RESOLUCIÓ ASC/254/2009, de 3 de febrer, de convocatòria per a la primera selecció de les setze vocalies de la Comissió permanent de la Taula de Ciutadania i Immigració representants d'entitats sense ànim de lucre.

SecciónDiversos
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

ASC/254/2009, de 3 de febrer, de convocatòria per a la primera selecció de les setze vocalies de la Comissió permanent de la Taula de Ciutadania i Immigració representants d'entitats sense ànim de lucre.

Mitjançant el Decret 68/2008, de 15 d'abril, es crea la Taula de Ciutadania i Immigració, en substitució del Consell Assessor de la Immigració i amb l'objectiu de fomentar la cooperació estratègica entre l'Administració de la Generalitat de Catalunya, els ens locals i la societat civil en l'àmbit de les polítiques relacionades amb la immigració estrangera.

Aquest Decret defineix la composició el funcionament i les funcions atribuïdes als diferents òrgans interns de la Taula: el Plenari, la Comissió permanent, els Grups de treball i les Taules territorials.

En compliment del que disposa l'article 6.4 del Decret 68/2008, de 15 d'abril, les entitats sense ànim de lucre representades a la Comissió permanent a què fan referència els apartats c.2) i c.3) d'aquest article s'han de seleccionar mitjançant una convocatòria pública que estableixi els criteris de valoració, amb la corresponent puntuació. Aquestes entitats són tant les caràcter cívic o social la tasca de les quals incideix de forma important en l'àmbit de la immigració estrangera com també aquelles compostes, de forma significativa, per persones d'origen immigrant, sempre que el seu objectiu sigui la defensa dels drets i interessos d'aquest col·lectiu i el seguiment de les polítiques públiques.

A la vista del que disposa l'article 6.5 del Decret 68/2008, correspon al Plenari l'establiment dels criteris de valoració i selecció de les candidatures. En termes generals, els criteris atendran al principi de representativitat, a la presència de la diversitat (entitats a què fa referència el punt 2.c.3) d'aquest article), a la trajectòria de l'entitat i a la participació als plenaris convocats en els darrers dos anys.

Igualment, tal i com estableix la Disposició transitòria tercera del mateix Decret, l'establiment d'aquests criteris de valoració per a la primera selecció de les entitats de la Comissió permanent ha comptat amb la participació i el consens del Grup de treball format pels membres del Consell Assessor de la Immigració.

Atès el Decret 421/2006, de 28 de novembre, pel qual s'atribueix al Departament d'Acció Social i Ciutadania la política d'immigració i de suport a la migració catalana;

Atesa la necessitat de donar compliment als articles esmentats del Decret 68/2008, de 15 d'abril, i fent ús de les atribucions que la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atorga a la persona titular d'aquest Departament,

Resolc:

.1 Obrir convocatòria pública per a la primera selecció de les setze vocalies de la Comissió permanent de la Taula de Ciutadania i Immigració representants de les entitats sense ànim de lucre esmentades a l'article 6.2 en els seus apartats c.2 i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR