ORDRE TIC/363/2003, d'1 d'agost, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions destinades al sosteniment de les guarderies infantils laborals i s'estableix el termini de presentació de sol·licituds per al 2003 (Z12).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE TIC/363/2003, d'1 d'agost, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions destinades al sosteniment de les guarderies infantils laborals i s'estableix el termini de presentació de sol·licituds per al 2003 (Z12).

Atès que el Reial decret 2090/1983, de 29 de juny, va traspassar a la Generalitat de Catalunya les funcions i els serveis de l'Estat en matèria de guarderies infantils laborals definides a l'article primer de l'Ordre del Ministeri de Treball i Assumptes Socials, de 12 de febrer de 1974, publicada al BOE número 40, de 15 de febrer de 1974, i assignats al Departament de Treball mitjançant el Decret 390/1983, de 15 de setembre;

Atès que, d'acord amb l'article 92.1 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002) es considera convenient l'establiment de les bases reguladores de les subvencions destinades al manteniment de les guarderies infantils laborals atesa la funció social que exerceixen respecte a l'educació preescolar dels fills dels treballadors o dels demandants d'ocupació, amb la finalitat de promoure la conciliació de la seva vida familiar i laboral;

Atès que amb aquesta Ordre es pretén dotar de major sistemàtica i regular en un sol text les bases reguladores de les subvencions destinades al manteniment de les guarderies infantils laborals contingudes a l'Ordre de 3 de juliol de 2001, modificada per l'Ordre de 21 de juny de 2002, i fixar els percentatges de distribució de la quantia total a subvencionar en relació als criteris de valoració;

Atès el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002);

Atesa la Llei 30/2002, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2003 (DOGC núm. 3791, de 31.12.2002);

Atès que s'ha donat audiència als agents socials representats al Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, amb els informes previs de l'assessoria jurídica i de la intervenció delegada del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, a proposta de la Direcció General de Relacions Laborals i en ús de les facultats que em són conferides d'acord amb l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte l'establiment de les bases reguladores de les subvencions destinades al manteniment de les guarderies infantils laborals i obrir la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2003 (Z12).

Article 2

Convocatòria per a la presentació de sol·licituds

2.1 El conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme establirà les convocatòries per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció de les subvencions, regulades en aquesta Ordre en funció de les disponibilitats pressupostàries de l'exercici corresponent, d'acord amb el que disposa l'article 92.4 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya.

2.2 En el supòsit que un cop resolta la convocatòria s'hagi esgotat l'import màxim destinat a l'exercici i a mesura que es produeixin renúncies o revocacions de les subvencions, es podran assignar nous atorgaments als projectes que no hagin arribat a obtenir subvenció i que, atesos els criteris de valoració continguts en aquesta Ordre, mantenen una posició immediatament posterior a la de les sol·licitants a qui s'ha atorgat una subvenció segons l'ordre de preferència establert, o en cas que tots els projectes hagin obtingut subvenció, es podran assignar en els mateixos termes als projectes subvencionats en quantia inferior a la sol·licitada, sempre que les despeses objecte de subvenció siguin imputables dins de l'any natural corresponent a l'exercici pressupostari respecte al qual s'atorga la subvenció.

Article 3

Convocatòria per a la presentació de sol·licituds a càrrec dels pressupostos 2003

3.1 El termini de presentació de sol·licituds per a l'obtenció de les subvencions establertes en aquesta Ordre a càrrec del pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2003 serà de 20 dies hàbils comptats des de l'endemà de la seva publicació al DOGC.

3.2 L'atorgament de les subvencions corresponents a aquesta convocatòria es farà a càrrec de la partida pressupostària 18.03.482.1802/3221 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a 2003.

3.3 Mitjançant una resolució del conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme que es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya es determinarà l'import màxim destinat a l'atorgament de les subvencions.

3.4 Les resolucions d'atorgament es dictaran, prèvia publicació en el DOGC de l'import màxim previst a l'apartat anterior, en funció de l'existència de les disponibilitats pressupostàries corresponents.

Article 4

Beneficiaris de les subvencions

4.1 Se subvencionaran les guarderies infantils laborals que facilitin la cura, la custòdia i el desenvolupament de l'educació preescolar de fills de zero a tres anys (0-3 anys) de treballadors o de persones inscrites a les oficines de treball de la Generalitat o en agències de col·locació autoritzades com a demandant d'ocupació, amb la finalitat de conciliar la vida familiar i laboral de les persones treballadores o dels demandants d'ocupació.

El Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme subvencionarà les despeses de sosteniment de la guarderia infantil laboral imputables dins l'any natural corresponent a l'exercici pressupostari a càrrec del qual s'hagin atorgat les subvencions.

4.2 Els destinataris de les subvencions poden ser les guarderies infantils laborals definides a l'article 1 de l'Ordre de 12 de febrer de 1974 i que hagin estat qualificades de laborals d'acord amb el que disposa l'article 3 de l'Ordre esmentada.

Article 5

Requisits dels beneficiaris

Les guarderies infantils laborals que sol·licitin l'obtenció de les subvencions regulades per aquesta Ordre han de complir els requisits següents:

a) Que es tracti de guarderies infantils sense ànim de lucre ubicades a Catalunya, qualificades de laborals i inscrites al Registre corresponent.

b) Que la guarderia infantil sol·licitant, com a centre d'educació infantil, es trobi adequada o en procés d'adequació als requisits mínims establerts per als centres d'ensenyament infantil per la Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'ordenació general del sistema educatiu (LOGSE).

c) Que la guarderia sol·licitant compti amb un horari ampli, flexible i amb servei de menjador i que estigui en funcionament durant onze mesos l'any.

d) Que la guarderia sol·licitant utilitzi entre els criteris d'admissió el nivell d'ingressos familiars, prioritzant els més baixos.

e) Que la guarderia cobri una quota mitjana no superior al 150 per 100 de l'establerta pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per a estades de 8 hores amb menjador a les llars...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR