ORDRE GAP/443/2008, de 13 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores per seleccionar actuacions dels ens locals susceptibles de cofinançament del FEDER, per al període 2007-2013, i es convoca el termini de presentació de sol·licituds per a l'Eix 5.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

GAP/443/2008, de 13 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores per seleccionar actuacions dels ens locals susceptibles de cofinançament del FEDER, per al període 2007-2013, i es convoca el termini de presentació de sol·licituds per a l'Eix 5.

La Decisió de la Comissió Europea, de 7 de desembre de 2007, per la qual s'adopta el Programa operatiu d'intervenció comunitària del Fons europeu de desenvolupament regional en el marc de l'objectiu de competitivitat regional i ocupació per a la comunitat autònoma de Catalunya, estableix els eixos prioritaris a partir de la correspondència entre els objectius intermedis del programa operatiu de Catalunya i les directrius estratègiques comunitàries per als fons estructurals 2007-2013.

D'acord amb l'article 3.2 del Reglament (CE) núm. 1083/2006, del Consell, d'11 de juliol de 2006, l'objectiu de competitivitat regional i ocupació perseguirà incrementar la competitivitat i l'atractiu de les regions, així com també el seu nivell d'ocupació, per mitjà de la previsió dels canvis econòmics i socials, augmentant i millorant la qualitat de la inversió en capital humà, la innovació, la difusió de la societat del coneixement, el foment de l'esperit empresarial, la protecció i millora del medi ambient, l'accessibilitat, l'adaptabilitat dels treballadors i les empreses, i el desenvolupament de mercats laborals no excloents.

Aquesta Ordre aprova les bases generals per a la selecció d'actuacions en què poden participar els ens locals de Catalunya per a l'Eix prioritari 5 Assistència tècnica.

L'Eix 5 Assistència tècnica té com a objectius proporcionar suport tècnic dirigit a preparar i coordinar el programa, i fer el seguiment, l'avaluació, el control i la difusió de les intervencions comunitàries.

Per tot això,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores per seleccionar actuacions dels ens locals susceptibles de cofinançament del FEDER, per al període 2007-2013, que consten en l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Convocar el termini de presentació de sol·licituds d'actuacions susceptibles de cofinançament FEDER, per a la convocatòria única 2007-2013, Eix 5 Assistència tècnica.

Article 3

3.1 L'import global destinat a aquesta convocatòria és de 2.554.028 euros.

3.2 L'import assignat a l'Eix 5 es distribueix en les dues categories de despesa següents:

5.85 Preparació, posada en marxa, seguiment i inspecció: actuacions de millora de la bona concepció, control, gestió i avaluació de les polítiques i programes: 2.170.923,80 euros.

5.86 Avaluació i estudis, informació i comunicació: actuacions d'avaluació, estudis, conferències i mesures de publicitat: 383.104,20 euros.

Article 4

Les sol·licituds s'han de presentar, en el lloc i en la forma indicats a les bases reguladores, en el termini de 15 dies a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

Article 5

El director general d'Administració Local serà la persona responsable de resoldre aquesta convocatòria.

Article 6

Les actuacions es podran executar i pagar fins al 31 de desembre de 2015.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Contra la resolució de la convocatòria, les persones interessades podran presentar requeriment davant del conseller de Governació i Administracions Públiques en el termini màxim de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, segons el que estableix l'article 44 de la Llei 29/1988, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 13 d'octubre de 2008

Jordi Ausàs i Coll

Conseller de Governació

i Administracions Públiques

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte

Aquesta Ordre té com a objecte establir els requisits i el procediment per a la selecció i la gestió dels projectes dels ens locals susceptibles de cofinançament pel FEDER (programa operatiu de Catalunya 2007-2013, objectiu de competitivitat regional i ocupació) que consten a la base 5.

.2 Règim jurídic

Aquesta Ordre està sotmesa al que disposa la Decisió de la Comissió Europea, de 7 de desembre, per la qual s'aprova el programa operatiu d'intervenció comunitària del Fons europeu de desenvolupament regional i ocupació per a la comunitat autònoma de Catalunya, així com al conjunt de la normativa comunitària i específicament a les disposicions següents:

  1. Reglament (CE) núm. 1083/2006 del Consell, d'11 de juliol, pel qual s'estableixen les disposicions generals relatives al Fons europeu de desenvolupament regional, al Fons social europeu i al Fons de cohesió i pel qual es deroga el Reglament (CE) núm. 1260/1999.

  2. Reglament (CE) núm. 1828/2006 de la Comissió, de 8 de desembre de 2006, que fixa les normes de desenvolupament, al Reglament (CE) núm. 1083/2006 del Consell, pel qual s'estableixen...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR