ACORD GOV/119/2010, de 15 de juny, pel qual s'autoritza la signatura del Conveni de col·laboració entre comunitats autònomes en matèria de prevenció i extinció d'incendis forestals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyAcord

ACORD

GOV/119/2010, de 15 de juny, pel qual s'autoritza la signatura del Conveni de col·laboració entre comunitats autònomes en matèria de prevenció i extinció d'incendis forestals.

En la “VI Trobada de comunitats autònomes per al desenvolupament dels seus estatuts d'autonomia” duta a terme el 8 de març de 2010 a Palma de Mallorca, els consellers de les comunitats autònomes reunides (Illes Balears, Andalusia, la Rioja, València, Castella-la Manxa, Aragó, Castella i Lleó i Catalunya) van signar un protocol pel qual es comprometien a impulsar la tramitació d'un conveni per a l'establiment d'un marc de cooperació i col·laboració en les activitats de prevenció i extinció d'incendis forestals.

Aquest Conveni estableix el compromís mutu de les comunitats autònomes que el signen per tal de cooperar i col·laborar entre si en les tasques de lluita contra els incendis forestals i amb l'aportació dels mitjans humans i econòmics que s'estableixin en el Conveni.

L'article 178 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya preveu que la Generalitat pot subscriure convenis de col·laboració amb altres comunitats autònomes i que el Govern ha d'informar al Parlament de la subscripció en el termini d'un mes a comptar del dia de la signatura. Cal també comunicar la signatura del Conveni a les Corts Generals, i la seva vigència comença seixanta dies després d'aquesta comunicació, llevat del que preveu l'apartat 4 in fine del citat article. Finalment, aquest Conveni ha de ser publicat en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , en el termini de quaranta-cinc dies des del dia de la seva signatura.

L'article 10 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, estableix que correspon al president de la Generalitat signar els convenis de col·laboració entre comunitats autònomes, i l'article 26.k) de la Llei esmentada preveu que la subscripció dels convenis de col·laboració a què fa referència l'article 178.1 de l'Estatut han de ser aprovats pel Govern.

En conseqüència, a proposta del conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, el Govern

Acorda:

—1 Aprovar la subscripció del Conveni de col·laboració entre comunitats autònomes en matèria de prevenció i extinció d'incendis forestals, que s'incorpora com annex a aquest Acord.

—2 Disposar que es publiqui el Conveni de col·laboració al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya en el termini de quaranta-cinc dies des de la seva signatura.

—3 Informar el Parlament de la subscripció del Conveni en el termini d'un mes a comptar del dia de la signatura i comunicar-ho a les Corts Generals.

Barcelona, 15 de juny de 2010

Laia Bonet Rull

Secretària del Govern

Annex

Conveni de col·laboració entre comunitats autònomes en matèria de prevenció i extinció d'incendis forestals

Les comunitats autònomes signants amb competències en matèria de forests, protecció civil i prevenció i extinció d'incendis forestals,

Exposen:

La cooperació entre les comunitats autònomes resulta imprescindible en la nova etapa de consolidació de l'Estat autonòmic, en la qual els ciutadans exigeixen aquesta col·laboració horitzontal per a una millor prestació dels serveis públics.

La Llei estatal bàsica 43/2003, de 21 de novembre, de forests, té per objecte, segons indica el seu article 1, garantir la conservació i protecció dels forests espanyols, i promoure la seva restauració, millor sostenibilitat, i aprofitament racional, amb el recolçament de la solidaritat col·lectiva i cohesió territorial.

Aquesta cohesió territorial exigeix la col·laboració i cooperació de les diferents administracions públiques en l'elaboració i execució de les seves polítiques forestals. Tal com indica la pròpia...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR