DECRET 318/1992, de 28 de desembre, pel qual es crea el càrrec de comissionat per a Universitats i Recerca i es regulen l'organització i distribució de funcions en matèria d'universitats i recerca.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 122/1994.

Per la Llei 2/1992, de 7 de juliol, es van modificar parcialment les lleis 13/1989, de 14 de desembre, i 26/1984, de 19 de desembre, amb la finalitat, entre d'altres, de possibilitar una nova estructura organitzativa per a l'exercici de les competències de la Generalitat de Catalunya en matèria d'universitats i recerca.

Així mateix, la disposició final 1 de la Llei esmentada estableix que el Govern precisarà l'abast de l'assignació de competències i funcions en matèria d'universitats i recerca i determinarà les adscripcions dels centres directrius, serveis, organismes, mitjans personals i materials necessaris, així com les modificacions pressupostàries que corresponguin.

S'escau ara concretar els òrgans competents en matèria d'universitats i recerca, la seva dependència i les seves funcions, de manera que es possibiliti un exercici especialitzat, àgil i eficaç de les competències de la Generalitat en aquest àmbit. És per això que es crea el càrrec de comissionat per a Universitats i Recerca, dependent del Departament de la Presidència, i se li atribueixen totes aquelles competències que es consideren imprescindibles per tal que pugui exercir les seves funcions amb l'autonomia necessària, sota les directrius del Govern i la superior direcció del titular del Departament.

En virtut d'això, a proposta dels titulars dels departaments de la Presidència i d'Ensenyament i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 Les competències en matèria d'universitats i recerca atribuïdes fins ara al Departament d'Ensenyament són assumides pel Departament de la Presidència. 1.2 Es crea el càrrec de comissionat per a Universitats i Recerca, dependent del Departament de la Presidència, al qual corresponen la direcció, la planificació i l'execució de les competències en aquesta matèria, d'acord amb les directrius fixades pel Govern i sota la superior direcció del titular del Departament del qual depèn.

Article 2

2.1 El comissionat per a Universitats i Recerca exerceix les funcions següents en l'àmbit material d'universitats i recerca:

  1. Representar el Departament dins el seu àmbit específic d'actuació.

  2. Proposar el nomenament i la separació dels alts càrrecs i dels altres càrrecs que en depenen.

  3. Resoldre els conflictes d'atribucions entre les autoritats i els òrgans que actuïn dins l'àmbit que li ha estat assignat.

  4. Resoldre en última instància els recursos i les reclamacions administratives que no pertoqui resoldre a organismes o autoritats inferiors.

  5. Autoritzar les despeses corresponents al seu àmbit de competència dins l'import dels crèdits autoritzats i d'acord amb les normes d'execució del pressupost.

  6. Signar en nom de la Generalitat els contractes relatius a assumptes propis de la seva competència.

  7. Elaborar la programació universitària de Catalunya.

  8. Assumir la inspecció dels centres, les dependències i els organismes que li estan adscrits.

  9. Dirigir i vetllar per l'organització dels serveis que li estan adscrits i assegurar el seu suport tècnic i jurídic.

  10. Coordinar l'actuació dels òrgans competents en relació amb les transferències de funcions i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR