ORDRE GRI/344/2003, de 30 de juliol, per la qual es regula el procediment per seleccionar les actuacions dels ens locals susceptibles de cofinançament del FEDER per a les anualitats 2004, 2005 i 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorConsorci Català de Promoció Exterior de la Cultura
Rango de LeyOrdre

ORDRE GRI/344/2003, de 30 de juliol, per la qual es regula el procediment per seleccionar les actuacions dels ens locals susceptibles de cofinançament del FEDER per a les anualitats 2004, 2005 i 2006.

La Decisió de la Comissió Europea de 14 de març de 2000 estableix els municipis i districtes censals que integren la zona objectiu 2 de l'Estat espanyol, que inclou Catalunya (publicada al Diari Oficial de la Comunitats Europees (DOCE) L-84, de 5.4.2000, pàg. 26). Aquesta zona concentra municipis amb problemes estructurals en els sectors de la indústria i els serveis, les zones rurals en declivi, les zones urbanes en situació difícil i les zones dependents de la pesca que es troben en crisi, on poden actuar els fons estructurals per donar suport a la reconversió econòmica i social durant un període de set anys, que va de l'1 de gener de 2000 al 31 de desembre de 2006.

Per això, el Document únic de programació (d'ara endavant, DOCUP) per a les intervencions estructurals comunitàries a les zones de l'objectiu 2 de Catalunya, aprovat en la Decisió de la Comissió Europea (2002/425/CE) de 15 de febrer de 2001 (DOCE núm. L-156, de 14.6.2002, pàg. 22), i elaborat, pel que fa a les actuacions de la Generalitat i els ens locals, per l'Administració de la Generalitat de Catalunya, sota la coordinació del Departament d'Economia i Finances, incorpora diverses mesures en què poden participar els ens locals de Catalunya.

El DOCUP i el complement de programa del DOCUP de Catalunya 2000-2006 (referència 2000.ES.16.02.DO.004), de desembre de 2002 (en endavant, complement de programa), i les seves actualitzacions, en la descripció dels procediments de selecció de les actuacions dels ens locals, estableixen que el Departament de Governació i Relacions Institucionals regula, mitjançant ordre, el procediment per a la selecció d'actuacions dels ens locals que s'incorporin a la mesura esmentada, així com la gestió posterior, amb garanties plenes de publicitat i concurrència.

El DOCUP i el seu complement de programa estableixen els eixos d'actuació, la dotació econòmica de les mesures, les dates i els terminis per a la gestió, i els altres elements rellevants. A Catalunya, l'Ordre de 25 de maig de 2000, per la qual es regula el procediment per a la selecció de les actuacions dels ens locals susceptibles de cofinançament pel Fons europeu de desenvolupament regional, va establir un procediment per regular la selecció i la gestió específica del cofinançament del Fons europeu de desenvolupament regional (en endavant, FEDER) per a actuacions dels ens locals en la zona de l'objectiu 2, que ha permès, amb les garanties de publicitat i concurrència esmentades, incorporar actuacions dels ens locals en el DOCUP per al seu cofinançament pel FEDER dins les anualitats 2000, 2001, 2002 i 2003.

Per a les tres últimes anualitats del període (2004, 2005 i 2006) es fa necessari introduir modificacions a l'Ordre de 25 de maig de 2000 esmentada, per tal de recollir l'experiència acumulada en les primeres quatre anualitats del període.

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té com a objecte establir el procediment per a la selecció de les actuacions dels ens locals susceptibles de cofinançament pel Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), per incorporar-les a les mesures específiques dels ens locals per a les anualitats 2004, 2005 i 2006 del DOCUP, així com la gestió específica d'aquest cofinançament.

Article 2

Règim jurídic

2.1 La incorporació d'una actuació a les mesures del DOCUP i l'assignació d'un cofinançament FEDER s'entenen sempre condicionades al compliment de totes les obligacions derivades de la normativa estatal, autonòmica i de la Unió Europea i, en particular, de les derivades d'aquesta Ordre i el DOCUP.

2.2 Aquesta Ordre està sotmesa, en totes les seves determinacions, al contingut del DOCUP i del complement de programa, així com al conjunt de la normativa comunitària.

2.3 Els ens locals responsables han de garantir, en tot moment, que les despeses compleixen els criteris d'elegibilitat establerts per la Comissió Europea en el Reglament (CE) 1145/2003, de la Comissió, de 27 de juny de 2003 (DOCE L 160/48, de 28.6.2003).

Article 3

Actuacions susceptibles de cofinançament

Als efectes d'aquesta Ordre, les actuacions susceptibles de cofinançament i, per tant, que poden ser objecte de sol·licitud, són les incloses a les mesures incorporades en el DOCUP, les quals es detallen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 4

Dotació econòmica i taxa de cofinançament

El DOCUP determina l'import de l'ajut financer de la Unió Europea, mitjançant el FEDER, per a les mesures dels ens locals de Catalunya, així com la taxa de cofinançament de les actuacions.

La taxa màxima de cofinançament que els ens peticionaris poden aplicar per a la formulació de les seves sol·licituds és del 50%.

Article 5

Requisits dels ens destinataris

5.1 Poden presentar sol·licituds els ens locals territorials, amb els seus territoris integrats totalment o parcialment dins la zona elegible, o bé els ens locals no territorials, o ens de naturalesa consorcial, en els quals s'integri, almenys, un ens territorial inclòs a la zona elegible.

5.2 Els ens peticionaris esmentats seran considerats, en el cas que se seleccionin les seves sol·licituds, ens responsables de cadascuna de les actuacions.

5.3 Els ens responsables seran, amb caràcter general, els beneficiaris del cofinançament i els executors de cadascuna de les actuacions, llevat dels casos en què, en el marc de convenis de cooperació, es designin altres ens públics o entitats sense finalitat lucrativa, col·laboradors dels ens responsables, com a beneficiaris, o s'estableixi que l'actuació pugui ser executada o gestionada per altres ens públics o entitats sense finalitat lucrativa.

5.4 A l'efecte de poder garantir l'ús correcte del cofinançament FEDER per a les seves actuacions, els ens locals hauran d'acreditar el compliment de totes les seves obligacions legals en relació amb la tramesa dels seus pressupostos i liquidacions pressupostàries i dels seus qüestionaris estadístics al Departament de Governació i Relacions Institucionals, així com dels seus comptes anuals a la Sindicatura de Comptes.

Article 6

Requisits de les actuacions susceptibles de cofinançament

Les actuacions susceptibles de cofinançament han de complir els requisits següents:

a) L'actuació ha d'adequar-se plenament als objectius, les mesures i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR