ORDRE TRI/69/2005, de 17 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores per subvencionar l'execució d'obres d'instal·lació per al subministrament d'energia elèctrica en el medi rural en el Pla d'electrificació rural de Catalunya i s'obre la convocatòria per a l'any 2005 (PERC-2005) (codi d'ajut Z05).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball i Industria
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRI/69/2005, de 17 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores per subvencionar l'execució d'obres d'instal·lació per al subministrament d'energia elèctrica en el medi rural en el Pla d'electrificació rural de Catalunya i s'obr e la convocatòria per a l'any 2005 (PERC-2005) (codi d'ajut Z05).

L'impuls de l'electrificació rural a Catalunya ha estat present tradicionalment entre els eixos de la política energètica del Departament de Treball i Indústria mitjançant el Pla d'electrificació rural de Catalunya (PERC).

La Direcció General d'Energia, Mines i Seguretat Industrial ve duent una tasca d'anàlisi de les mancances d'electrificació rural en el territori i de les solucions tècniques per resoldre-les amb l'objectiu defomentar l'electrificació rural en aquells indrets que no disposin d'aquest servei i de contribuir així a l'equilibri territorial. Com a complement a l'electrificació tradicional es vol impulsar també l'electrificació rural fotovoltaica per a consumpropi en aquelles localitats on sigui la solució tècnica més convenient.

D'acord amb la Llei 11 /2004 de 27 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2005; el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), i d'acord amb Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003);

Vist l'informe previ de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció delegada, a proposta de la Direcció General d'Energia, Mines i Seguretat Industrial i en ús de les atribucions que em són conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

S'obre la convocatòria per subvencionar l'execució d'obres d'instal·lacióper al subministrament d'energia elèctrica en el medi rural en el Pla d'electrificació rural de Catalunya per a l'any 2005 (PERC-2005).

Article 2

Bases reguladores

S'aproven les bases que han de regir aquesta convocatòria, les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

Quantitat màxima per a l'any 2005 i aplicació pressupostària

3.1 La quantitat màxima que es podrà destinar a aquests ajuts per a l'any 2005 és de 4.000.000 euros. Aquests ajuts aniran a càrrec de la partida número TI09 D/760400200/4445 "Subvencions Pla d'electrificació rural de Catalunya (PERC)" corresponent al pressupost del Departament de Treball i Indústria per a l'any 2005.

3.2 Els ajuts atorgats basant-se en aquesta Ordre reben cofinançament dels Fons Estructurals de la Unió Europea dins del marc de l'Objectiu 2 (2000-2006) a través del DOCUP de Catalunya.

Article 4

Convocatòria

4.1 En funció de les disponibilitats pressupostàries i per resolució del conseller/a de Treball i Indústria, es publicaran al DOGC les convocatòries per a la presentació de sol·licituds, les quals indicaran la disposició on consten les bases reguladores, el termini per a la presentació de sol·licituds, l'aplicació pressupostària a la qual s'ha d'imputar i la quantia màxima destinada.

4.2 A mesura que es produeixen renúncies o revocacions de les subvencions i en el supòsit que un cop resolta la convocatòria no s'hagi esgotat l'import màxim destinat per a aquest exercici a les accions que regula aquesta Ordre, es podran assignar, amb l'import de les subvencions objecte de renúncia o revocació o amb el romanent que quedi, i mitjançant resolució del director general d'Energia, Mines i Seguretat Industrial, nous atorgaments als projectes que no van arribara obtenir subvenció i que, atesos els criteris de valoració que estableix aquesta Ordre, mantenien una posició immediatament posterior a la dels projectes subvencionats segons l'ordre de preferència establert, sempre que aquests projectes es puguin dur a terme en els terminis que estableix aquesta Ordre.

Article 5

Presentació de sol·licituds, terminis i òrgans competents

5.1 Les sol·licituds d'ajut, realitzades amb el model normalitzat, aniran adreçades al director general d'Energia, Mines i Seguretat Industrial i es presentaran a la Direcció General d'Energia, Mines i Seguretat Industrial (c. Provença, 339, 08037 Barcelona, tel. 93.484.94.00), als serveis territorials del Departament de Treball i Indústria a Girona, Lleida, Tarragona o les Terres de l'Ebre, o bé per qualsevol de les formes que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

5.2 L'imprès normalitzat de sol·licitud i la resta de documentació necessària per tramitar la subvenció el facilitarà la Direcció General d'Energia, Mines i Seguretat Industrial a l'adreça d'Internet http://www.gencat.net/treballiindustria.

5.3 El termini de presentació de sol·licituds i documentació annexa, per a la convocatòria de 2005, serà de un mes comptat a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

5.4 Les actuacions s'han de dur a terme en el bienni 2004-2005.

5.5 L'avaluació de les sol·licituds correspon a una comissió tècnica d'avaluació, d'acord amb les bases de l'annex d'aquesta Ordre.

5.6 La tramitació i resolució de les subvencions es realitzaran d'acord amb el que disposen els punts 9.1 i 9.2 de les bases que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

5.7 La resolució d'atorgament dels ajuts es notificarà a les entitats beneficiàries mitjançant correu certificat amb justificant de recepció, amb indicació de la quantia de l'ajut atorgat i amb expressió de les condicions i els terminis per a la realització de l'actuació objecte d'ajut. En funció de les disponibilitats pressupostàries i segons criteri tècnic de la Direcció General d'Energia, Mines i Seguretat Industrial, l'ajut proposat podrà serparcial i referit a una part de la inversió proposada. En aquest cas, la comunicació de l'ajut proposat explicitarà, a més, el cost parcial de la inversió a justificar.

5.8 El termini màxim per resoldre i notificar la resolució serà de sis mesos comptats a partir de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds. Un cop transcorregut aquest termini, si no s'ha produït la notificació esmentada, s'entendrà que la sol·licitud és desestimada, per silenci administratiu, d'acord amb el que estableix l'article 3 de la Llei 23/2002, de 18 de novembre, per la qual s'adeqüen els procediments administratius en relació amb el règim del silenci administratiu.

5.9 Aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es podràimpugnar davant l'ordre jurisdiccional contenciós administratiu en el termini de dos mesos a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR