ORDRE de 20 de setembre de 1989, sobre control de qualitat dels vins produïts a Catalunya.
Sección | Concursos i Anuncis |
Emisor | Departament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca |
Rango de Ley | Ordre |
La legislació de la Comunitat Econòmica Europea, i també el Reglament de cadascuna de les denominacions d'origen, contemplen l'obligatorietat de controlar la qualitat dels vins que es vulguin beneficiar de la protecció atorgada per una denominació d'origen i dels que ja estan emparats per aquesta;
Palesada la necessitat d'estructurar els mecanismes adients per tal de dur a terme un adequat control de qualitat dels vins produïts a Catalunya, amb dret a ser protegits per una denominació d'origen;
D'altra banda, donat que l'anàlisi sensorial es considera fonamental i imprescindible, es creu convenient que tant l'Institut Català de la Vinya i el Vi com els consells reguladors de les denominacions d'origen de Catalunya puguin oferir uns instruments d'anàlisi sensorial que complementin els que en l'aspecte químic ofereixen les estacions de viticultura i enologia;
Atesos el Reglament 823/1987, de la CEE, de 16 de març, pel qual s'estableixen disposicions específiques relatives als vins de qualitat produïts en regions determinades; l'Estatut de la Vinya i el Vi i el seu Reglament; el Reial Decret 157/1988, de 22 de febrer, pel qual s'estableix la normativa a la qual s'han d'ajustar les denominacions d'origen i els seus respectius reglaments, i els reglaments de les denominacions d'origen de Catalunya;
Vista la proposta de l'Institut Català de la Vinya i el Vi,
Ordeno:
1.1 A fi de vetllar per la qualitat dels vins emparats i protegits per denominació d'origen, s'estableix com a obligatòria la realització del control de qualitat a cadascuna de les denominacions d'origen de Catalunya. 1.2 El control de qualitat tindrà els objectius següents: Primer: qualificació dels vins proposats per ser emparats i protegits per la denominació d'origen. Segon: vetllar per la qualitat dels vins ja emparats i protegits per la denominació d'origen.
2.1 El control de qualitat comportarà, per a cada partida de vi qualificada o pendent de qualificació, els tres aspectes següents:
-
Anàlisi química.
-
Anàlisi sensorial.
-
Seguiment administratiu. 2.2 S'entén per partida de vi els volums que tenen unes mateixes característiques químiques i organolèptiques, obtinguts de les mateixes varietats mitjançant idèntics processos d'elaboració.
3.1 L'anàlisi química de les mostres tindrà en...
Para continuar leyendo
Solicita tu prueba