DECRET 245/1991, de 14 d'octubre, pel qual es regula la Delegació de Govern en les societats concessionàries d'autopistes.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

L'article 36 de la Llei 8/1972, de 10 de maig, desplegat pel plec de clàusules generals per a la construcció, la conservació i l'explotació de les autopistes en règim de concessió, estableix la figura de la Delegació del Govern en les empreses concessionàries d'autopistes i determina les seves funcions.

En aplicació d'aquesta normativa, el Govern de la Generalitat, mitjançant els decrets 367/1981, de 18 de setembre; 74/1987, de 20 de febrer; 324/1987, de 26 d'octubre, i 58/1989, de 24 de febrer, va procedir a la designació del delegat del Govern, respectivament, en la concessió del Túnel del Cadí, l'autopista Terrassa-Manresa, els Túnels de Vallvidrera i en l'autopista Castelldefels-Sitges.

L'experiència assolida durant aquest període fa aconsellable que les funcions d'aquesta figura es desenvolupin mitjançant una norma pròpia de la Generalitat i, alhora, atesa la complexitat tècnica i jurídica creixent de les funcions que li corresponen, que es doti aquest òrgan dels elements necessaris per a l'exercici d'aquestes funcions.

Per tant, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 La Delegació del Govern en les societats concessionàries d'autopistes constitueix l'òrgan de relació de la Generalitat amb les societats concessionàries d'autopistes en aquells assumptes i incidències que derivin del desplegament del contracte de concessió. 1.2 La Delegació del Govern en les societats concessionàries d'autopistes exercirà, en relació amb les empreses públiques de la Generalitat de Catalunya que gestionin aquest servei, les mateixes funcions que hi té atribuïdes. 1.3 El delegat del Govern de la Generalitat en les societats concessionàries d'autopistes és nomenat pel Govern de la Generalitat a proposta del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, i depèn directament del seu titular.

Article 2

2.1 Correspon a la Delegació del Govern l'exercici de les funcions següents:

  1. Vetllar pel compliment adequat, per part del concessionari, de les obligacions que es deriven de la concessió i realitzar les inspeccions de les instal·lacions i els serveis que resultin necessaris.

  2. Supervisar i controlar el pla econòmico-financer, i procedir, amb aquesta finalitat, a l'examen i a la comprovació dels llibres, comptes, balanços i altres documents de la societat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR