ACORD GOV/128/2008, de 3 de juny, pel qual s'aprova el Programa de seguiment i control del Districte de conca hidrogràfica o fluvial de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyAcord

ACORD

GOV/128/2008, de 3 de juny, pel qual s'aprova el Programa de seguiment i control del Districte de conca hidrogràfica o fluvial de Catalunya.

La Directiva 2000/60/CE, del Parlament Europeu i del Consell, de 23 d'octubre de 2000, per la qual s'estableix un marc comunitari d'actuació en l'àmbit de la política d'aigües, obliga les autoritats nacionals a l'adopció d'una sèrie de mesures adreçades al fet que les masses d'aigua de la Comunitat assoleixin una sèrie d'objectius mediambientals. La manera d'assolir els esmentats objectius és la planificació hidrològica, la qual s'ha d'elaborar, a partir d'una diagnosi de l'estat de cadascuna de les masses d'aigua.

Un dels instruments previstos per la Directiva 2000/60/CE per tal de poder obtenir les dades necessàries per a l'elaboració de la diagnosi de la problemàtica de les masses d'aigua de cada demarcació hidrogràfica que haurà de ser abordada per la planificació hidrològica són els programes de seguiment i control de l'estat de les aigües que, de conformitat amb el seu article 8 han d'establir les autoritats nacionals amb l'objectiu d'obtenir una visió general coherent i complerta del mateix a cada demarcació hidrogràfica.

L'esmentat mandat de l'article 8 de la Directiva 2000/60/CE ha estat recollit en el Text refós de la legislació en matèria d'aigües de Catalunya, aprovat per Decret legislatiu 3/2003, de 4 de novembre, que, en el seu article 20.c) inclou entre els instruments de la planificació hidrològica del Districte de conca hidrogràfica o fluvial de Catalunya, els programes de control i, en el seu article 23, estableix el deure de la Generalitat de Catalunya d'elaborar aquest tipus de plans per tal de conèixer l'estat ecològic i la composició de les aigües superficials i l'estat químic i quantitatiu de les aigües subterrànies.

En compliment d'aquest mandat i de conformitat amb el procediment establert en l'article 7 del Reglament de la planificació hidrològica, aprovat per Decret 380/2006, de 10 d'octubre, s'ha elaborat el projecte de programa de seguiment i control del districte de conca hidrogràfica de Catalunya, que té per objecte oferir una visió general, coherent i completa de l'estat de les aigües superficials i subterrànies i proporcionar els mitjans per conèixer l'estat i el potencial ecològic i la composició de les aigües superficials i l'estat químic i quantitatiu de les aigües subterrànies.

Per tant, en exercici de la competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR