INSTRUCCIÓ 1/2008, de 6 de juny, sobre l'aplicació de la Llei 2/2007, de 15 de març, de societats professionals, pel que fa als procediments d'autorització i de transmissió total o parcial d'oficines de farmàcia.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyInstrucció

INSTRUCCIÓ

1/2008, de 6 de juny, sobre l'aplicació de la Llei 2/2007, de 15 de març, de societats professionals, pel que fa als procediments d'autorització i de transmissió total o parcial d'oficines de farmàcia.

  1. Exposició de motius.

  2. Objecte.

  3. Àmbit d'aplicació.

  4. Criteri d'actuació comú.

  5. Entrada en vigor.

  6. Publicació.

.1 Exposició de motius

La Llei 2/2007, de 15 de març, de societats professionals, publicada en el BOE núm. 65, de 16.3.2007, regula el tipus societari professional i defineix la societat professional com la societat que té per objecte social l'exercici en comú d'una activitat professional. Als efectes d'aquesta Llei, s'entén que hi ha exercici en comú d'una activitat professional quan els actes propis són executats directament sota la raó o denominació social i li són atribuïts a la societat els drets i obligacions inherents a l'exercici de l'activitat professional com a titular de la relació jurídica establerta amb el client, article 1 de la Llei.

La Llei 2/2007, de 15 de març, es fonamenta en els títols competencials que estableixen els articles constitucionals 149.1.6, legislació mercantil, i 149.1.8, legislació civil, així com també l'article 149.1.18, bases de règim jurídic de les administracions públiques (disposició final primera).

La disposició addicional sisena d'aquesta Llei, únic precepte que fa referència explícita a les oficines de farmàcia, estableix el següent: .Sens perjudici del que estableix aquesta Llei, la titularitat de les oficines de farmàcia es regula per la normativa sanitària pròpia que els sigui aplicable..

Aquesta disposició fa, per tant, una remissió a la normativa sanitària quant a la regulació de la titularitat de la oficina de farmàcia, normativa sanitària que no és objecte ni de modificació ni de derogació.

La normativa sanitària a què remet la disposició addicional sisena, reproduïda, es concreta en la legislació següent:

La Llei estatal 14/1986, de 25 d'abril, general de sanitat, estableix en l'article 103 que la custòdia, conservació i dispensació de medicaments correspon a les oficines de farmàcia legalment autoritzades, subjectes a la planificació sanitària, i que només els farmacèutics poden ser propietaris i titulars de les oficines de farmàcia obertes al públic.

Així mateix, la Llei estatal 16/1997, de 25 d'abril, de regulació de serveis de les oficines de farmàcia, en l'article 1, defineix les oficines de farmàcia com establiments sanitaris privats d'interès públic...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR