ORDRE TRE/314/2007, de 6 d'agost, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions destinades al sosteniment de les guarderies infantils laborals i s'obre la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2007.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRE/314/2007, de 6 d'agost, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions destinades al sosteniment de les guarderies infantils laborals i s'obre la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2007.

Mitjançant el Reial decret 2090/1983, de 29 de juny, es va traspassar a la Generalitat de Catalunya les funcions i els serveis de l'Estat en matèria de guarderies infantils laborals definides a l'article primer de l'Ordre del Ministeri de Treball i Assumptes Socials de 12 de febrer de 1974, publicada al BOE núm. 40, de 15 de febrer de 1974; i assignats al Departament de Treball mitjançant el Decret 390/1983, de 15 de setembre (DOGC núm. 368; de 30.9.1983);

Segons la nova regulació introduïda mitjançant la publicació de la Llei d'educació a través de Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, l'etapa educativa que correspon a les guarderies infantils laborals regulades a la citada Ordre ministerial de 12 de febrer de 1974 es correspon amb els centres que imparteixen el primer cicle de l'educació infantil o llars d'infants, si bé la seva implantació definitiva ha estat ajornada fins l'any 2008-2009, pel Reial decret 806/2006, de 30 de juny, que estableix el calendari d'aplicació de la nova ordenació del sistema educatiu;

Com a conseqüència d'aquesta regulació, les guarderies infantils laborals han de convertir-se en llars d'infants, però atesa la situació transitòria a què s'ha fet esment i la funció social que exerceixen respecte la promoció de la conciliació de la vida familiar i laboral, la Generalitat de Catalunya manté els ajuts destinats a les esmentades entitats, assenyalant com a beneficiàries aquelles guarderies infantils laborals que s'hagin adequat o que estiguin en procés d'adequació als requisits establerts per la normativa vigent per a les llars d'infants;

Per a l'elaboració d'aquesta Ordre s'han tingut en compte, a més de la normativa esmentada, els criteris establerts en l'Acta de la Comissió Tècnica Interautonòmica sobre guarderies infantils laborals que va tenir lloc a Madrid el dia 21 de març de 2000, que permeten avaluar la funció social d'aquests centres i els criteris de distribució formalitzats anualment pel Consell de Ministres, en què l'últim és el del dia 23 de febrer de 2007, publicats mitjançant la Resolució de 14 de març de 2007 de la Secretaria General Tècnica (BOE núm. 72, de 24.3.2007);

Atès el que disposa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003), el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, ja esmentada, i el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), modificat per la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres, la Llei 5/2007, de mesures financeres;

Atesa la Llei 4/2007, de 4 de juliol, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a 2007 (DOGC núm. 4920, de 6.7.2007);

Vistos els informes previs de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada del Departament de Treball, a proposta de la Direcció General de Relacions Laborals i en ús de les facultats que em són conferides d'acord amb l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat,

Ordeno:

Article 1

Objecte i àmbit

Aquesta Ordre té per objecte l'establiment de les bases reguladores de les subvencions destinades al sosteniment de les guarderies infantils laborals definides a l'article primer de l'Ordre del Ministeri de Treball de 12 de febrer de 1974, que estiguin adequades a la normativa vigent en matèria d'educació o en procés d'adequació per a convertir-se en llars d'infants de la Generalitat de Catalunya, i obrir la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2007.

Article 2

Convocatòries

2.1 Anualment, i en funció de les disponibilitats pressupostàries, el conseller/a de Treball dictarà resolució de convocatòria, que es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció de les subvencions regulades en aquesta Ordre, la qual contindrà les determinacions establertes en la normativa d'aplicació.

2.2 En el supòsit que un cop resolta la convocatòria s'hagi esgotat l'import màxim destinat a l'exercici i a mesura que es produeixin renúncies o revocacions de les subvencions, es podran assignar nous atorgaments als projectes que no hagin arribat a obtenir subvenció i que, atesos els criteris de valoració continguts en aquesta Ordre, mantinguin una posició immediatament posterior a la dels sol·licitants a qui s'ha atorgat una subvenció segons l'ordre de preferència establert, o en cas que tots els projectes hagin obtingut subvenció, es podran assignar en els mateixos termes als projectes subvencionats en quantia inferior a la sol·licitada, sempre que les despeses objecte de subvenció siguin imputables dins de l'any natural corresponent a l'exercici pressupostari respecte al qual s'atorga la subvenció.

Article 3

Convocatòria per a l'any 2007: terminis, sol·licituds i documentació.

3.1 El termini de presentació de sol·licituds per a l'obtenció de les subvencions destinades al sosteniment de les guarderies infantils laborals serà de 20 dies hàbils comptats des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

3.2 Les sol·licituds per a la concessió de les subvencions destinades al sosteniment de les guarderies infantils laborals es presentaran juntament amb la documentació establerta a l'article 9 d'aquesta Ordre.

3.3 La tramitació de les sol·licituds i de la documentació que es presenti s'efectuarà d'acord amb el que disposa l'article 10 d'aquesta Ordre.

3.4 Les bases reguladores d'aquesta convocatòria són les que estableix aquesta Ordre.

Article 4

Finançament i aplicació pressupostària i import màxim destinat per al 2007.

4.1 Les subvencions destinades al sosteniment de les guarderies infantils laborals es finançaran amb càrrec als crèdits assignats a la Generalitat de Catalunya, de conformitat amb el que estableix l'article 86 de la Llei 47/2003, de 26 de novembre, general pressupostària.

4.2 L'atorgament d'aquestes subvencions estarà condicionat a l'existència de crèdit adequat i suficient per a aquesta finalitat i a l'efectiu traspàs dels fons per part de l'Administració General de l'Estat.

4.3 L'import màxim estimat que durant l'any 2007 es destinarà a l'atorgament de les subvencions regulades en aquesta Ordre és de 90.162,00 euros amb càrrec a la partida pressupostària TI03/D/482.4003.00/3360 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2007.

4.4 Mitjançant una resolució del/a conseller/a de Treball, que es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, es podrà ampliar l'import màxim destinat a l'atorgament de les subvencions.

Article 5

Finalitat i objecte de la subvenció

Els ajuts previstos en aquesta Ordre aniran destinats al sosteniment de les guarderies infantils laborals definides a l'article primer de l'Ordre de 12 de febrer de 1974 del Ministeri de Treball, que hagin estat adequades com a centres d'educació infantil de primer cicle, o en procés d'adequació a la normativa educativa vigent, que facilitin la cura, la custòdia i el desenvolupament de l'educació de fills i filles de zero a tres anys (0-3 anys) de persones treballadores o de persones inscrites com a demandants d'ocupació a les oficines de treball de la Generalitat o en agències de col·locació autoritzades.

Article 6

Entitats beneficiàries dels ajuts

Podran ser beneficiàries de les subvencions previstes en aquesta Ordre les guarderies infantils ubicades a Catalunya, que hagin estat qualificades de laborals i inscrites amb anterioritat a l'any 2000 en el Registre administratiu creat a aquest efecte, sempre que estiguin adequades a la normativa vigent com a centres d'educació infantil de primer cicle o en procés d'adequació i que compleixin amb els requisits exigits en aquesta Ordre.

Article 7

Requisits dels sol·licitants

Les guarderies infantils laborals, per a ser beneficiàries de les subvencions hauran de complir els requisits següents:

  1. Atendre nens/es menors de tres anys.

  2. Comptar amb un horari ampli, flexible i amb servei de menjador i que estigui en funcionament durant onze mesos a l'any.

  3. Tenir unes ràtios adequades per a aquestes edats:

    3-12 mesos, màxim: 8 nens/es / aula / educador/a

    12-24 mesos, màxim: 13 nens/es / aula / educador/a

    24-36 mesos, màxim: 20 nens/es / aula / educador/a

    Aquestes ràtios hauran de complir-se en el moment de la presentació de la sol·licitud dels ajuts.

  4. Estar ubicada en una zona considerada com de cert risc o dificultat social.

  5. Utilitzar entre els criteris d'admissió i la quantia de les quotes, els nivells d'ingressos familiars, prioritzant-ne els més baixos.

  6. Utilitzar com a criteri per establir la quantia de les quotes a abonar pels pares, el nivell d'ingressos familiars. Si existeix una quota fixa, ha d'estar justificada pel Departament d'Educació.

  7. No percebre, d'altres organismes o institucions de qualsevol naturalesa, subvencions o ajudes per al seu sosteniment superiors a la quantitat de 1.502,53 euros per nen i any.

  8. En el cas que a la guarderia sol·licitant se li hagués atorgat una subvenció per al seu sosteniment a càrrec de l'exercici pressupostari immediatament anterior, haurà d'haver presentat la justificació de les despeses subvencionades corresponents, abans del 31 de març de l'any natural corresponent a l'exercici pressupostari a càrrec del qual s'ha sol·licitat l'obtenció de la nova subvenció.

  9. En cas que la guarderia infantil laboral tingui 50...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR