació, el personal funcionari en qui concorri alguna de les circumstàncies següents:

a) Aquell que sigui quina sigui la seva situació administrativa, mai hagi tingut una destinació definitiva després d'ingressar al cos de funcionaris mitjançant un procediment selectiu convocat pel Departament d'Educació.

b) Aquell que sigui quina sigui la seva situació administrativa, en l'actualitat tingui una destinació definitiva en un centre de l'àmbit de gestió del Departament d'Educació

c) Aquell que va passar a una situació administrativa diferent de la de servei actiu tenint destinació definitiva, o havent-la perdut prèviament, en un centre de l'àmbit de gestió del Departament d'Educació, tant si es troba en aquella situació administrativa com si ha reingressat amb destinació provisional al servei actiu.

d) Aquell que, trobant-se en situació administrativa de servei actiu en un cos docent, hagi perdut la destinació definitiva que tenia en un centre de l'àmbit de gestió del Departament d'Educació, pel motiu que sigui.

Els funcionaris en situació administrativa d'excedència voluntària o de suspensió de funcions només hi podran participar si l'1 de setembre de 2006 compleixen els requisits per reingressar al servei actiu.

Els funcionaris del cos de mestres que optin per ocupar llocs de treball corresponents al primer cicle de l'ESO reservats per a aquest cos hauran d'haver ingressat al cos de mestres en processos selectius d'accés convocats amb anterioritat a l'any 1998, en compliment del que estableix el punt segon de la disposició transitòria 4 de la Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'ordenació general del sistema educatiu.

Els funcionaris en situació administrativa de servei actiu amb una destinació definitiva podran participar en aquest concurs si en acabar el curs 2005-2006 han transcorregut dos anys des de la presa de possessió de la darrera destinació definitiva.

.3 Els qui participin en aquesta convocatòria, segons el cos al qual pertanyin, hauran de reunir els requisits d'especialitat següents:

a) Els funcionaris del cos de mestres hauran de complir els requisits d'especialització del lloc de treball sol·licitat, que s'han de correspondre amb els que estableix la normativa següent: el Reial decret 895/1989, de 14 de juliol (BOE núm. 172, de 20.7.1989), modificat pel Reial decret 1664/1991, de 8 de novembre (BOE núm. 280, de 20.11.1991), i l'Ordre de 26 de juny de 1991 (DOGC núm. 1465, de 10.7.1991), per ocupar els antics llocs de treball d'EGB equivalents, d'acord amb la correspondència que estableix l'article 10 del Decret 67/1996, de 20 de febrer (DOGC núm. 2172, de 23.2.1996), modificat pel Decret 214/2001, de 24 de juliol (DOGC núm. 875, de 6.8.2001).

Per ocupar els llocs de treball del primer cicle de l'ESO cal tenir els requisits que estableix l'article 2 del Decret 67/1996, de 20 de febrer, modificat per la disposició...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR