ORDRE EDU/22/2007, de 7 de febrer, per la qual es convoca concurs públic per seleccionar centres educatius privats concertats que subscriguin un contracte programa amb el Departament d'Educació, per a la subvenció d'activitats complementàries i amb efectes a partir del curs 2007-2008.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/22/2007, de 7 de febrer, per la qual es convoca concurs p˙blic per seleccionar centres educatius privats concertats que subscriguin un contracte programa amb el Departament d'EducaciÛ, per a la subvenciÛ d'activitats complement‡ries i amb efectes a partir del curs 2007-2008.

El Pacte Nacional per a l'EducaciÛ defineix entre els seus objectius l'establiment d'un marc de prestacions educatives equivalents a tots els centres educatius que integren el servei p˙blic educatiu de Catalunya, que permeti donar garanties de gratuÔtat en els centres privats concertats en condicions equivalents als centres de titularitat p˙blica.

El concert educatiu Ès l'instrument jurÌdic de quË disposen els centres privats que volen impartir l'educaciÛ b‡sica en rËgim de gratuÔtat i tÈ per objecte garantir la imparticiÛ de l'educaciÛ b‡sica obligatÚria en aquests centres mitjanÁant l'assignaciÛ de fons p˙blics, destinats per l'AdministraciÛ a la prestaciÛ del servei p˙blic de l'educaciÛ i en els termes previstos a la Llei org‡nica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educaciÛ.

El concert educatiu ha de garantir, doncs, la gratuÔtat dels ensenyaments objecte del concert. Tanmateix, els centres ofereixen activitats complement‡ries, que, pel seu car‡cter voluntari, no formen part del concert, fet que dificulta l'accÈs als centres privats concertats de tot l'alumnat, especialment d'aquell en situaciÛ socioeconÚmica desafavorida.

Amb la finalitat d'evitar les barreres econÚmiques d'accÈs de tot l'alumnat als centres privats concertats, i d'incrementar el nombre d'alumnes amb necessitats educatives especÌfiques derivades de situacions socioeconÚmiques o socioculturals desafavorides en aquests centres, de manera que en cada centre la proporciÛ d'alumnes d'aquestes caracterÌstiques sigui an‡loga a la dels altres centres de la mateixa zona, tot respectant la normativa vigent d'admissiÛ d'alumnat, es fa necessari dotar el sistema de concerts de la flexibilitat necess‡ria per tal que, dins el marc de la concertaciÛ educativa, es puguin portar a terme accions de singularitzaciÛ de les dotacions de recursos als centres educatius, de tal manera que sigui possible la prestaciÛ del servei p˙blic educatiu en condicions d'equitat i d'igualtat d'oportunitats per a tot l'alumnat, tant en l'accÈs, com al llarg de l'escolaritat.

El Pacte Nacional per a l'EducaciÛ preveu que el contracte programa, complementari al concert educatiu, sigui l'instrument que permeti anar avanÁant en la lÌnia d'aconseguir que la prestaciÛ del servei educatiu d'interËs p˙blic que fa el centre sigui efectivament gratuÔta.

En conseq¸Ëncia, d'acord amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el capÌtol IX del Text refÛs de la Llei de finances p˙bliques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a proposta de la DirecciÛ General de Recursos del Sistema Educatiu,

Ordeno:

Article 1

Convocar concurs p˙blic per seleccionar centres educatius privats concertats interessats a subscriure un contracte programa, per a la subvenciÛ de les activitats complement‡ries dels ensenyaments obligatoris i de l'educaciÛ infantil de segon cicle amb efectes a partir del curs 2007-2008.

Aquest concurs es regir‡ per les bases que consten en l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1††Dins del marc del contracte programa, el Departament d'EducaciÛ es compromet a subvencionar el cost de les activitats complement‡ries de l'alumnat del centre.

2.2††Els centres que subscriuen un contracte programa no podran percebre quantitats de les famÌlies en concepte d'activitats escolars complement‡ries i es comprometen a escolaritzar alumnes amb necessitats educatives especÌfiques derivades de situacions socioeconÚmiques o socioculturals desafavorides, com a mÌnim, en la mateixa proporciÛ a la dels altres centres de la zona.

Finalment, han de facilitar a l'AdministraciÛ tota la informaciÛ de car‡cter econÚmic que es requereixi, per tal de dur a terme un control financer efectiu.

2.3††El contracte programa tindr‡ la mateixa durada que el concert educatiu i ser‡ objecte de seguiment per tal d'avaluar l'assoliment dels seus objectius. La continuÔtat del contracte programa estar‡ supeditada al resultat d'aquesta avaluaciÛ.

Article 3

Els titulars dels centres interessats a acollir-se a aquesta convocatÚria de selecciÛ podran presentar les seves sol∑licituds al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR