DECRET 250/1990, de 23 d'octubre, de creació del càrrec de gerent d'Ordenació i Assistència Psiquiàtrica.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

La Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, estableix un nou model d'ordenació del sistema sanitari basat en els principis d'universalització, integració de serveis, simplificació, eficàcia i eficiència de l'organització sanitària, concepció integral de la salut, descentralització i desconcentració de la gestió, sectorització de l'assistència sanitària i participació comunitària.

Amb aquests efectes, la Llei crea un ens públic adscrit al Departament de Sanitat i Seguretat Social, el Servei Català de la Salut, configurat per tots els centres, els serveis i els establiments de protecció de la salut i d'atenció sanitària i sòcio-sanitària públics i de cobertura pública de Catalunya, al qual correspon, entre altres activitats, l'atenció psiquiàtrica i la promoció, la protecció i la millora de la salut mental.

D'acord amb això, la disposició addicional 1.2 de la Llei esmentada preveu la transferència dels serveis i els establiments d'atenció psiquiàtrica i salut mental de titularitat de les diputacions, que es durà a terme amb subjecció a la Llei 5/1987, de 24 d'abril, de règim provisional de les competències de les diputacions provincials, les disposicions dictades en el seu desplegament i la legislació vigent.

Per tal d'endegar el procés d'integració i coordinació d'esforços i recursos que, d'acord amb la Llei 15/1990 esmentada, haurà de culminar amb el traspàs dels serveis d'assistència psiquiàtrica i salut mental de les quatre diputacions catalanes a la Generalitat de Catalunya, segons s'ha dit, el Govern de la Generalitat ha adoptat mesures a dos nivells: d'una banda, la creació del Programa de salut mental mitjançant el Decret 149/1990, de 28 de maig, que té com a finalitat primordial planificar i programar les actuacions en aquestes matèries, i, de l'altra, l'assumpció per delegació de la diputació de l'atorgament i la gestió econòmica dels concerts en les matèries citades en l'àmbit territorial de la província de Barcelona, en virtut del conveni subscrit entre ambdues entitats el 29 de juny de 1990.

A hores d'ara, un cop aprovada la Llei 15/1990, és procedent aprofundir en aquest procés mitjançant la creació del càrrec de gerent d'Ordenació i Assistència Psiquiàtrica, que tindrà cura de la planificació i l'ordenació de l'assistència psiquiàtrica i la salut mental, i de la gestió de les competències atribuïdes al Departament de Sanitat i Seguretat Social en aquestes matèries. A tal efecte...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR