ORDRE MAH/463/2005, de 25 de novembre, per la qual es crea la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre i se'n regula la composició i les funcions.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/463/2005, de 25 de novembre, per la qual es crea la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l'Ebre i se'n regula la composició i les funcions.

Assegurar el manteniment de les especials condicions ecològiques del delta de l'Ebre, tenint en compte les orientacions derivades de la nova cultura de l'aigua, és un objectiu prioritari del Govern de Catalunya.

És també indispensable que les actuacions necessàries per preservar i millorar els ecosistemes del delta de l'Ebre, evitar-ne la regressió i garantir-ne la sostenibilitat es planifiquin i es duguin a terme amb la participació i col·laboració de les diverses parts interessades en el seu bon estat.

La Llei 11/2005, de 22 de juny, per la qual es modifica la Llei 10/2001, de 5 de juliol, del Pla Hidrològic Nacional, estableix en l'apartat quinzè del seu article únic la modificació de la disposició addicional desena de la Llei 10/2001. En virtut d'aquesta modificació normativa, es preveu l'elaboració d'un pla integral de protecció del delta de l'Ebre i que la seva redacció s'ha de portar a terme amb la consulta i la participació dels representants dels ens locals de la zona del delta de l'Ebre, com també dels usuaris i organitzacions socials més representatives.

El pla integral ha de tractar temes tan transcendents com la definició del cabal ecològic del riu, la qualitat de la seva aigua, la preservació de les espècies animals i vegetals autòctones i el control de les espècies al·lòctones, la continuïtat hidrològica del riu; la problemàtica de la subsidència del delta i els fenòmens de regressió i/o modificació dels seus límits o la compatibilitat de les diverses activitats amb la protecció de l'ecosistema del delta.

La creació de la Comissió dóna compliment a la previsió legal esmentada i respon a la voluntat d'establir mecanismes que facilitin i afavoreixin la implicació i el compromís de tots els actors socials en la planificació i l'execució de plans i programes orientats a la sostenibilitat del tram català de l'Ebre.

En conseqüència, la Comissió es configura com un òrgan consultiu, assessor, de concertació i participació de les administracions, els organismes, les corporacions i les entitats que componen la societat civil a les Terres de l'Ebre.

En ús de les atribucions que em confereix l'article 12.d) de la Llei 13/1989, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR