DECRET 35/2010, de 9 de març, de segona modificació del Decret 276/2005, de 27 de desembre, de les comissions territorials del patrimoni cultural i de creació de la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de la Ciutat de Barcelona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura i Mitjans de Comunicacio
Rango de LeyDecret

DECRET

35/2010, de 9 de març, de segona modificació del Decret 276/2005, de 27 de desembre, de les comissions territorials del patrimoni cultural i de creació de la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de la Ciutat de Barcelona.

Determinades competències que la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català, atribueix a la Generalitat de Catalunya són exercides pel departament competent en matèria de cultura mitjançant les comissions territorials del patrimoni cultural.

El Decret 276/2005, de 27 de desembre, modificat pel Decret 60/2008, de 18 de març, regula les comissions territorials del patrimoni cultural i estableix que tenen competència sobre la demarcació de cadascun dels serveis territorials del departament competent en matèria de cultura, en els quals tenen la seu.

Mitjançant aquest Decret es modifica la regulació esmentada per crear la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de la Ciutat de Barcelona i que aquesta exerceixi les competències atribuïdes a les comissions territorials del patrimoni cultural en el municipi de Barcelona.

L'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix, a l'article 10, que la ciutat de Barcelona és la capital de Catalunya i, d'acord amb l'article 89, disposa d'un règim especial establert per la Llei 22/1998, de 30 de desembre, de la Carta municipal de Barcelona. La Carta municipal reconeix com a competències de l'Ajuntament de Barcelona la creació, la gestió i el manteniment del patrimoni artístic, científic, tecnològic, natural i documental, així com la conservació i la custòdia dels béns integrants del patrimoni històric, artístic, científic, tecnològic i natural, inclosos en el terme municipal de Barcelona, i l'adopció de les mesures oportunes per a evitar el deteriorament, la pèrdua o la destrucció dels béns culturals.

Finalment, la riquesa, la importància i el volum del patrimoni de la ciutat de Barcelona en tots els seus vessants, artístic, històric, arqueològic, arquitectònic, paisatgístic i etnològic, justifiquen abastament la creació d'una comissió del patrimoni cultural específica per a la capital de Catalunya.

La creació d'aquesta Comissió comporta la necessitat de modificar l'àmbit d'actuació de la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Barcelona, per excloure'n el municipi de Barcelona.

Així mateix, aquest Decret preveu la definició i composició de la resta de comissions territorials del patrimoni cultural perquè aquesta matèria estigui regulada...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR