DECRET 287/1991, de 10 de desembre, pel qual s'aprova el Pla de sanejament corresponent a l'àmbit territorial zona A i el seu règim econòmico-financer.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Medi Ambient
Rango de LeyDecret

La Llei 19/1991, de 7 de novembre, de reforma de la Junta de Sanejament, atribueix a la competència del Govern de la Generalitat l'aprovació dels plans de sanejament i la implantació del règim econòmico-financer que s'hi preveu, dins l'àmbit territorial del Pla i mitjançant l'aplicació de les exaccions consistents en l'increment de la tarifa i el cànon de sanejament. Els valors de base per volum d'aquestes exaccions, tant per a usos domèstics com per a usos industrials de l'aigua, i també el valor de la unitat de cada paràmetre de contaminació que hi sigui aplicable, s'han d'establir per la Llei del pressupost de la Generalitat, d'acord amb l'article 23 del text legal esmentat. D'altra banda, els articles 43 al 49 del Decret Legislatiu 1/1988 defineixen reglamentàriament els plans zonals de sanejament, en fixen el contingut i en determinen el procediment d'aprovació.

El Consell de Direcció de la Junta de Sanejament, en la sessió de 27 de juny 1991, va acordar l'agrupació dels plans de sanejament corresponents als àmbits territorials de les zones 1, 2, 3, 4, 5, 6 i 7 en un únic pla zonal, per raons d'homogeneïtat d'aquestes conques, sobre les quals la Generalitat de Catalunya té competència exclusiva.

En aplicació de les normes esmentades i d'acord amb els criteris exposats, la Junta de Sanejament ha redactat el Pla de sanejament corresponent a la zona A, el qual ha estat objecte d'informe favorable per part del Consell de Direcció d'aquesta entitat en la sessió de 29 d'octubre de 1991.

Per tant, a proposta del conseller de Medi Ambient, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 S'aprova el Pla de sanejament de la zona A amb el seu programa d'actuacions, inversions i finançament. 1.2 L'àmbit territorial d'aplicació del règim econòmico-financer implantat pel Pla aprovat pel present Decret és la demarcació integrada per les conques hidrogràfiques que defineix l'article 8.1 del Decret Legislatiu 1/1988, de 28 de gener, llevat de l'àmbit territorial definit com a zona 14. 1.3 Aquest Pla succeeix conjuntament els plans de sanejament anteriorment aprovats corresponents a les zones 1, 2, 3, 4, 5, 6 i 7.

Article 2

2.1 Dins el programa de finançament del Pla zonal, s'aprova la percepció de les exaccions consistents en l'increment de tarifa i el cànon de sanejament, que s'aplicaran als consums d'aigua realitzats dins l'àmbit territorial que defineix l'article anterior i produïts des de l'1 de gener de 1992. 2.2 Els valors de base per volum de l'increment de tarifa i cànon de sanejament per a usos domèstics i industrials, i també el valor de la unitat de cada paràmetre de contaminació, seran els que estableix la Llei del pressupost de la Generalitat.

Article 3

La implantació de l'increment de tarifa i el cànon de sanejament s'ajustarà a les precisions següents: 3.1 Els coeficients de concentració demogràfica corresponents als municipis inclosos dins de la zona A, els quals es detallen a l'annex d'aquest Decret, seran, amb caràcter general, els següents:

Municipi-Població de base Coeficient ---------------------------------------------------

Fins a 400 habitants ......................... 0 De 401 a 2.000 habitants ..................... 0,6 De 2001 a 10.000 habitants ................... 0,8 Més de 10.000 habitants ...................... 1 Terrassa, Sabadell, Rubí, Girona, Salt ....... 1,1 Municipis integrats en l'EMSHTR .............. 1,2

Això no obstant, es determina un coeficient de valor 0 per als nuclis de població separats, tal com estan definits en la normativa de règim local vigent, en els quals concorrin les dues circumstàncies següents:

  1. Població inferior als 250 habitants.

  2. Xarxa d'evacuació i tractament d'aigües residuals no integrada en el sistema general del municipi. 3.2 En el procediment de determinació de l'increment de tarifa i el cànon de sanejament per mesura directa de la contaminació, es determinen els coeficients de punta i de regulació següents:

    Quocient = quocient de la contaminació màxima dividida per la contaminació mitjana; Co = coeficient de punta dividida per la contaminació mitjana.

    Quocient Co

    ----------------------------

    Fins a 5 ............... 1,0 Entre 6 i 10 ........... 1,1 Entre 11 i 20 .......... 1,2 Entre 21 i 30 .......... 1,5 Més de 30 .............. 2,0

    C = Coeficient de regulació.

    Dispositius de regulació C

    -----------------------------------------------

    Dispositius que permetin un cabal constant d'abocament durant les 24 hores del dia ......................... 0,90 Dispositius que permetin un cabal constant durant 16 hores ................. 0,95 Dispositius que adeqüin l'abocament a les instruccions de l'Administració a càrrec de la qual estigui l'explotació d'una instal·lació de depuració .......... 0,75

    Disposició transitòria La recaptació de l'increment de tarifa i el cànon de sanejament aplicable en els àmbits territorials corresponents als plans zonals de sanejament als quals s'aplica el present Pla s'ajustaran a les determinacions anteriorment aprovades, fins a l'extinció total del deute tributari.

    Disposició addicional Es modifica l'article 17.3 del Decret 320/1990, de 21 de desembre, el qual queda redactat com segueix: "17.3 L'aplicació del coeficient de concentració demogràfica estacional és determinada per la capacitat d'acolliment de cada municipi afectat, tenint en compte les edificacions de segona residència, les empreses d'hoteleria i els altres allotjaments turístics en èpoques, zones o situacions turístiques, i d'acord amb la taula d'equivalència següent: "Edificacions de segona residència: quatre habitants per residència. "Hotels i pensions: dos habitants per cambra. "Càmpings: un habitant per campista, d'acord amb la capacitat nominal de l'establiment. "Altres instal·lacions d'alberg: un habitant per persona allotjada. "S'aplicarà un coeficient d'estacionalitat al nombre d'habitants obtingut segons la taula d'equivalència precedent, per tal d'obtenir la població ponderada de concentració estacional. "Mentre el Govern de la Generalitat no ho disposi altrament, el valor del coeficient d'estacionalitat serà 0,4."

    Disposicions finals

    - 1 Queden derogades totes les disposicions de rang igual o inferior que s'oposin al contingut del present Decret, i, expressament, les següents:

  3. Decret 116/1984, d'11 d'abril, pel qual s'aprova el Pla de sanejament corresponent a l'àmbit territorial zones 2 i 3 i el seu règim econòmico-financer.

  4. Decret 151/1985, de 23 de maig, pel qual s'aprova el Pla de sanejament corresponent a l'àmbit territorial zona 4 i el seu règim econòmico-financer.

  5. Decret 358/1985, de 5 de desembre, pel qual s'aprova el Pla de sanejament corresponent a l'àmbit territorial zones 6 i 7 i el seu règim econòmico-financer.

  6. Decret 365/1988, de 14 de novembre, pel qual s'aprova el Pla de sanejament corresponent a l'àmbit territorial zona 1 i el seu règim econòmico-financer.

  7. Decret 170/1990, de 20 de juny, d'aprovació del Pla de sanejament de la zona 5.

    - 2 Aquest Decret entrarà en vigor el dia 1 de gener de 1992.

    Barcelona, 10 de desembre de 1991

    Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

    Albert Vilalta i González Conseller de Medi Ambient

    Annex

    Municipi...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR