DECRET 214/2001, de 24 de juliol, de modificació del Decret 67/1996, de 20 de febrer, pel qual es regula l'adscripció dels mestres al primer cicle de l'educació secundària obligatòria i la readscripció en els centres d'educació infantil i primària, la normativa transitòria dels desplaçaments per modificacions de les plantilles docents, el desenvolupament dels requisits d'especialització i el pla de formació i capacitació per a la recol·locació del professorat.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

214/2001, de 24 de juliol, de modificació del Decret 67/1996, de 20 de febrer, pel qual es regula l’adscripció dels mestres al primer cicle de l’educació secundària obligatòria i la readscripció en els centres d’educació infantil i primària, la normativa transitòria dels desplaçaments per modificacions de les plantilles docents, el desenvolupament dels requisits d’especialització i el pla de formació i capacitació per a la recol·locació del professorat.

El Decret 67/1996, de 20 de febrer, té com a objectiu regular els procediments per a la redistribució del professorat durant el període de transició de l’aplicació de la reforma educativa, establir mesures transitòries que tendeixin a facilitar la mobilitat voluntària del professorat i evitar, en la mesura que sigui possible, el seu desplaçament provocat per la modificació de les plantilles dels centres docents.

Un cop transcorreguts cinc anys des de la seva entrada en vigor, convé modificar-ne parcialment el contingut, així com prorrogar-ne la vigència, per tal que es puguin aconseguir totalment els objectius fixats quant a la recuperació de la destinació definitiva per part del professorat que s’ha vist afectat pels canvis que ha suposat la implantació del nou sistema i l’extinció de l’antic.

El Decret 147/1999, de 18 de maig, va ampliar el termini establert en el Decret 67/1996, de 20 de febrer, pel que fa a l’adquisició d’una habilitació extraordinària i específica en llengua catalana.

El Decret 200/2000, de 13 de juny, va modificar l’apartat b) de l’article 18.1 i l’article 24.4 del Decret 67/1996, de 20 de febrer; així mateix, va regular els requisits per adquirir una habilitació especial per part dels funcionaris dels cossos de professors d’ensenyament secundari i professors tècnics de formació professional que permetés ocupar llocs de treball de la formació professional específica. Ara es proposa una regulació transitòria per als funcionaris del cos de mestres i del cos de professors d’ensenyament secundari, conduent a l’adquisició d’una habilitació que permeti obtenir una destinació definitiva, a llocs de treball de les especialitats del cos de mestres i de les corresponents a l’ESO i al batxillerat.

En virtut d’això, amb el tràmit previ de consulta i participació amb els representants dels treballadors, amb l’informe del Consell Escolar de Catalunya i d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta de la consellera d’Ensenyament i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Es modifiquen l’apartat 4 de l’article 13; l’article 17; l’apartat 1 de l’article 22; l’apartat 2 de l’article 24, i la disposició transitòria 1 del Decret 67/1996, de 20 de febrer, en el sentit de substituir el curs 2000-2001 pel curs 2002-2003.

Article 2

Es modifiquen l’apartat 4 de l’article 13; l’apartat 1 de l’article 16; l’article 23; l’apartat 3 de l’article 25; l’apartat 3 de l’article 27; l’apartat 1 de l’article 32, en el sentit de substituir tota referència a "transició" o "període transitori" per "fins a l’acabament del curs 2002-2003".

Article 3

Se substitueix l’apartat 2 de l’article 16 del Decret 67/1996, de 20 de febrer, que queda redactat de la manera següent:

"16.2 Els mestres que obtinguin una especialitat mitjançant els cursos d’especialització organitzats pel Departament d’Ensenyament hauran d’impartir dita especialitat, sempre que l’organització del centre així ho requereixi, fins a l’acabament del curs 2002-03, amb independència de l’especialitat a què estiguin adscrits tant provisionalment com definitivament".

Article 4

Es modifica el segon paràgraf de l’article 19.1 del Decret 67/1996, de 20 de febrer, que queda redactat de la manera següent:

"Aquesta readscripció, amb preferència absoluta respecte als mestres no destinats al centre, tindrà la consideració de definitiva quan el professor tingui la capacitació, l’especialitat o l’habilitació extraordinària corresponent al lloc de treball nou. En cas contrari, si no disposa de l’especialitat exigida pel nou lloc de treball, l’adscripció serà transitòria i condicionada a l’obtenció de la capacitació, l’especialitat o l’habilitació extraordinària corresponent; a aquests efectes, els funcionaris afectats del cos de mestres tindran preferència per participar en els cursos de formació que convoqui el Departament d’Ensenyament. En tot cas, aquesta readscripció transitòria es condicionarà a l’adquisició de la nova especialitat abans d’acabar el curs 2002-2003, tal com preveu l’article 21".

Article 5

Es modifica el primer paràgraf de l’article 19.2 del Decret 67/1996, de 20 de febrer, que queda redactat de la manera següent:

"Els funcionaris dels cossos de professors d’ensenyament secundari i professors tècnics de formació professional, així com del cos de mestres adscrits al primer cicle de l’educació secundària obligatòria, tindran preferència absoluta per obtenir dintre del centre en el qual tinguin destinació definitiva una altra plaça si resulten afectats per la modificació de la plantilla, sempre que posseeixin l’especialitat, la capacitació o l’habilitació extraordinària o especial corresponent al nou lloc de treball.

Article 6

Es modifica el segon paràgraf de l’article 20 del Decret 67/1996, de 20 de febrer, que queda redactat de la manera següent:

"En acabar el curs 2002-2003, el professorat afectat per la pèrdua definitiva de destinació que no hagi obtingut nova destinació definitiva per qualsevol procediment de provisió, haurà de participar forçosament en els concursos de trasllats que es convoquin en la forma que preveu el Reial decret 2112/1998, de 2 d’octubre, pel qual es regulen els concursos de trasllats d’àmbit nacional per a la provisió de places corresponents als cossos docents i amb dret preferent a la mateixa localitat o zona on estaven destinats amb caràcter definitiu, i en els termes que preveu el Reial decret esmentat".

Article 7

Es modifiquen el segon i el tercer paràgraf de l’article 21.2 del Decret 67/1996, de 20 de febrer, que queden redactats de la manera següent:

"Els mestres dels centres d’ensenyament infantil i primari en aquesta situació hauran de participar en tots els processos de readscripció al centre sol·licitant tots els llocs per als quals tinguin el requisit d’especialitat, la capacitació o l’habilitació extraordinària corresponent.

"El professorat de secundària també haurà de participar, en cas de tenir més d’una especialitat o l’habilitació especial per alguna especialitat, en el procés de recol·locació dintre del centre en els concursos de trasllats, sol·licitant els llocs per als quals tinguin l’especialitat o l’habilitació especial, sense que comporti pèrdua de l’antiguitat en el centre".

Article 8

Es modifica l’article 21.5 del Decret 67/1996, de 20 de febrer, que queda redactat de la manera següent:

"En acabar el curs 2002-2003 els professors i mestres desplaçats que no hagin obtingut plaça en els processos de readscripció o no hagin retornat a la seva destinació definitiva en el centre d’origen, perdran la destinació definitiva i hauran de participar forçosament en els successius concursos de trasllats que es convoquin per tal d’obtenir-ne una altra.

"En els esmentats concursos de provisió tindran el dret preferent a ocupar una vacant, per a la qual tinguin acreditat el requisit d’especialitat, la capacitació o l’habilitació extraordinària o especial corresponent, en la mateixa localitat o zona a la qual correspongui el centre on se’ls ha suprimit el lloc de treball."

Article 9

S’afegeix al capítol 4 del Decret 67/1996, de 20 de febrer, un nou article, el 25 bis, amb el text següent:

"Article 25 bis

"Habilitació especial per impartir matèries i àrees de l’ESO i el batxillerat.

"25 bis.1 La competència docent del professorat, atesa la naturalesa de la formació requerida per a la pràctica docent, inclourà, a més de l’especialitat de la qual sigui titular, l’habilitació especial per impartir altres matèries i àrees en funció dels requisits de titulació, formació i qualificació professional que s’estableixen en els apartats següents.

"25 bis.2 Aquesta habilitació especial permetrà impartir els continguts curriculars corresponents a una especialitat docent del cos de professors d’ensenyament secundari i ocupar un lloc de treball amb caràcter provisional o definitiu, en l’àmbit territorial de Catalunya, sens perjudici de la prioritat i obligació que per impartir les matèries i àrees corresponents tenen els professors titulars de l’especialitat, els quals tindran preferència per ser destinats a llocs de treball de la seva especialitat.

"El reconeixement d’habilitació especial per a una determinada especialitat docent confereix al professor la idoneïtat per impartir els continguts curriculars corresponents a aquesta; en conseqüència, no només els podrà impartir sinó que també se li podrà exigir que els imparteixi, si ho requereixen les necessitats del servei.

"25 bis.3 El Departament d’Ensenyament...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR