ORDRE de 20 de setembre de 1989, sobre control de qualitat dels vins produïts a Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

La legislació de la Comunitat Econòmica Europea, i també el Reglament de cadascuna de les denominacions d'origen, contemplen l'obligatorietat de controlar la qualitat dels vins que es vulguin beneficiar de la protecció atorgada per una denominació d'origen i dels que ja estan emparats per aquesta;

Palesada la necessitat d'estructurar els mecanismes adients per tal de dur a terme un adequat control de qualitat dels vins produïts a Catalunya, amb dret a ser protegits per una denominació d'origen;

D'altra banda, donat que l'anàlisi sensorial es considera fonamental i imprescindible, es creu convenient que tant l'Institut Català de la Vinya i el Vi com els consells reguladors de les denominacions d'origen de Catalunya puguin oferir uns instruments d'anàlisi sensorial que complementin els que en l'aspecte químic ofereixen les estacions de viticultura i enologia;

Atesos el Reglament 823/1987, de la CEE, de 16 de març, pel qual s'estableixen disposicions específiques relatives als vins de qualitat produïts en regions determinades; l'Estatut de la Vinya i el Vi i el seu Reglament; el Reial Decret 157/1988, de 22 de febrer, pel qual s'estableix la normativa a la qual s'han d'ajustar les denominacions d'origen i els seus respectius reglaments, i els reglaments de les denominacions d'origen de Catalunya;

Vista la proposta de l'Institut Català de la Vinya i el Vi,

Ordeno:

Article 1

1.1 A fi de vetllar per la qualitat dels vins emparats i protegits per denominació d'origen, s'estableix com a obligatòria la realització del control de qualitat a cadascuna de les denominacions d'origen de Catalunya. 1.2 El control de qualitat tindrà els objectius següents: Primer: qualificació dels vins proposats per ser emparats i protegits per la denominació d'origen. Segon: vetllar per la qualitat dels vins ja emparats i protegits per la denominació d'origen.

Article 2

2.1 El control de qualitat comportarà, per a cada partida de vi qualificada o pendent de qualificació, els tres aspectes següents:

  1. Anàlisi química.

  2. Anàlisi sensorial.

  3. Seguiment administratiu. 2.2 S'entén per partida de vi els volums que tenen unes mateixes característiques químiques i organolèptiques, obtinguts de les mateixes varietats mitjançant idèntics processos d'elaboració.

Article 3

3.1 L'anàlisi química de les mostres tindrà en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR