DECRET 56/1981, de 26 de febrer, de creació de la Comissió per a la Salvaguarda de l'Arquitectura Romànica del Pirineu Català.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

És inqüestionable la singular importància de l'arquitectura romànica a Catalunya, tant per la seva significació històrica com per la seva realitat actual.

Tanmateix, és evident que l'àrea del Pirineu, on l'arquitectura romànica constitueix l'element principal del paisatge urbà, és afectada per una situació diferencial en allò que pertoca al seu desenvolupament harmònic respecte a la resta de Catalunya.

Aquesta problemàtica es palesa en el perill real de destrucció de bona part del patrimoni arquitectònic romànic el qual, alhora, pot arribar a patir fortes mancances pel que fa a la seva integració urbana.

Per això, és convenient de crear i potenciar una Comissió per tal d'estudiar l'actual situació d'aquesta arquitectura, promovent la col·laboració dels organismes i institucions afectats i proposant les mesures necessàries per a la seva salvaguarda.

Per tant, atesos els articles 11 b) i 16 del Reglament de Règim Interior de la Generalitat de Catalunya, de 18 de març de 1978, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Es crea la Comissió per a la Salvaguarda

de l'Arquitectura Romànica del Pirineu Català.

Article segon

- Seran funcions específiques de la Comissió:

  1. Estudiar la situació en què es troba l'arquitectura romànica del Pirineu català. 2. Interessar tots els organismes, institucions i persones, de dins i de fora de Catalunya, que hi estiguin vinculats, i promoure l'actuació de tots ells per tal d'assolir els objectius de la Comissió. 3. Promoure la col·laboració dels Departaments que incideixen sobre l'arquitectura romànica del Pirineu català, així com assessorar-los en aquesta matèria, mitjançant els suggeriments i propostes que la Comissió consideri oportuns.

Article tercer

- La Comissió per a la Salvaguarda de

l'Arquitectura Romànica del Pirineu Català serà constituïda per:

- El President, que serà el President de la Generalitat, que podrà delegar la presidència en el Vice-president.

- El Vice-president, que serà el Conseller Adjunt a la Presidència.

- Tres Vocals, en representació del Departament Adjunt a la Presidència, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i el Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

- Un Secretari, que serà designat pel President de la Generalitat i que exercirà les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR